Sunkiasvoriai vilkikai jau erzina ir LEZ, ir Kelių policiją

Svarbu, Transportas

Kelių policija kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės Eismo saugumo komisiją su prašymu uždrausti sunkiasvorių transporto priemonių statymą Pamario gatvėje nuo 22 iki 6 val. Toks prašymas motyvuojamas siekiu pagerinti eismo saugumą.

Pasikeitus eismo organizavimo tvarkai ir Melnragėje, Vėtros, Audros, Smilčių bei Molo gatvėse uždraudus motorinių transporto eismą nuo 22 iki 6 val., norintys patekti į automobilių stovėjimo aikštelę prie šiaurinio molo turi važiuoti Pamario gatve, o jos kelkraštyje yra įrengtos sunkiasvorių transporto priemonių stovėjimo vietos. Policija atkreipė dėmesį, kad padidėjus tamsiu paros metu iškilo grėsmė saugiam eismui, nes kelkraštyje stovintys krovininiai automobiliai susiaurina kelio plotį ir tai labai apsunkina priešpriešinį prasilenkimą.

Policijos atstovas per komisijos posėdį patikino, kad uosto įmonės, į kurias eilės įvažiuoti laukia vilkikai, tokiam pasiūlymui pritaria. Jam be diskusijų pritarė ir Eismo saugumo komisija.

O Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovė komisijos paprašė pakeisti sunkiojo transporto stovėjimo tvarką Pramonės gatvėje. Ši gatvė yra pagrindinė transporto arterija Klaipėdos LEZ , joje vyksta intensyvus sunkiojo transporto eismas. 

Bendrovė skundžiasi, kad sunkiasvorio transporto vairuotojai nepaiso draudimų ir parkuoja automobilius lengvųjų automobilių vietose. Ji prašo „papildomo dėmesio šiems KET pažeidėjams iš Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų”.

Bendrovė siūlo stovėjimo vietas pažymėti Verslo ir Metalo gatvėse, kurios yra ne tranzitinės ir transporto eismas jose yra minimalus.

„Šiuo metu, KLEZ projektuoja visos LEZ teritorijos informacinę sistemą ir planuoja įrengti ir elektroninius informacinius ženklus, nurodančius, kur gali stovėti atvykstantis sunkusis transportas ir kiek yra laisvų parkavimo vietų”,- rašoma minėtame prašyme.

LEZ taip pat paprašė pastatyti kelio ženklą „Sustoti draudžiama” Verslo g. atkarpoje nuo įvažiavimo į šalia esantį Pramonės g. 10 sklypą iki sankryžos su Pramonės gatve. Tiek šiam, tiek kitiems LEZ prašymams komisija pritarė, gavusi patikinimą, kad reikiamus kelio ženklus bendrovė įsirengs savo lėšomis.

6 Comments

  1. Kostia

    Su LEZ-ais visoj Lietuvoj ta pati beda nera parkavimo sunkiajam transportui tai kodel kai Lez papraso puolat statyti zenklus gal pirma tegu yrengia stovejimo aikstele o po to jau bandykit zenklus kabint ir baust.

    Reply
  2. Algirdas

    Čia lygiai tas pats kaip miegamajame rajone uždrausti statyti lengvasias mašinas, koki triukšmą jie sukeltų per visą Lietuvą. O vilkikų vairuotojai tai mėšlas, juos tik bausti už viską galima. Suk ratus, suk kilometrus ieškodamas kur sustoti, tai taip kovojame su ekologija.

    Reply
  3. Vaidas

    Šita problema yra visoj europoj, XXI amžiuje projektuodami industrinę zona apie tai kad -reikalinga sunkvežimių stovėjimo aikštelė 100 vietų su sanitariniu mazgu nelabai kas susimasto. Paskui kai pasidaro pilnos pakelės šiukšlių ir kitų dalykų sustato draudžiamus ženklus, o jūs vairuotojai dėkitės kur norit…

    Reply
  4. Vairuotojas

    Jei Lietuvos transportiniai būtų šiek tiek atlaidūs vairuotojams, manau mažiau būtų tokių situacijų. Kelių policija tikriausiai nieko nesupranta apie tachografo režimą ( visi vairuotojai stengiasi dirbti maksimalias darbo valandas tiek kiek leidžia tacho, taip kad atvažiavus į pramoninį rajoną ir nerasti kur sustoti sunkvežimiui yra juokinga.) o perdirbus ar viršijus vairavimo bent minutę, transporto inspekcija patikrinus tavo tacho atgaline data (28 dienos) vairuotojui įteikiama bauda. ( Čia rašau tiems kas nieko nesupranta kodėl sunkiasvoriai vilkikai stovi kelkraščiuose.)

    Reply
  5. Vidmantas

    Labas! Pastatė pramonini rajona LEZ. Vairuotoju darbo reglamentas ne vakar sugalvotas. Tai kur stovėti? Dabar reikalauja bausti vairuotojus užuot padare keliu šimtu vietu parkinga. Išeitis yra išvis nieko nevežti iš LEZ ir lengvosioms tada bus vietos!

    Reply
    • Kęstutis

      Ir daug kur taip yra pvz.Kauno LEZ irgi nėra kur stovėti visur draudžiami ženklai sustatyti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This