Vaikams rengia superherojų stovyklą

Švietimas

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC), bendradarbiaudamas su kūrybiškumo akseleratoriumi Vivita Lithuania ir VDA Klaipėdos fakultetu, liepos 10–28 d. kviečia 9–12 m. vaikus į interaktyvią technologijų bei dizaino stovyklą „SuperHu“ (VDA Klaipėdos fakulteto kiemelyje, Daržų g. 18).

Stovykloje vaikai kurs, eksperimentuos, išbandys įvairias technologijų ir meno jungtis. Projekte dalyvauja Klaipėdos regione kuriantys menininkai: dailininkė Eglė Kontrimienė, skulptorius Alfonsas Lekavičius, grafikos dizaineris, VDA dėstytojas Martynas Lapas, grafikė Urtė Jasenka, grafikė Žaneta Jasaitytė-Bessonova, dizainerė Ieva Marija Dautartaitė.

„SuperHu“ – tai ne tik linksmai praleistas laikas su naujais draugais bei mentoriais, bet ypatinga vieta, kurioje bus daug kūrybinių užsiėmimų, asmeninių atradimų ir savarankiškų sprendimų.

Kūrybinio proceso metu 9–12 metų vaikai ugdys kūrybinį mąstymą, mokysis dizaino, meno ir technologijų pagrindų. Naudojantis tradicinėmis ir naujosiomis technologijomis kurs ir susipažins su skirtingomis dizaino sritimis, jų poveikiu šiandienai, bus skatinami tapti atsakingais kūrėjais ir vartotojais.

Antrus metus vykstantis bendradarbiavimas

Stovykla „SuperHu“ yra projekto „Dizainas + technologijos + menas“ dalis. Šis projektas sėkmingai tęsiamas antrus metus.

Vivita Lithuania atstovė Gaudvilė Ščervianinaitė džiaugiasi, kad Vivita kūrybiškumo akseleratoriaus turimą tarptautinę edukacijos ir mentorystės patirtį galima pritaikyti šio projekto veiklose

„Vivita, būdama tarptautine kūrybiškumo skatintojų ir smalsių kūrėjų bendruomene nekantrauja susitikti su Klaipėdos vaikais ir jaunimu. Savo veiklose siekiame vaikams suteikti atvirą, įkvepiančią aplinką kūrybai, saugią vietą jų idėjų įgyvendinimui bei kūrybiniam eksperimentui. Todėl šis projektas puiki galimybė suteikti vaikams neribotą kūrybinę laisvę“ ,- pranešime pažymi ji.

Stovyklos metu vaikai galės sudalyvauti trijose pamainose.

Pirma pamaina, pavadinta „Superherojaus slaptoji bazė“, vyks liepos 10–14 d. 

Jaunieji kūrėjai turės galimybę artimiau susipažinti su superherojų pasaulio užkulisiais, pavyzdžiui, sužinoti, kaip ir kodėl buriamos superherojų komandos (ar net ištisos visatos), kokį poveikį superherojų pasaulyje turi spalvos ir kiti dizaino elementai, kaip galima suprojektuoti ypatingą, įdomią herojų būstinę.

Stovyklautojai, padedami mentorių, galės naudotis įvairiomis technikomis bei technologijomis, tam, kad sukurtų savo svajonių superherojų būstinę (slėptuvę).

Antroji pamaina „Superherojaus nenugalimasis kostiumas” vyks liepos 17–21 d. 

Stovyklautojai pasiners į paslaptingą superherojaus pasaulį ir susikurs autentišką herojaus kostiumą. Vaikai, susipažinę su elektronikos, maketavimo, modeliavimo, siuvimo ir grafinio dizaino pagrindais, išmoks kurti ir realizuoti netgi fantastines idėjas. Jie taip pat turės galimybę perprasti, ką reiškia vienas ar kitas superherojaus ženklas bei susikurti savo „super“ simbolius. Jaunieji kūrėjai pasidarys kostiumo projektus (prototipus). Stovyklos metu vaikai taps tikrais technologijų ir dizaino superherojais.

Trečioji pamaina „Superherojaus magiškasis šalmas“ vyks liepos 24–28 d. 

Šioje stovyklos dalyje vaikai bus skatinami susikurti unikalų superherojaus šalmą. Vaikai, naudodamiesi stovyklos laboratorijos technologijomis ir įrankiais, turės galimybę pasinerti į magišką saviraiškos pasaulį. Jie susiprojektuos ir pasidarys unikalų superherojaus šalmą, tapsiantį jų ypatingų galių bei jėgos simboliu. Jaunieji kūrėjai atras skirtingas šalmo formas, eksperimentuos su jo gaminimo būdais. Mentoriai padės vaikams išmokti naujų įgūdžių, lavinti kūrybinį potencialą nuo elektronikos panaudojimo, maketavimo, modeliavimo iki pjovimo.

Visos stovyklos metu penktadieniais (liepos 14, 21, 28 d.), vyks papildomos edukacinės dirbtuvės, skirtos įvairaus amžiaus vaikams iš socialiai jautresnių šeimų. Edukacijas ves KKKC kiemo rezidentės Urtė Jasenka ir Žaneta Jasaityte-Bessonova.

Projektas Kūrybiškumo stovykla „Dizainas + technologijos + menas“ yra tęstinis ir vykdomas antrus metus, projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Registracija į stovyklą – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Neregių kurtą performansą rodys Klaipėdoje

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bendruomenės nariai antrus metus kviečia į garso spektaklį „eiti į pat vidurį“. Netikėtų garsovaizdžių pasakojimas tamsoje, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Rengiama Urtės Jasenkos parodos garso dienoraščio perklausa

Nuo 2023 m. rugsėjo Klaipėdos skulptūrų parke eksponuojama menininkės Urtės Jasenkos grafikos darbų, stiklinių paminklų paroda „Atmintis“. Ši ekspozicija skirta ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia paroda „Gilūs paviršiai“

Vasario 23 d., penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos parodų rūmuose atidaroma Eglės Kontrimienės-Degutis tapybos paroda „Gilūs paviršiai“. Joje bus eksponuojami darbai ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This