Klaipėdoje atsiras antras „Akropolis”?

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje, pusiaukelėje tarp prekybos centro „Molas” ir „Akropolio”, neilgai trukus turėtų iškilti dar vienas laisvalaikio, prekybos ir paslaugų centras. Planus naujam gyvenimui prikelti buvusius buities rūmus, esančius Taikos pr. 78, šių metų pradžioje pristatė su klaipėdiečiais susitikę vilniečiai verslininkai.

Jau paskelbti ir būsimo centro projektiniai pasiūlymai, kurie gyventojams viešai bus pristatyti liepos 17 d. 17 val.

Nugriovus dabartinį pastatą, kuriame vis dar veikia daugybė pačių įvairiausių įmonėlių bei įstaigėlių, šioje vietoje iškils naujas dviejų aukštų statinys su požemine automobilių stovėjimo aikštele. Palmiros Mart nuotr.

Projektą rengusios vilniečių bendrovės „2L Architects” atstovai vietoj šiuo metu apšepusio, klaipėdiečių vis dar tebevadinamo „buitinio”, suprojektavo modernų naujos kartos multifunkcinį paslaugų, prekybos ir laisvalaikio centrą, į kurį kvies gyventojus užsibūti ilgesnį laiką.

„Pastatas iš daug veiklų, daug paskirčių, kad šitame rajone žmonės turėtų kur nueiti, ką veikti, kad vaikams, mamoms būtų draugiškas komercinis pastatas, kuris įsikomponuotų į aplinką, kad nebūtų vizualiai netinkamas, nepritapęs”, – žiemą vykusio susitikimo su aplinkinių rajonų gyventojais metu kalbėjo pastatą įsigijusios bendrovės „Oslo nekilnojamasis turtas” direktorius Mindaugas Treigis.

Tada jis teigė, jog senasis pastatas bus nugriautas, o jo vietoje iškils naujas dviejų aukštų statinys su požemine automobilių stovėjimo aikštele.

„Įvertinus visas aplinkybes nuspręsta, kad esamas pastatas yra geras savo laikmečio architektūros pavyzdys, tačiau visiškai nebeatitinka šių dienų poreikių, jo išsaugojimas ir pritaikymas šiandieniniams poreikiams būtų sudėtingas ir neatitiktų sukuriamos vertės, todėl nuspręsta esamą pastatą nugriauti, o vietoje jo vystyti dabartinį laikmetį atliepiančios architektūros, energetiškai efektyvų, šiandienos poreikius atitinkantį projektą, kuris pilnai išnaudotų esamos teritorijos potencialą, sukuriant didesnę pridėtinę vertę tiek miestui, gyventojams ir užsakovams”, – rašoma paskelbtuose projektiniuose pasiūlymuose.

Projektuotojų vizualizacija

Pirmąjį naujojo pastato aukštą planuojama skirti prekybai – parduotuvėms, vaistinei, kavinėms, o antrąjį – pačioms įvairiausioms paslaugoms ir pramogoms.

Čia turėtų atsirasti bene didžiausias sporto klubas mieste, vaikų laisvalaikio centras su batutų parku ir kitomis pramogomis, taip pat kavinių ir restoranų zona. Be to, planuojama atidaryti kino teatrą, medicinos paslaugas teikiantį centrą ir kt.

Pagrindinis įvažiavimas į požeminį parkingą suprojektuotas iš Taikos prospekto, o dar du įvažiavimai – iš Šturmanų ir Raudonės gatvių. Iš parkingo į centrą bus patenkama liftais.

Tuo metu pėstiesiems pagrindinis įėjimas numatytas nuo poliklinikos, t.y. iš autobusų stotelės pusės, dar du įėjimai projektuojami ir iš turgaus pusės.

Projektuotojų vizualizacija

Taip pat numatyta sutvarkyti naujojo statinio aplinką – nutiesti naujus šaligatvius, šalia einantį dviračių taką patraukti arčiau pastato, o šiaurinėje teritorijos dalyje – įkurti nedidelę poilsio zoną – skverą. Jame planuojama pasodinti naujų medžių ir krūmų, įkurti vaikų žaidimo aikštelę, pastatyti suoliukus ir kt.

Naujų želdinių taip pat žadama pasodinti ir apie visą kompleksą.

„Prie pagrindinio įėjimo numatoma dekoratyviausia zona. Ant perdangos numatoma sodinti nedidelius daugiakamienius medelius – krūmus, jiems bus suformuotos kalvelės. Aplink sodinami kiti augalai. Medeliai – krūmai turi būti išdėstyti taip, kad neblokuotų pastato pagrindinio įėjimo nuo Taikos prospekto ir viešojo transporto stotelės”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Klaipėdiečiai būsimą centrą jau spėjo praminti antruoju „Akropoliu”.

Projektuotojų vizualizacija

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima Taikos pr. 78, pirmame aukšte buvusios kirpyklos patalpose darbo dienomis iš anksto susitarus tel. (8695) 461755 arba internetinėje svetainėje ttps://www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus iki liepos 17 d. galima teikti adresu kamile@2larchitektai.lt

Nors pirmojo susitikimo metu buvo patikinta, jog viešas projektinių pasiūlymų pristatymas vyks gyvai savivaldybėje, dabar nurodoma, jog pristatymas lieps 17 d., 17 val., vyks virtualiai, prisijungus platformoje meet.google.com/avy-zvhq-ksz

30 Comments

  1. chi...chi

    Ne Akropolis,o maksimum antras Studlendas .

    Reply
  2. Klaipėdietė

    Labai gaila, kad tokius pastatus nesugeba pritaikyti šių dienų poreikiams. Kodėl viską reikia griauti, o po to vėl už milijonus statyti??? Nejaugi architektai tokie be vaizduotės ir nesugeba laikytis tvarumo, juk dabar visi mes į tvarumą atsigręžiam, moko žmones kaip tvariai gyventi, kaip daiktus panaudoti kelis kartus, o su pastatais tai be sąžinės graužaties – griauti ir naujus statyti….Juk tam pačiam pastate galima ir kavinę įrengti, ir pramogas vaikams, ir tą patį KFC įkurdinti, juk ten patalpų plotas didelis. Kodėl mums reikalingi tie rūdyjantys pastatai???

    Reply
  3. G

    Po kiek opiumas liaudziai? – po akropoli kiekvienam, nemastant, kad jie tures issilaikyti, turto vystytojui dzin, vis tiek bus nuomininku, kaip nors issilaikys, o stai pastariesiems…

    Reply
  4. Man viskas tinka!

    Man viskas tinka, tegul tik stato, kuo daugiau tuo geriau. Bus kur nueiti. Ir taip mieste mažą uzsiemimo vietų!

    Reply
    • SVETLANA

      AS ISPREDZIU BUVAU SOKE KAI TAI PAMACIAU,BET AS ESU MAMA BEVEIK 5 METU MERGAITES IR AS TURIU GALVOTI APIE JA MUSU AKROPOLIS PRIE KAUNO GATVE LABAI PABRANGO IR NUEITI SU VAIKU I KAVINE SU KALNIUKU AR LAIPIOJIMU YRA JAU PERBRANGU KAIP IR KINA TAI NUO 23-35 EURU YRA APITIKRAI O MERGAITE NORI LABAI PABUTI KARTU SU VAIKAIS,SU LAIPIJOMAIS KAINIUKAIS,VASARA MEGSTA BATUTUS IR TENKA VAZIUTI PRIE VAIKU PASAULIO PRIESAIS MIESTO POLIKLINIKA ,IR MIESTAS TURI PLESTIS,EIGU TEN BUTU PRIEINAMOS ,NEBRANGIOS ZMONEMS KAINOS -NETOKIOS KAIP SITAM -PICA -8,AR 9 EURAI O GAL NET 11TAI JEI JIE BUTU NEBRANGIOS KAINOS KAVINESE TAI ZMONES LABIAU EITU TEN

  5. Anonimas

    Tegul parkinga daro po pastatu kaip visoje Europoje

    Reply
  6. Aliys

    Suskiai,o kur barui plius minus reikės išsikraustyti?

    Reply
  7. min

    vel kazkoks rudziu darinys

    Reply
  8. As

    Vertinu Puikiai.. šakė gyvenantis žmonės dažnai apsilankys..o jeigu dar ir kavinės,greito maisto užkandine pvz- KFC-tai žmoniu tikrai nepriptruks..ipatingai ir rudenį,žiemos laikotarpiu

    Reply
  9. Ina

    Architektų supratimas apie prekybcentrius tempia tik pakopijuoti Akropolį su visom jo planavimo klaidom

    Reply
  10. Aldona

    Labai gerai ,kad ta baisuokli panaikins.Grynas siukslynas ten.Kuo greiciau tuo geriau.Gyvenu visai salia.Norisi grazesnio vaizdo.O del to ,kad prekybcentriu daug mieste ir gerai.I kuri noriu i ta einu.Romui pasiulyciau eiti tik ten kur jam patinka.

    Reply
    • Anonimas

      Geras ir grazus tas pastatas, paremontuoti tereikia gasada. Nauja mada viska griauti?

    • > Anonimas

      O Jūs į savo supuvusį Moskvičių investuotumėt remontui daug? Ar iš vis būtų prasmė jį reanimuoti?

    • Anonimas

      Twip zinoma isvestuoju i savo sena auto tiesa neturiu kaip jus moskviciaus. Sekantu jusu patwisinima,.kad senus pastatus galima griauti, matomai sutiktumete is Klp senamiesti ir kitu Lietuvos ir netik senus pastatus nugriauti. Faktas kad nauja dėžė niekuom neipatinga.

    • antikva

      Jeigu labai senas tas moskvyčius, krembliukas (berods, hitlerio laikų opelio kopija), tai visai normalu atstatyti ir dar pavažinėti su juo. Gyvoji istorija!

  11. Jo

    Nu, nu, atsargiai! Tikriesiems Klaipėdos patryyyjotams požeminė aikštelė – kaip raudona toreodoro mantija buliui koridoje.

    Reply
    • Anonimas

      Gal zinote kur Klp yra normaliai irengta požeminio parkingo aikštelės?? Ir kitas klausimas kaip joje laikysite elektromobilį??

  12. GLOBAL'i Lietuva

    Valio! Dar vienas kubikas – dėžutė mūsų mieste! O aptarnaujantis personalas mokės valstybinę (lietuvių kalbą), at kalbės angliškai? Nes tarp reklaminių „banerių” užsienio kalbomis – pasigendu lietuviškų užrašų…

    Reply
    • Atplaišos

      Nieko prieš dėl pastatą neturiu, dėkui Dievui, šitoje miesto daugiabučių kloakoje negyvenu. Bet skaudžiausia už Valstybinės lietuvių kalbos naikinimą. Kokiose šeimose užaugę tie projektuotojai? Ar jie kokie sovietiniai ruskiai, kad taip platina tą anglišką kalbą?

    • Tik skųstis jums

      Gi tik paveikslėlyje šitaip… Sudėjo pagal šablonus. Tiesiog, kur bus užrašai. O jums svarbu bereikšmingai pasiskųsti. Nebūtumėte lietuvis/ė…

  13. Romas

    Ar mažai mieste maksimų, rimi, iki ir kitų prekybos centrų. Dabar, kad pastatyti dar vieną eilinę parduotuvę, miesto biurokratai arba tiksliau šuleriai žinodami miestelėnų nusiteikimą prieš tų parduotuvių gausą rekomenduoja potencialiems užsakovams objektą pavadinti – laisvalaikio, prekybos ir paslaugų centru. Tai tokia širma, o turinys tas pats. Pastatytų geriau tipo „Vichy” vandens parką ar kažką, panašaus. tai visas Žemaitijos regionas suvažiuotų. Būtų poilsis miestelėnas, šeimoms su vaikais, miesto svečiams. Juk prie jūros tik 2-max 3 mėn. gali pabūti. O daugiau Klaipėdoje nėra kur nueiti. Gal naujasis miesto meras įneš teigiamus pokyčius. Tik jam reikia duoti minčių, kol senieji miesto biurokratai nesusuko jam galvos.

    Reply
    • ezys

      Romai, ka jus cia kliedite? Ne savivaldybes cia projektas. O vandens parka tai jei jau toks geras projektas, imkite paskola ir statykite 😉

    • Karboskvernelių šviesa

      Meras dabar turi atidirbti dosniems mecenatams, naivuoli.

    • Romai

      Dar yra mieste „tipo Vichy” vandens parkui ar kažkam” tuščių sklypų, laukiame meilės miestui įrodymo- nupirkite nors vieną jų ir pirmyn. Mes jumis tikime. Kitas jūsų komentaras gali būti tik jau po „parko ar kažko” atidarymo.

    • Bukagalvi , karboskvern...

      PRIE KO MERAS ? ! Bukumas įgimtas ? Visai nesupranti kas vyksta ? Nuo bukų patryyyyjotų jau bloga , eik petrošini pamperso pasikeisti ? Dvoki .

    • to ezys

      Savivalda pastatė baseiną, kas valdo?? Ir kaip ten su tuo giluminiu nardymu baigėsi? Matomai puikiai zinote kad parduotuviu skaicius ir plotas vienam gyvwntojui gerokai virsija normas , jei jos dar likę.

  14. Nauji želdiniai

    Klaipėdoje nelaistomi neprigija. Reikia saugoti tuos kurie auga

    Reply
    • Jeg

      O kam saugoti? Paskelbs, kad neprigijo kažkodėl, laistymo svarbos net nepaminės, reik naujų. Tada vėl konkursai, pirkimai, otkatai…

    • ezys

      >>>Jeg.
      Na ir kada buvo skelbiamas konkursas neprigijusiems medziams atsodinti? 🙂

    • to ezys

      Kada bus Klaipedoje sodinami lietuviski medžiai?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Gero maisto festivalyje - be pirkėjų antplūdžio

Nors plačiai išreklamuotame vadinamajame gero maisto festivalyje, šeštadienį vykstančiame Klaipėdos „Akropolyje,” išties buvo galima rasti rečiau sutinkamų produktų, bent jau ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d., šeštadienį, Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This