Naktimis šviesoforų Klaipėdoje nesutiko išjungti (7)

Svarbu, Transportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-06-29

„Mes patys inicijavom tą klausimą, nes tenka nakties metu įvažiuoti į miestą”, – pranešė užmiestyje gyvenantis Klaipėdos mero pavaduotojas Algirdas Kamarauskas, vedęs Eismo saugumo komisijos posėdį ir pristatęs klausimą dėl šviesoforinių sankryžų ir pėsčiųjų perėjų darbo nakties metu.

Pasak jo, įvažiuojant į miestą prie šviesoforų „reikia stovėti ir laukti”. Tad jis pasiūlė tam tikrą skaičių šviesoforų tam tikrose vietose paleisti nakties režimu. Pasak pranešėjo, šviesoforai „nesureguliuotų eismo, o mirksėtų geltona spalva”. Tuomet esą vairuotojai važiuotų žiūrėdami ne į šviesoforus, o orientuodamiesi pagal kelio ženklus. 

Palmiros Mart nuotr.

Vicemeras pasakojo, kad šiuolaikinėmis priemonėmis galima sureguliuoti šviesoforus taip, kad važiuojantiems pagrindine gatve jie nuolat šviestų žaliai, o užfiksavę atvažiuojančius šalutine gatve, žalią šviesą uždegtų ir jiems.

Kelių policijos atstovas atsakė, kad dar pernai kreipėsi į savivaldybę su prašymu skirtingu paros laiku nenustatyti skirtingų šviesoforų darbo režimų. Jis teigė, kad nors pastaruoju metu Klaipėdos neužfiksuota skaudžių eismo įvykių naktimis, policija laikosi pozicijos, kad naktimis įjungti kitokį šviesoforų darbo režimą nei šviesiu paros metu yra nesaugu.

Tačiau sutinka, jog būtų tikslinga šviesoforus pagrindinėse gatvėse sureguliuoti taip, kad automobilių srautas be reikalo nebūtų stabdomas, bet pėstieji galėtų patys įsijungti žalią šviesą gatvei pereiti. 

Policijos pareigūnas priminė eismo įvykius, per kuriuos pėstieji buvo partrenkti automobilių nereguliuojamose sankryžose.

UAB „Klaipėdos paslaugos” (buvusio autobusų parko) atstovas teigė, kad šviesoforai Klaipėdoje nakties metu pagrindinėse gatvėse ilgiau dega žaliai, tačiau jie visai neišjungiami. Jis patvirtino, kad inovacijų, kai pėstieji patys įsijungia šviesoforą, uostamiestyje jau yra. Pavyzdžiui, Bijūnų – Minijos gatvių sankryžoje. 

A. Kamarauskas pasiūlė pavesti šiai įmonei inventorizuoti sankryžas ir paruošti „logišką planelį”, kaip kai kuriose sankryžose būtų galima modifikuoti šviesoforus.

Jis paprašė pateikti komisijai pasiūlymus ir pažadėjo darbo tvarka nustatyti, kuriose vietose šios naujovės turi būtų diegiamos pirmiausiai ir „gyventojai patys pamatys, kad šviesoforai kitaip veikia nakties metu”.

Žymos: | |

Komentarai (7):

Atsakymai į “Naktimis šviesoforų Klaipėdoje nesutiko išjungti”: 7

  1. Benzino kolonélė parašė:

    Jokiu būdu naktį neišjunkit šviesoforų! Ir taip klientų mažėja, nes runkeliai persėda į elektromobilius, ir kitas – DAR ekologiškesnes transporto priemones. Ir JOKIŲ „žalių bangų”! Juk nenorite „Klaipėdos naftos”, „Mažeikkių naftos” bankroto?

  2. Daug nelogiškumo eismo tvarkyme parašė:

    Na Klaipedos eismo tvarkymas daug kur nelogiškas. O Šviesaforai naktimis- nesąmonė

  3. Tadas parašė:

    Liepojoje jau 10 metu 4km zalia banga. !Saugumas – nes visi vaziuoja 50km/val, !Ekologija – niekas negazuoja ir nestabdo be reikalo.

    O pas mus ką?? NEĮMANOMA..

    idiotai

    • Memelender parašė:

      Pala pala, Liepojoje net tramvajus yra ir sakai, kad eismo sąlygos ten geras. Tai kodėl, atsirado krūva verkiančių kad BRT ar tramvajus sukels kosminius kamščius.

    • Prajuokinai ....memelenderi parašė:

      Liepojoje tramvajus yra daugiau nei 100 metų , o Klaipėdos liberalai už kiek maišų eurų užsakė studijų ” ar reikia ” ? O paskui kiek statybos kainuos ir kiek bus naudos ? Vienžo ???

  4. Tai gi parašė:

    Tai gi Minijos g. koridoriuje yra sumontuoti išmanūs šviesoforai, reikia juos paleisti automatiniu rėžimu ir jie turi garantuoti žalią bangą Minijos g. nepajungiant šalutinių gatvių, jei jos tuščios !

  5. ***** parašė:

    Mąstyti yra gerai ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Neramu ir Dangėje, ir Pilies uostelyje 

Uostamiesčio savivaldybės Klaipėdos jūrinių reikalų darbo grupė antradienį gilinosi ir į buriuotojų godas dėl situacijos Pilies uostelyje, ir į vis ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kirs 16 geros būklės medžių

Nepaisydamas savivaldybės Tarybos sprendimo meras Arvydas Vaitkus Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos pirmininku paskyrė ne ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This