Arvydo Daugėlos nepasigailėjo ir buvę kolegos

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį atmetė savo buvusio kolegos, prieš tai Klaipėdos apygardos teismui vadovavusio Arvydo Daugėlos skundą dėl Lietuvos apeliacinio teismo ir Kauno apygardos teismo nuosprendžių.

Arvydas Daugėla

Jais A. Daugėla buvo pripažintas kaltu ir nuteistas 5 000 Eur dydžio bauda už tai, kad vairavo automobilį būdamas neblaivus (1,79 promilės). Taip pat skųstu nuosprendžiu A. Daugėlai metams ir 6 mėnesiams buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas bei konfiskuotas automobilis, kurį jis vairavo būdamas neblaivus.

Priimtoje nutartyje mišri LAT Baudžiamųjų bylų ir Civilinių bylų skyrių teisėjų kolegija, kurią sudarė Alenas Piesliakas, Albinas Antanaitis ir Jūratė Varanauskaitė, atkartojo nuosekliai susiformavusią kasacinio teismo praktiką, kurioje patvirtinti įvairūs įrodinėjimo būdai nustatant apsvaigimo nuo alkoholio laipsnį – alkoholio kiekio nustatymas alkotesteriu yra leistina priemonė, kai tai atliekama sertifikuoto gamintojo metrologiškai patikrintomis specialiosiomis techninėmis priemonėmis. Teisėjų kolegija esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų nenustatė.

Nutartyje pažymėta ir tai, kad automobilio, kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonės, konfiskavimas nagrinėjamoje byloje yra proporcingas, atitinka siekiamus teisėtus ir visuotinai svarbius tikslus – atimti galimybę dar kartą automobilį panaudoti nusikalstamais tikslais, taip pat daryti atitinkamą prevencinį poveikį taip veikti linkusiems asmenims.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad byloje nustatytos aplinkybės rodo, jog A. Daugėla nevertina savo veiksmų kritiškai, o nuo teisės pažeidimo, keliančio didelį pavojų aplinkiniams, jo nesulaikė net ir jo paties kasaciniame skunde nurodytos neigiamos pasekmės šeimos nariams bei artimiesiems.

Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pernai birželį Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad A. Daugėla dėl šio nusižengimo buvo teisėtai atleistas iš pareigų LAT.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtas „Porsche“ vairuotojas vaidino greitą ir įsiutusį

Klaipėdos policija pranešė, kad antradienio vakarą, apie 22 val., Sulupės g. ir Minijos g. sankryžoje stabdomas automobilis „Porsche“ nevykdė teisėtų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„MG Baltic“ bylą nagrinės išplėstinė kolegija

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pranešė, kad vadinamąją „MG Baltic“ bylą nagrinės išplėstinė septynių teisėjų kolegija (Gabrielė Juodkaitė-Granskienė, Artūras Ridikas, Albinas Antanaitis, ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This