Džiazo festivalį vainikavo žemaitiškai uždainavusi NATO orkestro vokalistė

Fotoreportažai, Kultūra

Šeštadienį Klaipėdoje baigėsi tris dienas trukęs XXIX Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Teatro aikštėje susirinkusi publika turėjo progą išvysti daugybę netikėtų solo ir dueto pasirodymų.

„Paskutiniajai šių metų festivalio dienai paruošėme tikrų tikriausią jungtinių tautų programą: scenoje pasirodė ir bendrus kūrinius atliko muzikantai iš daugiau nei dešimties šalių. Šiandien tokia bendrystė ir vienas kito palaikymas yra itin svarbus. Džiazas yra taikos ir laisvės muzika, o muzikantų instrumentai – ginklai, kuriais jie geba pasiekti kiekvieno širdį. Festivalis pavyko puikiai ir už tai noriu padėkoti visiems festivalio dalyviams, svečiams, partneriams, savanoriams, senamiesčio gyventojams, žiūrovams ir visiems geros valios žmonėms”, – sakė Klaipėdos džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Finalinės dienos programą pradėjo svečiai iš Izraelio – „Spice‘n‘Space“. Šis atsitiktinai viename iš Tel Avivo klubų susikūręs džiazo kvartetas klausytojams savo pasirodymu pademonstravo itin subtilią sintezę tarp džiazo ir funk muzikos stilių. Rugpjūčio mėnesį savo debiutinį albumą išleisiantis kolektyvas buvo itin šiltai sutiktos klaipėdietiškos publikos ir pažadėjo būtinai grįžti ateityje.

Vėliau scenoje pasirodė gausus būrys Ukrainos kariuomenės Sausumos pajėgų Karinės muzikos centro bigbendo atlikėjų, o drauge su jais bendrus kūrinius atliko muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtojas Anyanya, klaipėdietė Ingrida Toleikytė. Festivalio sumanytojas Vytautas
Grubliauskas ant scenos taip pat pakvietė JAV ambasados Lietuvoje kultūros atašė Mojib Ghaznawi. Muzikalioje išeivių iš Afganistano šeimoje užaugęs ir muzikos studijas baigęs diplomatas prisijungė prie ukrainiečių orkestro ir fleita atliko keletą solo partijų.

„Labai džiaugiuosi galėjęs prisijungti prie šių puikių karių ir muzikantų tuo pat metu”, – reikšdamas palaikymą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų orkestrui sakė JAV kultūros atašė.

Teatro aikštės scenoje orkestrą iš Ukrainos pakeitė ir finalinį festivalio pasirodymą su žaismingai atliekamomis džiazo aranžuotėmis surengė „SHAPE International Band/NATO Jazz Orchestra“. Šis kolektyvas – oficialus muzikinis Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) ir Sąjungininkų
pajėgų vado Europoje (SACEUR) atstovas, prie kurio sudėties prieš keletą mėnesių prisijungė ir pirmasis lietuvis, trombonininkas Donatas Bukauskas. Šio džiazo atlikėjo ir kompozitoriaus iniciatyva scenoje suskambo žemaičių kalba parašytas kūrinys „O laba“. Visų drauge atliekamas lietuviškas kūrinys vainikavo tris dienas trukusį ir gausų būrį džiazo žvaigždžių iš viso pasaulio sukvietusį XXIX Klaipėdos pilies džiazo festivalį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This