Klaipėdos Liberalų sąjūdžio taryba: būtina statyti naują polikliniką

Politikų tribūna

Klaipėdos Liberalų sąjūdžio Taryba
2023-07-04

Komentarų: 9

Liberalų sąjūdžio nariai susitiko su Jūrininkų sveikatos priežiūros centro (JSPC) vyriausiuoju gydytoju Sauliumi Dabravalskiu. Susitikime buvo išklausyti JSPC administracijos ir medikų bendruomenės argumentai bei lūkesčiai dėl naujo poliklinikos pastato statybos Klaipėdoje.

Klaipėdos Liberalų sąjūdžio taryba vienareikšmiškai palaiko Jūrininkų sveikatos priežiūros centro (JSPC) darbuotojų ir didelės dalies Klaipėdos medikų bendruomenės poziciją dėl būtinybės statyti naują polikliniką mieste.

Miesto tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas Saulius Budinas teigė: „Pasigendu miesto vadovų ir valdančiosios daugumos ryžto jau pradėti projektų įgyvendinimui. Jūrininkų sveikatos priežiūros centras – vienas iš jų, labai svarbus klaipėdiečiams, kurie nusipelnė šiuolaikiškų standartų atitinkančios poliklinikos.“

Gydytoja Lolita Rapolienė teigė: „Klaipėdos savivaldybės teritorijoje nėra šiuolaikinius standartus atitinkančios poliklinikos. Klaipėdos miesto poliklinikos (vadinamos trečiosios poliklinikos) kosmetinis gaivinimas nepakeis sunkiai pritaikomo ir neefektyvaus seno pastato. Taip pat savivaldybė inicijuoja sveikatos centro kūrimą funkciniu pagrindu. Privačių įstaigų prisijungimas funkciniu principu kelia daugiau klausimų, negu duoda atsakymų. Skirtingas savininkas ir paslaugų teikimo sąlygos, dalijimasis paciento duomenimis, darbuotojais, apmokėjimas ir t.t. Didesnėms privačioms įstaigoms šiai dienai nėra intereso jungtis prie valstybinių įstaigų, nes neretai pacientai vertina privačiose gydymo įstaigose teikiamas paslaugas geriau dėl geresnio prieinamumo ir aptarnavimo kokybės. Svarbiausias klausimas – kuo pagerės sveikatos priežiūra klaipėdiečiams tik supliusavus įstaigas? Specialistų skaičius mieste tikrai neauga. Neaišku, kiek papildomų lėšų gautų Klaipėda, jei įvykdytų reformą. Iki šiol mes, medikai, nežinome Klaipėdos savivaldybės vizijos ir argumentų, kas, kaip ir kodėl galėtų (turėtų) keistis medicinos paslaugų teikime Klaipėdoje. Tikimės apgalvotų ir veiksmingų sprendimų.“

Liberalų Sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Artur Truš teigė: „Nereikia daryti skubotų sprendimų, o mero komanda turėtų pasikalbėti su ekspertais, gydymo įstaigų vadovais ir personalu. Reikia girdėti profesionalų balsus. O, mūsų žiniomis, miesto medikų bendruomenė nepalaikytų „persikėlimo“ į seną, šiuolaikinei medicinai nepritaikytą, sovietmečio pastatą, kuris greičiausiai būtų renovuojamas tik iš išorės. Jeigu miesto valdžios netenkina dabartinė naujos statybos projekto kaina, galima būtų skelbti naują konkursą, sugriežtinant jo sąlygas, numatant atskirą konkurso komisiją ir sisteminę kontrolę. Didelė tikimybė, kad šie veiksmai atpigintų statybos darbų kainą. Miestiečiai tikrai nusipelnė modernios, kokybiškos ir efektyviai veikiančios naujos gydymo įstaigos.“

9 Comments

  1. KAD

    O koks indėlis Sveikatos apsaugos ministerijos, nes ši nauja poliklinika bus pavaldi Klaipėdos universitetinei ligoninei, o ši pavaldi SAM, gauname kad Klaipėda SAM įteiks 20 mlj. vertės dovaną. Sakysite kad tai Klaipėdiečiams, teisingai, bet vadovavimas bei visa šios poliklinikos veikla priklausys nuo SAM, bet ne nuo Klaipėdos savivaldybės, mero ir t.t. Apie tai reikia taip pat galvoti, nereikia sakyti Klaipėdos universitetas yra dalininkas, būtent dalininkas, kaip paveikslėlis ne daugiau.

    Reply
  2. Pasvarstymai

    Neabejoju, kad esamą Taikos pr. daugiaaukštę polikliniką galima renovuoti, imant po aukštą – negi dabar imsi ir nugriauti.
    O ploto joje yra daugiau nei pakankamai, ypač vertinant, kiek daug gydytojų konsultacijų dabar vyksta nuotoliniu būdu, be to, juk ir gyventojų nuolat mažėja.
    Poliklinikose ir ligoninėse užteko vietos, kai mieste gyveno net ketvirtadaliu daugiau gyventojų.

    Reply
  3. Anonimas

    Gal geriau pastatyti ligonine pietinėje miesto pusėje , tuo labiau kad kažkada buvo toks pasiulimas.

    Reply
  4. Klaipėdietė

    Klaipėda beveik 25 km miestas. Sukelti visus į vieną pastatą – nesąmonė. Tuo labiau į seną. Nežinau kas politikų galvose, bet naujos poliklinikos projektavimas jau išgyventas ir laukiamas. Apie 80 milj. sporto objekto statybai meras pritaria, o sveikatai 20 milj ne. Gal padalinkite.

    Reply
    • Saulius

      Visų pirma reikia pasakyti teisybę. Miestas yra nuo Kalotės iki Rimkų viadukų 17km. 400m. Antra – esamas pastatas yra beveik per vidurį miesto. Trečia- kokia problema šiais laikais yra neišsprendžiama renovuojant pastatus? Ketvirta- geriau tuos milijonus investuoti į naują poliklinikos įrangą.

  5. Antanas

    Siūlau liberalams vėl imtis gilinti Šventosios uostą, . Jei seni noragai nulinko, tai pasitelkite jaunimą, jiems nereikės nei buldozerių, su noragais išknis.

    Reply
  6. Liberalus cinizmas ...

    Tai svaičiojimai apie tvarumą tik eilinis liberalus lia lia lia ….renovuoti namus skatinami tik gyventojai ir net pristatoma tai kaip gėris ?

    Reply
  7. Aš

    Įdomu išgirsti ir specialistų nuomonę! O ne vieno žmogaus!

    Reply
  8. Lina

    Klaipėdos liberalai vis labiau ir labiau mane stebina. Šaunuoliai! Taip ir toliau. Palaikome Jus ir Jūsų veiklą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūreivystės mokykloje - tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) vyko tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „MARITIME, OFFSHORE ENERGY and PORT LOGISTICS (MOEPL 2024)”. Joje savo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This