Judus durnumas*

Spyglys

Spyglys
2023-06-21

Komentarų: 8

Dviratininkas Spyglys, propaguojantis sveiką gyvenimo būdą, džiaugiasi šiltuoju metų laiku galėdamas naudotis mūsų miestelyje gana neblogai išvystytais dviračių takais.

Darnų judumą užsibrėžę propaguoti miestelio klerkai, reikia pripažinti, nesėdi, rankų sudėję – tai kokią naują dviračio atkarpą nutiesia, tai seną paremontuoja, tai kažkada kažkieno pamirštą trūkstamą jungtį tarp dviračių takų atkuria.

Viskas, Spyglio nuomone, būtų lyg ir neblogai su dviračių takų tinklo plėtra mūsų miestelyje, jei ne… tas senamiestis.

Čia dviratininkų laukiančios kliūtys jau, deja, primena ne darnų judumą, o judų durnumą…

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

8 Comments

  1. Įsiutus Blondinė

    Visur, kur salia kelio yra dviraciu takas, bet dviratininkai vaziuoja trukdydami automobiliams , reikia juos bausti rimtom baudom. O dar ir susikibę po du. Tiltas per Dane, kelias Melneragė -Giruliai, Lebartu-Rimku viadukas – Rimku kaimas.

    Reply
    • Anonimas

      Pavažinėkite dažniau dviračiu – suprasite, kad mieste pilna vietų, kur dviračių takai – tragiškos būklės, su kliūčių ruožais ir pan., dėl ko dviratininkai turi teisę važiuoti važiuojamąja dalimi (KET 57 punktas). Be to, trūksta ženklinimo (nukreipiamųjų ženklų), kad išvis būtų galima rasti tą dviračių taką, važiuojant iš įvairių vietų (Melnragės-Girulių atvejis). Kartais važiuoti dviračiu taku absurdiška, nes jis būna velniškai siauras arba yra bendras dviratininkų ir pėsčiųjų takas, kur turi maltis su pėsčiaisiais (pagal KET – važiuoti 5-7 km/h greičiu), kas faktiškai neatitinka dviračių tako esmės. Dar būna dviračių takų, kur nutiesta 100 metrų atkarpa, o toliau vėl važiuok kaip nori. Kam į tokius sukti? Daugelis dviratininkų, gerbdami save ir pėsčiuosius, nesimala tokiuose šaligatviuose, todėl ir renkasi važiuojamąją dalį.

  2. Žardietė

    Prie Žardės stotelės dviračių takas priešais sustojimą eina. Tai atvykus autobusui chaosas: keleiviai, dviratininkai, vaikai, senjorai tame paciame sraute. Iki nelaimės – akimirkos reikalas.
    Kas tiesė tą taką tikrai Žardėj negyvena.

    Reply
    • Anonimas

      Dėkokite savivaldybei, leidusiai užgrobti šaligatvį šalia esančios parduotuvės automobilių stovėjimo aikštelei. Dėl šios ir kitų panašių vietų prie Taikos prospekto į savivaldybę kreiptasi, bet, deja, jokios reakcijos negauta.

  3. Džo

    Senamiestis tai senamiestis,kuriozų ten nemažai.Bet Paryžiaus Komunos gatvėje šalia šaligatvio atsirandanti iš niekur ir taip pat dingstanti dviračių trasa,tai prajuokino Panašu į dviračių nusileidimo taką.Idomu,kas tai sugalvoja?

    Reply
  4. grikių_košė

    Atkarpa tarp Tiltų g. pradžios nuo Senojo turgaus iki Turgaus g. dviračių tako gan prasta – važiuojant galima pamesti dantis ar pro ausis iškratyti paskutinius smegenų likučius.

    Reply
    • Anonimas

      Tuo tarpu saugodami savo baltus lyg perlus dantis Bolto broliai iš Afrikos su savo elektriniais motociklais drąsiai važiuoja šaligatviais, gąsdindami miestiečius ir miesto svečius. Hamavoti baltakasiai lietuvaičiai nedaug teatsilieka. O ko nevažiuoti pėstiesiems per galvas, nes nei policija, nei savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius į gatves neina, sėdi kabinetuose ar pavėsyje pasislėpę maigydami telefonus ar kitaip naršydami interneto platybes.

  5. Anonimas

    Policijai pranešėte?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Ar savivaldybė paseks teatro pavydžiu?*

Spyglys, jau aprašęs, kaip Klaipėdos muzikinis teatro pastatas anksčiau laiko buvo atidarytas tam, kad gražiai poniutės ir ponuliai galėtų demonstruotis, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This