Išrinko Klaipėdos universiteto ligoninės vadovą

Svarbu, Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, jog Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus konkursą laimėjo dr. Audrius Šimaitis, bet esą dėl esamų darbinių ir akademinių įsipareigojimų jis pareigas pradės eiti tik nuo šių metų spalio 9 d. Iki to laiko įstaigai vadovaus laikinasis vadovas prof. dr. Jonas Sąlyga. Dr. A. Šimaitis į pareigas paskirtas laimėjęs viešą konkursą, kuriame varžėsi dešimt kandidatų.

Vlmedicina.lt nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dėkoja laikinajam vadovui prof. dr. J. Sąlygai už lyderystę, atsakomybės prisiėmimą ir kantrybę bene sudėtingiausiu – trijų ligoninių jungimosi – periodu ir tiki, savo patirtimi ir toliau prisidės prie sėkmingo gydymo įstaigos vystymo. Ministras iš naujojo vadovo tikisi nuoseklių žingsnių vystant universiteto ligoninę pajūryje bei užsienyje įgytos gerosios patirties perkėlimo į vadovaujamą organizaciją.

Klaipėdos universiteto, kuris yra vienas iš ligoninės steigėjų, rektorius, prof. dr. Artūras Razbadauskas džiaugiasi, kad konkursas buvo skaidrus, kad jame buvo daug dalyvių ir komisija turėjo galimybę rinktis ne tik asmenines pretendentų kompetencijas, bet ir siekiamą kurti Klaipėdos universiteto ligoninės ateities viziją. Prof. dr. A. Razbadausko teigimu, „konkurso laimėtojas Audrius Šimaitis ir jo patirtys dirbant kardiologu buvusioje Jūrininkų ligoninėje, o pastaraisiais metais – Jungtinėje Karalystėje, įtikinančios, o ryžtas pritaikyti čia vakarietišką gydymo įstaigos vadybos patirtį sveikintinas. Juolab kad iššūkiai, kuriuos teks įveikti naujam vadovui, nemenki: suvienyti sujungtų gydymo įstaigų bendruomenes, subalansuoti turimus materialinius išteklius, į aukštesnį lygmenį pakelti gydymo paslaugų kokybę. Tad naujam vadovui linkiu nepritrūkti ryžto ir ambicijos siekti geriausio rezultato“.

Naujasis KUL vadovas dr. A. Šimaitis sako, kad Klaipėdos universiteto ligoninė ir toliau stiprins aukščiausios kokybės sveikatos paslaugų teikimą Vakarų Lietuvos gyventojams.

„Glaudžiai bendradarbiaujant su Klaipėdos universitetu, skatinsime tolimesnį mokslinės veiklos vystymą bei remiantis geriausia tarptautine patirtimi vystysime jaunųjų gydytojų bei išmaniųjų slaugytojų rengimą. Visus šiuos uždavinius įgyvendinsime vienu metu užtikrinant finansinį KUL stabilumą“ , – cituojamas naujasis KUL vadovas.

INFORMACIJA

Dr. A. Šimaitis yra praktikuojantis medikas, besispecializuojantis kardiologijos srityje. Jis nuo 2005 m. dirbo Jungtinėje Karalystėje, Karališkoje Kornvalio ligoninėje, kur užėmė įvairias pareigas – paskutinius trylika metų iš jų vadovaujančias. Dr. A. Šimaitis įvairiais periodais Karališkoje Kornvalio ligoninėje ėjo Kardiologijos departamento direktoriaus, Intervencinės kardiologijos audito vadovo, Kardiologijos departamento klinikinio valdymo vadovo, Kardiovaskulinių mokslinių tyrimų vadovo pareigas.

Naujasis KUL vadovas taip pat yra sukaupęs beveik dešimties metų pedagoginio darbo patirtį Jungtinės Karalystės mokymo įstaigose, yra sertifikuotas jaunųjų gydytojų klinikinis vadovas: Ekseterio universitete dėsto kardiologijos studentams, Karališkoje Kornvalio ligoninėje moko jaunuosius gydytojus. Nuo 2009 m. dr. A. Šimaitis vadovauja Kornvalio ligoninės širdies ir kraujagyslių mokslinių tyrimų programai, yra daugiau kaip 20-ies mokslinių tyrimų bendradarbis.

Dr. A. Šimaitis yra baigęs medicinos studijas Vilniaus universitete, čia apsigynė mokslų daktaro laipsnį medicinos ir sveikatos srityje. Po studijų 10 metų dirbo Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje, kur 3 metus vadovavo Širdies ir kraujagyslių radiologijos skyriui bei 5 metus Kardiologijos skyriui.

Konkurse į KUL vadovo pareigas dalyvavo dešimt pretendentų – visi jie atitiko pozicijai keliamus reikalavimus.

16 Comments

  1. Anonimas

    Manau, pasirinkimas geras, nes žmogus, dirbęs JK, nebus pagraužtas (tikiuosi) korupcijos taip, kaip vietiniai medikai.
    Gaila tik tiek, kad geras gydytojas nebeturės daug laiko verstis medicinos praktika. O kardiologų ir taip trūksta.

    Reply
  2. Viola da Gamba

    Puiku. Sveikiname ir laukiame. Bus žiauriai sunku, nes lietuviai greiti neigti, bumbėti prieš, prigalvotii visokių nesąmonių, net užgauti žmogų, bet sunkiai išspaudžia paskatinimą, pasidžiaugia pergale ar pagiria nors žodžiu. Labai daug sovietų palikimo. Ypač protuose. Bus jums nelengva, dr. Šimaiti. bet nepasiduokit:))!!! Sveikatos Jums ir ištvermės.

    Reply
    • Pažįstanti

      Taip taip taip!

  3. Ir nėra ką sakyti :)

    dviprasmiškai  A. Šimaitį vertina ir medikų bendruomenė.  Lietuvos gydytojų  sąjungos leidinyje („Gydytojų žinios“ (2009 02 13) ) A. Šimaitis ironiškai vadintas „sugrįžtančiu mesijumi“; prieš keletą metų jis siekė pareigų KJL ir norėjo gauti bent 16 000 litų atlyginimą. Taip pat pastebėta, kad A. Šimaitis priklauso netradicinei Bahajų bažnyčiai, kuri Klaipėdoje vienija kelis šimtus žmonių, bet yra pakankamai turtinga ir įtakinga Didžiojoje Britanijoje.

    Reply
  4. Mane visada neramina

    įsitraukimas , aktyvus įsitraukimas į visokias ,pavadinsiu , sektas . Šiuo atveju bahajų . Manau tokie žmonės nėra laisvi. Šimaitis bahajai …

    Reply
  5. Va

    dar nepradėjo dirbti naujasis ligoninės vadovas, jau žinovai komentuoja… daugiau pozityvo komentuojantys – būsite sveikesni?

    Reply
    • Viskas tvarkoj,

      žmonės jau ,,pašventinti” vykstančių Lietuvoje pokyčių kurie dažniausia visiems ,,išlenda per gerklę”ir todėl iš karto galvoja kas būtų jeigu būtų. Manau jeigu šiam vadovui seksis (o tokioje medicinoje kokia dabar yra mūsų šalyje patys žinot kaip ,,lengva” dirbt..:D), tai visai gali būti kad Klaipėda bus gerasis pavyzdys visiems kad normaliai pakeitus vadovą viskas išeina tik į gera .

  6. se

    titulų daug, bet ar jis pilnaverčiai dirbs mūsų mieste. Ar nebus taip, kad viena koja Klaipėdoje, kita Anglijoje, o gyvenamoji vieta kokiame Vilniuje. Tokiu atveju tebus darbo vietoje retas kaip paukštis titulinis vadovas, o realiai dumble vadovaus pilkieji kardinolai.

    Reply
    • To se

      Vėl blogai. Leiskit žmogui pradėti dirbti. Žmogus ateis su vakarietišku požiūriu. Ir aš manu, kad Klaipėdos ligoninė gali tapti geruoju pavyzdžiu. Jau blogiau kaip buvo, nebegalėjo būti.

    • Nebesuprantu

      jūs naivūs ar ….? Koks vakarietiškas požiūris ? 🙂 Ir kam jis jums ? Negirdėjote kiek ir kodėl ” vakariečiai ” važiuoja gydytis į Lietuvą ?

    • Anonimas

      nesupratote komentaro turinio. Buvo iškeltas retorinis klausimas ar jis bus pilnavertis vadovas tuo atveju, jeigu jis negyventų ir pastoviai nebūtų Klaipėdoje.

    • Viola da Gamba

      Sovietinių nesąmonių pritvinkęs žmogutis. Nu, tai koks jūsų reikalas kur vadovas gyvens, negi jis vaikščios paskui kiekvieną slaugę??? Jūs kokiam amžiuje gyvenate? Akmens ar vėlyvesniam?

  7. Spindulienė

    Gal ir viskas ok , bet … Dauguma gydytojų tik ir svajoja kur iš čia pabėgti. Tai jei jau išvykai, prasimušei, viskam ten vadovauja, tai … ko čia grįžti, kad ir vadovauti … Kažkas logiškai nesueina

    Reply
    • Jooo....

      Pensija, pensija ant nosies, o „ten” „nuvarytus arklius” nušauna….

    • Sorosas ce valdo vyska

      Toks jausmas, kad skleisti savo geraja patirti gimtineje yra kazkas tabu sitame pasaulyje? Pagal jus pagrindinis gyvenimo tikslas – varyti ten kur gali uzsidirbti ir deti skersa ant tevynes. O tie gydytojai kurie kaip sakote, kad nori pabegti tai nuo slyksciu sovietinio mentaliteto vadovu. Ka tegaliu palinketi tik sekmes naujajam vadovui.

    • Jooo...

      Skleisti „gerąją patirtį”, jooo…, o ar girdėjote apie medikų streikus dėl nepakeliamų krūvių ir darbo sąlygų JK, ar girdėjote, kad išvaržos operacijos JK reikia laukti eilėje metus, ar girdėjote, kad sąnarių operacijų J K reikia laukti net trejus metus, tai tokią „gerąją” patirti parveš iš J K, ko ir siekia dulkys, kad ligoninė būtų, o gydyti nereikėtų, jooo…, jau panašiai ir yra, žmogus, nepaeinantis kojomis dėl kelio sąnarių jau lietuvėlėje turi laukti operacijos beveik metus, ir jis masto ar kentėti ir kankintis, ar rišti kanapinį „kaklairaištį” po kaklu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Keisis Klaipėdos universiteto ligoninės struktūra

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) dalininkai – Klaipėdos universitetas ir Sveikatos apsaugos ministerija – patvirtino naują šios gydymo įstaigos struktūrą ir ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Sveikata

Tarp nusipelniusių medicinos darbuotojų - ir pajūrio atstovai

Vilniuje, Valdovų rūmuose, įvyko tradiciniai Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojami Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai. Už atsidavimą profesijai, sunkų ir pasiaukojantį darbą ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Sveikata

Užkalkėjusias kraujagysles plės nauju metodu 

Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) pradėtas taikyti naujas metodas užkalkėjusioms kraujagyslėms plėsti. Įstaiga įsigijo intravaskulinės litotripsijos aparatą, kuris bus pagalbininkas atkuriant ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This