„Gargždų geležinkelio“ skundas – nepagrįstas

ELTA

ELTA
2023-06-19

Komentarų: 0

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) ekspertai nustatė, kad AB „LTG Infra“ perskaičiuota užmokesčio 1 508,03 Eur nepriemoka UAB „Gargždų geležinkelis“ nustatyta pagrįstai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaip nurodoma tarnybos pranešime, gautame „Gargždų geležinkelio“ skunde tvirtinama, kad viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytojas AB „LTG Infra“ jam nepagrįstai perskaičiavo užmokestį už naudojimąsi viešąja geležinkelių infrastruktūra 2020–2021 m. tarnybinio traukinių tvarkaraščio galiojimo laikotarpiu ir priskaičiavo nepriemoką.

„Valdytojo įsakymai buvo priimti vadovaujantis tuo metu galiojančiu LRV nutarimu, numatančiu tarifų už naudojimosi viešąją geležinkelių infrastruktūra apskaičiavimo tvarką. Šioje tvarkoje buvo numatyta pareiga valdytojui atitinkamam tarnybiniam traukinių tvarkaraščiui nustatytą ir taikytą traukinių eismo įmokos tarifą perskaičiuoti pagal tuo metu faktiškai patirtas sąnaudas. Patikrinę perskaičiuoto tarifo ir pagal jį „Gargždų geležinkelis“ apskaičiuotą nepriemoką, nustatyta, kad pagal turimus duomenis valdytojo apskaičiavimai atlikti teisingai. Dėl to konstatavome, kad pareiškėjo skundas nebuvo pagrįstas“, – pabrėžė RRT Geležinkelių ir pašto reguliavimo grupės vadovė Rita Liuokaitytė.

RRT vykdo geležinkelių transporto paslaugų rinkos stebėseną, reguliuodama ir prižiūrėdama geležinkelių infrastruktūros valdytojų, geležinkelių paslaugų įrenginių operatorių ir geležinkelio įmonių (vežėjų) veiklą. Siekiama, kad būtų sudarytos sąlygos veiksmingai konkurencijai ir plėtrai šioje rinkoje.  

                                                                                                                                           Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Transporto saugos administracija nepagrįstai nuskriaudė „Gargždų geležinkelį“

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinėjo bylą dėl Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) sprendimo, kuriuo nuspręsta UAB ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Gargždų geležinkelis" ir I. Udovickis neįveikė nacionalinio saugumo komisijos

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė bendrovės „Gargždų geležinkelis” ir Igorio Udovickio prašymą panaikinti Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos ...
2022-09-19
Skaityti daugiau

Transportas

„Gargždų geležinkelis“ jau gavo infrastruktūros pajėgumų

Lietuvos viešosios geležinkelių infrastruktūros tinklą valdanti įmonė „LTG Infra“ pranešė, jog parengė 2021–2022 metų tarnybinį traukinių tvarkaraštį, kuriame numatyti viešosios ...
2021-11-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This