Pirmieji plaukimo vandens autobusais rezultatai: neįvykę reisai ir netilpę keleiviai

Transportas

„Klaipėdos keleivinis transportas” dalinasi pirmųjų trijų dienų plaukimo vandens autobusais Dangės upe rezultatais.

Pranešama, jog iš iš viso L1 maršrutu per tris dienas plaukė 340 keleivių, pagrindinės įlipimo/išlipimo stotelės buvo Senamiesčio ir Tauralaukio tilto.

Robertos Reliugaitės nuotr.

Visgi neapsieita be problemų – dėl techninių laivo gedimų neįvyko 4 reisai: po vieną penktadienį ir sekmadienį bei du šeštadienį. Tikimasi, kad šios problemos išsispręs, startuoliui sukaupus daugiau darbo patirties.

Be to, atskiruose reisuose ne visi norintieji tilpo į katamaraną, mat vieno reiso metu plukdoma tik 10 keleivių, o nemažai norinčiųjų plaukti buvo šeimos su vaikais.

Primena, jog norint pasinaudoti elektriniais vandens autobusais, nėra galimybės atsiskaityti grynaisiais. Tad 206 bilietai pirkti bankine kortele, su e.bilieto kortele pirkti 63, klaipėdiečio kortele – 6 bilietai, o programėle pirktų QR kodo bilietų buvo 62.

Įdomu tai, jog jau nupirkta, tačiau dar nepanaudota apie 200 QR bilietų.

Bankine kortele galima pirkti tik pilnos kainos bilietus, o atsiskaitant ir kitomis priemonėmis galima pirkti ir bilietus su 50 ir 80 procentų lengvata. Tokių lengvatinių bilietų buvo nupirkta 37.

Tikėtina, kad ateinantį savaitgalį dėl renginių gausos L1 maršruto populiarumas smarkiai šoktels, tad vežėjai pažintinei kelionei Dange klaipėdiečiams siūlo rinktis eilines darbo dienas.

Plaukimo tvarkaraščius rasite čia ir čia.

7 Comments

  1. Klaipėdietė

    Labai nemalonu. Atėjom prieš pusvalandį, laukė 7 žmonės. Likus 10 min, laivavedys atidarė duris ir pirmieji sušoko jaunesni, atėję paskutiniai. Niekas nereguliuoja eilės, tvarkos. Nusivylę grįžom namo…

    Reply
  2. Domas

    Keista, kad per 30 m nieko ta kryptimi nebuvo padaryta. Kitur tokie keleiviniai katamaranai jau seniausiai kursuoja. O mes, kaip dažniausiai, vėluojame

    Reply
  3. Simona

    Tikrai teko nusivilti, kai tris dienas nepavyko įlipti, nes buvo pilnas. Manau, būtų gerai, jei atsirastu galimybė pamatyti realiu laiku laivo užimtumą.

    Reply
  4. Auksinis katamaranas

    Priminkite, kiek savivaldybės, t.y. mokesčių mokėtojų pinigų šitai fiks idėjai įmerkta? Su visom startuolio paramom, stotelių įrengimu ir pan. O jei tai laivas, kodėl plukdo žmones gesdamas? Čia ne darbo patirties trūksta, o saugumo keleiviams. Beje, kas atsakys įvykus nelaimei? Startuolis?

    Reply
    • Krienui katamaranui

      Maziau bambek gyvenimo negandu paveiktas zmogau.
      Palysk po saltu vandeniu negatyva nuplausi.

    • faktas

      akivaizdu, kad investuota per mažai – tokių laivų maršrute turėtų būti bent 10, kad jie kursuotų ne kas valandą, o kas 15 min. Tuomet tikrai tilptų visi norintys.

    • Romas

      Vo je vo je

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This