Uosto direkcijai – Europos Sąjungos finansavimas informacinių sistemų integracijai

Uostas ir jūra

Krovinio savininkas, pasirinkdamas uostą, per kurį bus gabenamas jo krovinys, vertina ne tik uosto geografinę padėtį, infrastruktūros išvystymo mastus ar rinkos dydį, bet ir uoste teikiamų paslaugų patogumą, greitį ir kokybę.

Klaipėdos Uosto direkcija daugiau nei prieš 10-metį yra įdiegusi krovinių ir prekių informacinę sistemą (KIPIS), kuria užtikrinamas spartesnis krovinių judėjimas per Klaipėdos uostą. Artimiausiais metais ši sistema bus papildyta naujais funkcionalumais ir integruota į krovinių vežimo informacijos (eFTI) sistemą, tam skirtos Europos Sąjungos lėšos.

„Mūsų, kaip Klaipėdos uosto administratoriaus, tikslas – pažangus ir modernus uostas savo infrastruktūra, požiūriu į verslo vystymą, diegiamomis inovacijomis ir skaitmenizacijos lygiu. Uosto direkcijoje, siekiant efektyvinti procedūras ir mažinti administracines išlaidas, jau daugiau nei dešimtmetį veikia vieno langelio principas, kuris, vykdant krovinių gabenimo, krovos ir kontrolės procedūras, sujungia krovinių siuntėjus, gavėjus, vežėjus, krovos įmones bei kontroliuojančias valstybės institucijas. Matome dar neatrastą potencialą šioje srityje stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą, kuris padėtų auginti sektoriaus vystymosi spartą ir jo konkurencingumą mūsų regione“, – pranešime pažymi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Uosto direkcijos valdomoje krovinių ir prekių, gabenamų per Klaipėdos uostą sistemoje (KIPIS) bus sukurti papildomi funkcionalumai, leisiantys ją integruoti į kuriamą tarptautinių e. važtaraščių (krovinių gabenimo duomenys) informacijos (eFTI) prieigos punktą.

INFORMACIJA

Europos Parlamentas 2020 metais yra patvirtinęs reglamentą dėl elektroninės krovinių vežimo informacijos (eFTI). Juo siekiama paspartinti krovininio transporto procesų skaitmeninimą sukuriant elektroninę platformą, kurioje verslo sektorius ir valdžios institucijos keistųsi informacija apie vykdomas operacijas.

Europos Komisija tarptautinės elektroninės krovinių informacijos mainų sistemos sukūrimui skyrė 28,3 mln. eurų finansavimą iš Europos infrastruktūros tinklų priemonės (CEF) fondo. Iš viso Lietuvai tenkanti finansavimo dalis šiame projekte –1,88 mln. Eur.

Per trejus metus bus siekiama sukurti vieningą Europos Sąjungos lygmeniu elektroninių dokumentų apsikeitimo (eFTI) sistemą ir ją ištestuoti tiek nacionaliniu, tiek ir tarptautiniu lygmenimis.

ES projekte kaip partnerės dalyvauja devynios šalys (Vokietija, Prancūzija, Italija, Belgija, Austrija, Portugalija, Suomija, Estija ir Lietuva), jį įgyvendins 22 partneriai, atstovaujantys viešajam ir privačiam sektoriui. Lietuvai atstovauja Susisiekimo ministerija, AB Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Transporto inovacijų asociacija ir UAB „Normalis Tech“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This