Pareigūnai patars, kaip saugoti savo namus

Konsultacijos

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos svarbą organizuojamas penktasis vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos dienos minėjimas Europos Sąjungoje. Jo tikslas – suteikti gyventojams informacijos apie būdus, kurie padeda apsaugoti gyvenamąsias patalpas nuo vagysčių.

Asociatyvi portalo archyvo nuotr.

Todėl šį antradienį ir trečiadienį, birželio 20-21 d., Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato struktūrinių padalinių bendruomenės pareigūnai kartu su policijos rėmėjais bei socialiniais partneriais lankysis žmonių susibūrimo vietose, prekybos centruose ir jų prieigose, miesto aikštėse, saugių kaimynysčių grupių teritorijose, bendraus su gyventojais, supažindins juos su dažniausiai pasitaikančiais įsibrovimo į gyvenamąsias patalpas būdais ir kas gali padėti apsisaugoti nuo tokių vagysčių.  

Gyvenantiems žemutiniuose aukštuose patariama įstiklinti balkonus, langus ir balkonų duris būtina sandariai uždaryti, ypač jei išvažiuojama iš namų. Vakarais, ypač gyvenant žemutiniuose aukštuose, patariama užtraukti užuolaidas, neviešinti internete informacijos apie brangius pirkinius ar išvykimą atostogauti. Duris užrakinti visais užraktais reikėtų net jei išeinama vos keletui minučių. Niekada nereikėtų palikti raktų „saugiose“ vietose – po augančios gėlės vazonu, laiškų dėžutėse ar po durų kilimėliu, pataria pareigūnai.

Siūloma įsirengti signalizaciją, vaizdo kameras, automatinį apšvietimą ir vis pasidomėti, kokios yra namų apsaugos naujovės, kad juos galima būtų apsaugoti maksimaliai.  

Patariama įsirengti signalizaciją, vaizdo kameras, automatinį apšvietimą ir vis pasidomėti, kokios yra namų apsaugos naujovės, kad juos galėtumėte apsaugoti maksimaliai.  

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad vagystei iš buto ar namo besirengiantys asmenys dažnai prieš tai jį stebi, renka informaciją.

„Todėl visada pravartu suklusti, jei skirtingu paros metu pasitaiko atsitiktinių telefono skambučių, nepažįstamų asmenų vizitų įvairiais pretekstais. Pareigūnai rekomenduoja neįsileisti nepažįstamų žmonių į namus neįsitikinus, kad skambinantys į duris yra būtent tie, kas sakosi esą. Net jei asmuo prisistato ir parodo specialų pažymėjimą, informaciją patariama pasitikrinti paskambinus į tą įstaigą, iš kurios žmogus sakosi esąs”, – rašoma policijos pranešime.

Jame taip pat teigiama, jog buto ar namo saugumą užtikrina ne tik techninės priemonės, bet ir bendros žmonių pastangos prižiūrint savo gyvenamąją aplinką. Patariama susitarti su patikimais kaimynais, kad kol jūsų nėra, pasaugotų namus, išimtų spaudą iš pašto dėžutės.

Nukentėjus nuo ilgapirščių, pastebėjus įtartiną veiką ar asmenis raginama pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112, arba per www.epolicija.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos rajone dingo 26 kelio ženklai

Kretingos rajono policijos pareigūnai narplioja neįprastos vagystės aplinkybes. Pirmadienį policija sulaukė vienos uždarosios akcinės bendrovės pareiškimo, kuriame nurodoma, kad nuo ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Verslas

Už nelegalią prekybą tabako gaminiais turės sumokėti baudą

Klaipėdos pareigūnams tikrinant, ar uostamiestyje tabako gaminiais prekiaujama legaliai, nustatyti du tokios prekybos pažeidimai. Tikrinant elektroninėje erdvėje pastebėtą informaciją, antradienį ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Dėl vagystės sulaikyti du nepilnamečiai ir vienas mažametis

Per praėjusią parą Klaipėdoje užfiksuotos net trys vagystės. Sulaikyti trys įtariamieji nepilnamečiai, du iš jų atsidūrė areštinėje. Ketvirtadienį apie 11 ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This