„TheATRIUM“ vainikuos dvi dienos su svečiais iš Taivano

Kultūra

Beveik du mėnesius Klaipėdoje vykęs tarptautinis teatro festivalis „TheATRIUM“ baigsis šį ketvirtadienį. Didžiojoje salėje žiūrovai galės stebėti atviras režisieriaus iš Taivano Po-Yuan Chung vedamas dirbtuves aktoriams „Dvasinio kūno paieškos“.

Vienas iš jo sumanytojų, Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys, teigia, jog šiais metais itin stipriai juntama festivalio branda.

„Pirmiausia tai vidiniai dalykai – kalbu apie kolektyvą, teatre turime labai stiprius kultūros vadybininkus, atrodo, kad visi procesai valdomi lengvai, o tai nėra paprasta – nuo sudėtingos festivalio logistikos iki įvairių smulkmenų. Esame daug drąsesni ir labiau atsipalaidavę kurdami „TheATRIUM“ programą – nieko nebebijome ir visiškai pasitikime tiek savimi, tiek savo žiūrovais. Šių metų mūsų programa buvo labai avantiūristiška. Mes norėjome pristatyti kažką nematyto, tai daryti šiek tiek rizikinga, bet rizikavome drąsiai. Į festivalį vežėme nekomercinius projektus, rodėme tokį teatrą, koks ne visiems mūsų žiūrovams yra pažįstamas. Suprantame, kad tai gali iššaukti įvairių publikos reakcijų, bet svarbiausia, kad žmonės reaguoja, yra neabejingi“, – teigia vadovas.

Anot jo, marga festivalio programa – savotiškas indikatorius, gairės, padedančios suprastitendencijas ir kryptis, kurios svarbios šiuolaikinio teatro kūrėjams.

„Teatrui apskritai gegužė ir birželis nėra sėkmingų pardavimų laikas, tuo metu gyvenimas teatruose sulėtėja, bet savo ruožtu matėme, kad žmonės eina į spektaklius, kai kurie jų buvo ir pilnai išpirkti. Reikia nepamiršti, kad teatro festivalis yra specifinis renginys, paprastai jame nebūna masinio žiūrovo, bet per tuos septynerius metus Klaipėdoje jau tikrai esame užsidirbę atpažįstamumą, turime savo žiūrovus ir stengiamės dėl jų“, – sakė T. Juočys.

Jis minėjo, jog publika itin domėjosi Lietuvos teatro kūriniais, išskirtinio susidomėjimo sulaukė ir paskutinieji tarptautinės programos svečiai – „Shinehouse Theatre“ iš Taivano, į Klaipėdą atvykę su spektakliu „Bangų šnabždesys“.

„Bendraudami su Taivano atstovais pajutome, kad Lietuvai juntamas didelis draugiškumas, jiems svarbu, kad su Lietuva megztųsi ne tik ekonominiai, bet ir kultūriniai ryšiai. Džiaugiamės, kad tai vyksta būtent Klaipėdoje, mūsų teatre“, – sako T. Juočys.

Apibendrindamas septintuosius „TheATRIUM“ metus, jis džiaugėsi įvairove.

„Šis festivalis rodo, kokia plati pasidarė teatro sąvoka, kiek daug skirtingų teatro formų egzistuoja. Tai gerai, tai proga visiems – tiek žiūrovams, tiek įvairiems teatro profesionalams, pamatyti, koks platus teatro laukas“, – sako T. Juočys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„TheATRIUM“ atveš pasaulinio garso teatro kūrėjų darbus 

Prireikė aštuonerių metų, kad teatro festivalis nedidelėje šalyje ir nedideliame mieste nekeltų dvejonių net ir didžiausių pasaulyje teatro festivalių graibstomoms ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Auksiniu scenos kryžiumi įvertintas spektaklis – ir festivalyje „Theatrium“

Garso ir judesio spektaklio „Out of the Box“ kūrybinė komanda keliauja po Lietuvą. Balandžio-gegužės mėnesiais jos laukia ir susitikimai su ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This