Dėl prie „Norfos” gyventojų automobiliams skirtų statymo vietų – galvos skausmas valdininkams

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Nors naujoji šviesoforinė Statybininkų pr. ir Gedminų g. sankryža jau veikia daugiau kaip savaitę, paaiškėjo, jog šių darbų dar nėra priėmusi Klaipėdos miesto savivaldybė.

Pirmadienį priešpiet čia su savivaldybės administracijos atstovais apsilankęs miesto meras Arvydas Vaitkus pripažino negalintis tiksliai pasakyti, kada bus pasirašyta darbų priėmimo sutartis, nors didelių priekaištų darbus atlikusiems „Telšių statybos” ir „Telšių kelių” atstovams neturėjo.

Palmiros Mart nuotr.

Visgi viena akivaizdi problema kilo, paaiškėjus, jog bus sunku atrinkti gyventojus, kurie turės teisę nemokamai statyti savo automobilius šalia naujojo prekybos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Pasak nenorėjusio prisistatyti „Telšių statybos” atstovo, pagal projektą šalia „Norfos” esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje statytojai buvo įsipareigoję įrengti 7 nemokamas vietas gyventojų automobiliams statyti, tačiau „Norfos” atstovai sutiko jas padidinti iki 10-ties.

„Būtų gerai, kad patys gyventojai duotų 10 numerių ir 10 mašinų visada įvažiuos ir išvažiuos kada nori, bus nemokamas parkavimas”, – sakė jis, tuo sukėlęs papildomą galvos skausmą savivaldybės atstovams, kaip tuos 10 gyventojų reikės atrinkti.

„Pabandykit paorganizuoti su gyventojais, jūs gausit labai aiškų atsakymą iš jų – mes norim laisvo įvažiavimo”, – replikavo meras, kartu vietoje atsakingiems savivaldybės darbuotojams pavedęs pateikti pasiūlymus raštu, kaip naująja „Norfos” automobilių stovėjimo aikštele nemokamai galės naudotis gyventojai.

„Statant tokius objektus tankiai apgyvendintuose rajonuose neturėtų jie trukti po tris metus (…) Gyventojai indikavo, kad yra labai sudėtingas pravažiavimas, Statybininkų prospektas yra intensyvaus eismo gatvė ir antras dalykas – žmonės kėlė pretenzijas, kad jie turėjo įprastines parkavimo vietas, kurių stoka čia yra didelė, ir tų statybų kontekste, tiek „Norfos”, tiek „Lidlo”, neteko dalies parkavimo vietų”, – žurnalistams kalbėjo meras.

Jo teigimu, savivaldybės lėšomis yra numatyta naujas parkavimo vietas įrengti toliau Gedminų g. Kartu jis pasidžiaugė, kad šalia „Lidlo” įrengta automobilių aikštelėje, kurioje yra 70 naujų vietų gyventojų automobiliams statyti.

„Galbūt „Lidlo” zonoje ta kompensacija ir yra, bet šioje vietoje patogumas statyti automobilį šalia savo namų yra sumenkęs”, – konstatavo A. Vaitkus.

Bet jį pradžiugino neblogai rangovų sutvarkyta žalioji zona, besitęsianti iki pat Eduardo Balsio menų gimnazijos, kurioje pasodinta net 100 naujų medžių ir krūmų.

„Šiandien dar eilėj plotų mes nematom žolės, aišku, sausringa vasara šiais metais, bet priėmimo momentu jau turėtų būti žolė ir visi pagal projektą susodinti medžiai. Didelė dalis jų jau yra pasodinta, tai čia yra pagarba statytojams, vystytojams šio projekto, nes dalis medžių yra labai dideli, belieka tikėtis, kad jie prigis”, – vylėsi meras.

Jo teigimu, šių infrastruktūros sutvarkymo darbų priėmimo sutartis bus pasirašyta, „kai bus įvykdyti visi įsipareigojimai”.

52 Comments

  1. Irina

    Žadėjo bent 30% aikštelės palikti gyventojams, bet eilinį kartą apgavo. Juokas per ašaras… 10 vietų. Pasiūlymas – nustatyti Gedminų g. 22 namo gyventojų poreikį (pageidaujančių nemokamai palikti automobilį aikštelėje) ir susitarti su „Norfos” administracija dėl leidimo… Ir aišku visas gražumas šitos naujos „gražios aplinkos” pasirodys nuo rugsėjo mėnesio, bus ir avarijų ir žmonės skraidys.

    Reply
    • Anonimas

      Dabar aiksteleje pastoviai stovi apie 50 gyventoju masinu kur klientams statyti jas?

  2. Vida

    Mero tokia duona,veikti ir tą veiklą viešinti.Todėl jo foto prie tekstų tai darbų iliustracija.Mes negalime išsivaduoti iš pykčio ir kartais nepagrįstos pagiežos.Bet kuris ,atveriantis naują miestui svarbią erdvę kviečia merą į atidarymo šventę,o kartu ir nukirpti simbolinę juostelę.Tie kas nerimstate imkitės veiklos -statykite,gražinkite miestą,darykite jį patrauklesnį miestiečiams ir svečiams ir kvieskite merą .Sulauksite ir žurnalistų dėmesio ir nuotraukos su pačiu meru,neskaitant miestiečių gero žodžio.V.Grubliauskas šituos veiksmus irgi puikiai atlikdavo,tik ūkininko jame trūko..O kai A.Vaitkus ėmėsi ūkininkauti-vėl negerai.Dėl V.Dambrausko ir A.Tumos įtarti galim,bet konkrečių faktų lyg ir trūksta.Jei durni būtų,tokių kapitalų nebūtų susikrovę,tad gal gebėjimus panaudos netik savo kišenėms pildyti,bet ir viso miesto gerovei.Tuo tikiu ir nuoširdžiai linkiu merui tęsti aktyvią pažintį su miestu,kartu įsiklausant į čia gyvenančius ir dirbančius žmones(kad ir dėl Jūroninkų Sveikatos Centro statybos ar tos pačios parkavimo problematikos)

    Reply
  3. ....

    Seniai galvoju , o dabar ir rašau . Manau reikia ” daiktus vadinti tikrais vardais ” , o tai gyvena liberalusis ” burbule ” ir skleidžia nesąmones ar pletkus . Pastebėjau kuo ” didesnis liberpatryyyyjotas ” , tuo prastesnis gebėjimas mąstyti ir žinių trūkumas .

    Reply
    • Karboskvernelis

      Mento pasaka

    • *****

      Tik vagys ir sukčiai bijo ” mentų ” 🙂 Vagis ? Sukčius ?

    • Karabaso žmogus

      Žmogus iš Rusijos struktūrų

  4. Gedminų

    Išvažiuojant iš Gedminų g., sukant į Statybininkų g. ant pačio kampo dažnai palieka automobilius žmonės, dėl ko susidaro kamštis. Ten tą posūkį reikia tvarkyt, arba brėžt geltoną kad nebepalikinėtų arba padaryt praplatinimą. Ten 7 metrai (2 auto) tetrukdo.

    Reply
  5. Anonimas

    Panašu, kad meras Vaitkus turi etatinius komentatorius ar komentatorių, kuri (s) rašo jį garbinančius komentarus. Šiuo atveju tokiu skelbiasi IP: 90.131.34.254. Tikėkimės už panašų „stropų” darbą nemokamas kažkam atlyginimas(ai) savivaldybėje.

    Reply
    • Nevykėliui anonimui

      Taip, man patinka mero Vaitkaus darbo pradžia ir aš atvirai tai rašau . O jūs nevykėliai , atvirai demonstruojate – pavydą 🙂 Aš etatinis AK skaitytojas . Kvailiams , savivaldybėje nedirbu , mero asmeniškai nepažįstu , nesu tarybos narys , ….Kokių dar liberalių kvailysčių nevykėliai ” sugalvos ? 🙂

    • Anonimas

      IP 90.131.34.254 piktybiškai įžeidinėja kitus šio tinklapio naudotojus. Martynai manau reikia imtis veiksmų su šio IP jį blokuojant. Labai jau agresyvus komentatorius.

    • Nevykėliui ,

      Bijote tiesos ? Jūs skleidžiate nesąmones ir bijote žodžių , kuriais įvardijamos tokios personos ? Jautrus liberalumas 🙂 Uždrausti , blokuoti !!!! 🙂

  6. Shenzhen

    Žmonės, kurie ten gyvena, ne veltui šumą kėlė kai sužinojo, kad vietoj prižiūrimo parkingo automobiliams norfa bus. Viskas taip ir atsitiko ko buvo baiminamasi.

    Reply
    • ?

      Parkingas buvo privatus ir mokamas ? Kiek namo gyventojų ten statė automobilius ? Matyt parkingas savininkui nebuvo pelningas , todėl ir pardavė kitam privatininkui . Gyventojai , kurie norėjo privačios aikštelės savo automobiliams , pirkime nedalyvavo ? Kada pradėsite mąstyti ?

  7. Pareiškéjas

    Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Seimo kontrolieriu istatymo 19 straipsnio 1 dalimi, 20 straipsnio 3 dalimi, Klaipédos miesto savivaldybés mero prašoma išnagrinéti Pareiškéjo Skundo aplinkybes ir teisés aktu nustatyta tvarka bei terminais pateikti Pareiškéjui motyvuotq atsakymq išsamiai paaiškinant dél Skundo aplinkybiq, kartu paaiškinti:
    3.1. ar prie namo, kuriame gyvena Pareiškéjas, yra automobiliu statymo aikštelé, jeigu ne, dél kokil priežasčiu; kur statyti namu Gedminu g.22, Klaipédoje, gyventojams automobilius;
    3.2. dél kokiu priežasčiu néra sprendžiamas automobiliu statymo aikšteliu irengimas;
    3.3. kaip Savivaldybé planuoja spregsti automobiliul statymo Gedminu g.22, Klaipédoje, klausima, kad gyventojams bütu patogu gyventi.
    Prašoma atsakymo Pareiškéjui kopijq ne véliau kaip per 30 kalendoriniu dienu nuo šio rašto gavimo pateikti ir Seimo kontrolierei .

    Reply
    • ezys

      Nusipirkite jachta ir reikalaukite, kad savivaldybe jums kanala iskastu iki namu 😀 Kaip jus teises vairuoti gavote man nelabai aisku 🙂

    • Pareiškėjui

      Ar gyventojai patys ką nors padarė dėl savo turto ? Beviltiški pliurpalai ir rašliava ….Gyventojai turės po kelis auto , o meras privalės galvoti kur statytis ? Visai kuku ? Jūs privalote rūpintis ! Gyventojai ! Jūsų kokybiškam gyvenimui – viešasis transportas 🙂 Parašiau paprastai , manau valdininkai tikrai atsakys argumentuotai 🙂

  8. Kad

    Tai pas mus dar anų laikų norai ” duokit” o kad patys ką nors pasiūlytų, kur tau tik kritikuoti kas yra lengviausias darbas. Svarbu kad kas nors kitas padarys, o aš kaip visažinis nuspresiu ar gerai padarė ir ne duok dieve ne taip padarė kaip aš norėjau…

    Reply
  9. Norfos kaimynai

    Gal būtų galima sužimėti automobilių stovėjimo aikštelėje vietas .Taip butu tvarkingiau ir daugiau jų tilptų.

    Reply
  10. Anonimas

    Reikia palaukti kol p. Vaitkus pradės įgyvendinti savo pažadus daugiabučių kiemų aikšteles praplečiant, ar geriau sakyti nevjo vdžios senai numatytą projektą įgyvendinti jį nusisavinant. Tada ir pasimatys ar naujas meras išvis pradės, ar suvaldys projektą, ir kiek pinigėlių sutaupys/prapils/nusineš. Tada bent kažkokius jo darbus bus galima vertinti, o tai dabar panašu kad tik sugeba kitų darbus komentuoti kas lengviausia ir juosteles karpyti. Apgailėtina.

    Reply
    • *****

      Taip , esate apgailėtinas . Taip nesuvokti ” darbų ” eiliškumo ….Dabar vyksta darbų ” priėmimas ” be broko 🙂 Ateis eilė ir kitiems darbams . Pavydėkite tyliai ,liberalūs nevykėliai. Jūs tik ” brokuotus ” darbus palikote klaipėdiečiams . Meras puikiai pradėjo darbus .

    • Anonimas

      Liberalų nė žodžio nebuvo. Panašu, kad tik įžeidinėti lipinant liberalų etiketes ir temokate, toks jausmas kad jų tiesiog iš principo nemėgstate. Gaila, kad požiūris vienkrypti ir tiesmukiškas. Kažkai Pu…iniškus motyvus primenate.

  11. Pam

    10 vietų ant tokio namo, lyg mes dziaugtumemes, kad pastate mums prekybcentri.

    Reply
    • Vargas dėl proto ?

      Reikėjo dalyvauti ” vietos pardavime ” 🙂 nusiperkate ir pasidarote namui autoaikštelę 🙂 O kur iki norfos atsiradimo mašinas statėte ?

    • Ponui ...254 - plakatiniui

      Tikrai, tas ponas ‘…254’ turi kažkokį nepilnavertiškumo jausmą, Arba antroji pusė pabėgo su ‘liberalu’, arba
      ‘liberalas’ jį nuskriaudė fiziškai ar emociškai, nes kur komentaras ten vis ‘ blogas liberalas’. Kaip Putinas su „Vakarų blogiu”. Ogi mero komandoje – gal kokie trys buvę Klaipėdos liberalų partijos nariai. Tai kaip čia bus?

  12. Klaipėdietė

    Visur,kur labai platūs šaligatviai dalyje jų, nuledus bordiūrus pilnai galima padaryti statymo vietas automobiliams. Ir bus patogu ir eismui netrukdys. Reikia galva galvoti ir turėti noro padėti žmonėms

    Reply
    • Zigmas

      Taip, faktas, jog reikia siaurinti šaligatvius ir daryti parkingą.
      Kiek iš viso mieste pridaryta nereikalingų pėsčiųjų takų takelių, kada vairuotojai turi vargti, ieškoti vietos kiemuose po darbų.

  13. Marijus

    „prekybcentriai” ant kiekvieno kampo – juk atriedukus susyk atriekia. O gyventojų reikalai – tik prieš rinkimus prisimenami… Tai gal ir „naujasis” to ir tesilanko, kad priminti kam „padėkas” skirti….

    Reply
    • Marijau

      galėjote nusipirkti žemes ir statyti ” neprekybcentrį ” . Nedemonstruokite kritinio mąstymo trūkumą 🙂

  14. Kestas

    Mere kas sugalvojo dar asfalts prie santarves mok. nutiest.prie mok. placiausias takas.Cia galejo zalia veja padaryt.Tik pas mus projektoja neismanieliai.Sutvarke gatve gedminu,bet kur vaikam eit nuo 22 namo kai palyje.Visur laikosi vanduo.Vaikai suka tada i desine per judria gatve,nes parkavimas pradzioje prie 20 namo neteisingai besmegeniu suprojektuotas

    Reply
  15. Klaipėdos Žmonės

    Kas per nesamone , norfos aikstele turi but mokama !!!! Pvz po darbo valandu palikt per nakti 10€ kaina o para 15e ir kad tikrintu pastoviai , jei nesusimokejas tai be ispejimo automobilio utilizavimas ! . Kas per isnaglejimas parduotuves aiksteleje statyt savo masinas . Ir tai per daug automobiliu klaipedoje gal pradekit mazint juos ir dings visos bėdos !

    Reply
    • Algis

      Debile gydykis

    • Pilietis

      Aš už. Rašiau kitame forume, kad visiems be išimties perlaikyti vairavimo egzaminą. Tada pusę auto atkristu ir parkavimui vietos būtų į valias. Kokia 70 % pensininkų, laiko auto kiemuose ištisus metus, kad pora mėnesių vasarą į sodą nuvažiuot. Galėčiau dar daug pvz. vardinti, bet kam jie rūpi !!!

  16. To 254

    O tu gal šiek tiek ramiau su Vaitkaus garbinimu? Kad apvažiuoja objektus tai gerai. Bet vien tai jo nepaverčia geru meru. Geras meras turi turėti ir geras idėjas. Nepanašu, kad dabartinis meras (kaip ir senasis) tokių turėtu. Ir nieko keisto, kaimiečiui kuris visą pasaulį mato tik per barankos sukiojimą, tikras miestas yra kažkas svetimo ir nesuprantamo.

    Reply
    • ....

      Šiuo momentu man ” geras meras ” jau vien todėl , kad TIKRINA objektus už kuriuos ” mokės ” ar naudosis klaipėdiečiai , o ne priima brokuotus , ką darė liberalieji . O kas dėl idėjų , aš jas girdėjau ir jos man patiko 🙂 Meras merauja tik 2 mėnesius . Viskam savas laikas . Linkiu tik sėkmės merui ir komandai . Klaipėda turi suklestėti .

    • To 244

      Kas čia per diskusija? Deja tai ne diskusija, o drabstymasis purvu. Neapykantos kurstymas. Klaipėdos meras ArvydasVaitkus neturi idėjų… Toks teiginys atsiduoda demagogija. Ar reikia idėjos, kad sutvarkyti Klaipėdos miesto senamiesčio pastatų fasadus. Kas nuveikta šiuo klausimu per paskutinius 12 metų. Šiai dienai savivaldybė siūlo pastatų savininkams apmokėti 70% fasadų tvarkymo darbų. Kokių čia ”idėjų” dar reikia? Kiek laiko ”statomas” Baltijos žieo viadukas? Kiek laiko statoma mokykla Kretingos gatvėje? Kiek išbrango šių ”statybų” kaina? Kokių čia idėjų reikia? Duok Dieve Klaipėdai pasiekti tai, ką padarė Kaunas. Kažin kur Lietuvos futbolo rinktinė žaidė mačą su Bulgarijos rinktine? Ar tik ne Kaune? Kokių dar idėjų??. O Arvydas Vaitkus priesaiką kaip meras davė tik 2023 balandžio 20d. Rytoj bus tik du mėnesiai. Nepraėjo ir 100 dienų. Ko jūs dar norite?

  17. Aš taip pat manau ,

    Klaipėda pagaliau turi merą , kuriam rūpi miesto objektai ir kaip gyvens klaipėdiečiai . Liberalumas miestui buvo pragaištingas . Liberalusis patryyyjotas Marijus net nesupranta kaip čia dabar – MERAS DIRBA ir net apžiūri objektus už kuriuos ” mokės” ir kuriais naudosis klaipėdiečiai ” . O tas putinas patryyyyjotų fetišas ? Be jo paminėjimo nei sakinio nesurezga ?

    Reply
    • Anonimas

      Vargas vargelis. Lygtai nuo jo atvažiavimo kas pasikeis. Jis inžinierius, kad bent kiek suprastų apie statybas? Mentas, baigęs KGB mokyklą. Kol fotkinasi mieste, Dambrauskas su Tuma priiminėja svarbesnius sprendimus. Gi tikrasis meras tikrai ne Vaitkus.

  18. Violeta

    140 butų namui – 10 vietų aikštelėje. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.

    Reply
    • Violetai

      graudu tai , kad nesugebate suvokti teksto . Kodėl norfa turi visam namui statyti aikštelę ? Buvusieji Klaipėdos valdyme liberalieji kaip suprantu išsiderėjo tik 7 vietas . Norfa ” duoda 10 nemokamų !

    • Anonimas

      Kiek daug tarybinių atliekų. Vaitkus joks meras. Tikrieji merai Dambrauskas ir Tuma. Kol jūsų akį džiugins “mero Vaitkaus” persona, besivažinėjanti po miestą ir nuotraukas besidaranti, tikrieji merai priims sprendimus sau.

    • Pletkininkui anonimui

      liberalus išsilavinimas kritiškai mąstyti neišmokė ? Tik pletkai ? Liberpatryjotas ?

  19. Nestikofka

    Už sklypo ribos žaliojoje zonoje numatoma pasodinti 110 jau ūgtelėjusių medelių, taip suformuojant nedidelį parką. Tai o kaio 110 medžių virto 100 medžių ir krūmų?

    Reply
  20. vytas

    Va čia tai meras. Dirba. Po mietsą važinėja, objektus apžiūri, pastabas duoda. Ne taip dūdorius buvo – jis į pietinius rajonus net nevažiavo nė karto,

    Reply
    • Marijus

      Važinėja kaip koks Putinas. Reikia jums pono, Vytai, kuris pagrūmuotų blogiems prievaizdams. Jau 150 metų kaip baudžiavos nėra, bet mentalitetas tas pats.

    • Marijui ,

      apgailėtina , kada nedirbantys patryyyyjotai , atsakingai pareigas atliekantį miesto merą , prilygina Putinui . Esate menkysta . Mano tik tokia nuomonė . Liberalumas darosi atgrasus.

    • se

      Grubliauskas nebuvo miesto meras. Tai buvo didelė riebi iškamša.

    • Nevykėliui Marijui , kuris

      net teksto nesuvokia ? Meras DIRBA ! ___Pabandykit paorganizuoti su gyventojais, jūs gausit labai aiškų atsakymą iš jų – mes norim laisvo įvažiavimo”, – replikavo meras, KARTU VIETOJE atsakingiems savivaldybės darbuotojams PAVEDĘS pateikti pasiūlymus raštu, kaip naująja „Norfos” automobilių stovėjimo aikštele nemokamai galės naudotis gyventojai.

    • Memelender

      Keisti gyventojai. Aš kaip tik būčiau už šlagbaumą. Svarbu, kad tik gyventojai galėtu jį pravažiuoti nemokamai ir galėtu nemokamai stovėti ten neribotai.

    • Antanas

      Šaunuolis,Vytai,meras tik pradėjo tvarką daryt,kad tik nesustotų

    • Klampi Pėda

      Sakyč, Memelender mintį būtų galima išplėsti ir patikslinti taip: visų(!) Klaipėdos prekybcentrių parkingus su šlagbaumais padaryti nemokamus aplinkinių namų gyventojams, su sąlyga, kad apsamanojusi mašina ten nestovėtų metų metais, pavyzdžiui, jeigu mėnesį ar du mašina iš aikštelės neišvažiavo, leidimas anuliuojamas, ir ima kapsėti mokestis. Juk numerių atpažinimo sistemos jau seniai veikia ir niekur nedingo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This