Palanga dovanoja poilsį Bučos vaikams

Regionas

Palanga dovanoja poilsį savo miesto partnerio Bučos (Ukraina) vaikams, kurių šeimos nukentėjo nuo karo. Šeštadienį į vasaros poilsio stovyklą atvyko pirmoji grupė. Mažuosius ir juos lydinčius suaugusiuosius pasitiko premjerė Ingrida Šimonytė ir Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Telefoninio vaizdo pokalbio metu savo miesto vaikučius pasveikino Bučos meras Anatolijus Fedorukas. Jis taip pat dėkojo mūsų šaliai ir Palangai už gražią iniciatyvą.

Pirmąją savo viešnagės Palangoje dieną jaunieji stovyklautojai kartu su premjere ir kurorto meru skanavo picų vienoje iš J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusių picerijų. Vėliau jų laukė susitikimas su Baltijos jūra – žymiojo Palangos tilto prieigose vaikai kartu su I. Šimonyte ir Palangos meru į dangų paleido dvidešimt baltų balandžių, simbolizuojančių taiką. Taip pat vaikai kartu su mūsų Vyriausybės vadove bei kurorto meru pakilo apžvalgos ratu ir pasižvalgė po Palangą iš paukščio skrydžio.

„Buča – yra Palangos miestas partneris, tad nuo pirmųjų karo dienų mes, palangiškiai, stengiamės šiam miestui teikti visokeriopą pagalbą. O dabar, atsiradus galimybei, apsisprendėme padovanoti Bučos vaikams taikų poilsį mūsų pajūryje. Norime, kad mažieji Bučos gyventojai nors trumpam pamirštų karą, pasisemtų teigiamų emocijų ir pasidžiaugtų vasara bei vaikyste“, – sakė Š. Vaitkus.

Visą savaitę jaunieji Bučos atstovai Palangoje ilsėsis ir pramogaus – jų laukia dailės terapijos, juoko joga, edukacinės programos, stalo žaidimų vakarai, ekskursijos, kino filmų peržiūros, sportinės veiklos, susitikimai su jaunaisiais palangiškiais, kitos pramogos. Iš viso šią vasarą Palangą aplankys apie 100 Bučos vaikų iš šeimų, kurios karo metu neteko vieno ar abiejų tėvų, taip pat iš daugiavaikių šeimų bei socialiai itin pažeidžiamų grupių. Jiems bus surengtos 5 stovyklos pamainos, kurių kiekvienoje bus ne mažiau kaip 15 vaikų bei keletas grupę lydinčių suaugusiųjų.

Prisidėti prie jaunųjų ukrainiečių stovyklavimo Lietuvos pajūryje – maitinimo, kultūrinės, edukacinės ir laisvalaikio programų – kviečiamas kiekvienas Ukrainos tragedijai neabejingas mūsų šalies gyventojas. Aukoti raginama siūlant mainus – „Rotary“ klubas, vykdydamas projektą „Ukrainos kinas – gyvenimas ant ribos“, vasaros vakarais kviečia į kino seansus Palangoje ir Šventojoje. Žiūrovams liepą ir rugpjūtį bus pristatomas animacinis filmas „Mavka: miško siela“, drama, komedija  „Superkomikė“ bei meninis istorinis filmas „Vedlys“. Įsigydami bilietus į kiną, žiūrovai tiesiogiai parems stovyklos organizavimą.

Prisidėti prie stovyklos finansavimo galima ir pravedant pasirinktą sumą į specialiąją Palangos socialinių paslaugų centro sąskaitą LT647180600003130554, mokėjimo paskirtyje nurodant „Stovyklai“.

2 Comments

  1. Laimis

    O Palanga nenori dovanoti poilsio nepasiturintiems Lietuvos vaikams!?

    Reply
  2. Adis

    Ta senmerge nuo vaiku patraukit,nekaip atrodo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Keli žvilgsniai į Jaunųjų filologų konkursą Palangoje

Jaunųjų filologų konkursą pavadinti jaunu galime tik sąlyginai: juk 56-as! Juk prasidėjo slogios stagnacijos laikais, baimindamas švietimo funkcionierius, bet džiugindamas ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Regionas

Paskelbti Kompozitorių konkurso nugalėtojai

Palangoje vykstančio Europos brasbendų čempionato (EBBC) metu ketvirtadienio vakarą paaiškėjo 9-ojo Europos kompozitorių konkurso rezultatai. Nugalėtoju tapo kūrinio „Magdalenos įlanka“ ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Regionas

Europos brasbendų čempionatas įsibėgėjo

Palangoje vykstantis Europos brasbendų čempionatas įsibėgėjo – ketvirtadienio vakarą kurorte užvirs kompozitorių kovos, o jau rytoj, penktadienį, prasidės pagrindiniai orkestrų ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This