Ieškos tų, kurie neprašo pagalbos, nors jiems jos reikia

Miestas

„Kai kuriuos gyventojus reikia tiesiog paimti už rankos ir atsivesti”, – taip lakoniškai naujovę – potencialių socialinių paslaugų gavėjų paieškos organizavimo paslaugą – apibūdina Audronė Liesytė, Klaipėdos savivaldybės administracijos Socialinės  paramos skyriaus vedėja. 

Savivaldybė šiuo metu konkurso tvarka ieško tokias paslaugas galinčių teikti specialistų, nevyriausybinių organizacijų. Nors nėra žinoma, kiek Klaipėdoje esama  žmonių, kuriems reikia vienokios ar kitos socialinės pagalbos, tačiau jie jos neprašo, manoma, kad tokia paslauga yra labai reikalinga. 

Pasak A. Liesytės, kai kurie asmenys dėl pačių įvairiausių priežasčių nenori ar negali kreiptis į valdiškas institucijas. Jie dažnai nesiorientuoja, nesupranta, kad jiems reikalinga pagalba ir jos neieško.

Savivaldybė yra numačiusi už šią paslaugą per metus sumokėti 22,8 tūkstančius eurų.

Organizacija, teiksianti šią paslaugą, informuos visuomenę apie galimas gauti socialines paslaugas Klaipėdos mieste, skatins tarpinstitucinį bendradarbiavimą.

3 Comments

  1. Socialinė darbuotoja

    Baisiausia, kai reikia tvarkytis pasiligojusiems artimiesiems Specialiųjų poreikių dokumentus. Jaučių odas gali prirašyti, kaip šeimos gydytojai kratosi šio darbo. Šitas spragas turėtų padėti spręsti miesto Sveikatos, socialinės rūpybos skyrius. skyrius.

    Reply
  2. vigis

    Tiesiog rojus žemėje, atsiprašau, Klaipėdoje. Šitoks rūpestis, kad net graudu. Klaipėdos soc. skyriaus darbuotojai eis į gatves iešoti tų, kam galėtų suteikti pagalbą. Suras, paims už rankos, ir suteiks soc. pagalbą. O ką daryti? Jei tokiam nepaimsi tvirtai už rankos, tai ims ir nukeliaus į kokią privačią „0rią senatvę”

    Reply
  3. Klaipēdietē

    Taip yra daug senų žmonių,vienišų,pasiligojiusiu,kuriem reikalinga pagalba.visiškai teisingai apie tai,kalba socialinēs paramos skyriaus vedēja.Galētu paskelbti akcija darom ,tai padēkite miestelienai surasti žmones pasiligojiusius ,vienišius,su negalia kuriem tikrai reikalinga socialinē pagalba,kurie galbūt,neturi jēgų ateiti iki socialinio paramos skyriaus. Būtu sveikintinas,bei pagirtinas žingsnis ,nes juk žmonēs gal neturi sveikatos kreiptis ,kiekvienas klaipēdietis savo kaimynēstēje žinodamas galētu padēti rasti tokius žmones.Būtu iš savivaldybēs pusēs pagirtinas žingsnis pasidomēti ir padēti tokiem žmonēm,netaškant pinigų vējais.O ne sponsuruoti kai kurių ukrainiečiu pragyvenima,duoti viska ant padēkliuko,kur kai kurie nepaslaptis tuos pinigus išleidžia linksmybēm ,tai vaikščiojimui po barus,alhogoliui,rūkalams iq ne palei paskirti normaliam pragyvenimui.Aišku karas blogai bet kokiai valstybei ,reikia padēti,bet nereikia perlenkti lazdos.Lietuva suteikē prieglobsti darba,būsta,tai tegu dirba užsidirba ,

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Nutraukta sutartis dėl Medelyno gyvenamojo kvartalo projektavimo

Klaipėdos savivaldybė nutraukė dar 2018 metais pasirašytą sutartį dėl 47,4 hektaro ploto Medelyno gyvenamojo kvartalo infrastruktūros projektavimo. Ši teritorija jau porą ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Miestas

Nebeliks Arimų gatvės

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimas, kuriuo siūloma panaikinti Arimų gatvės pavadinimą ir suteikti gatvės dalims naujus pavadinimus. Ši beveik kilometro ilgio ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This