Perkėla į praeitį, žemiškos valdžios užmiršta

Fotoreportažai, Miestas

Ant stogo auga medžiai, nuo sienų byra tinkas, iš vidaus – perkepto aliejaus kvapas, 5 eurai už parkavimą. Tokia yra buvusios Senosios perkėlos, Žvejų g. 16, nūdienos būklė.

Artūro Šulco nuotr.

Net dešimtmečiais keiktas sudegęs „Baltijos” kino teatras atrodo ne ką geriau nei ši senamiesčio „puošmena”, tačiau ji miesto valdžiai gerai jaustis ir gyventi netrukdo.

Artūro Šulco nuotr.

Jau senokai šiuos statinius įsigiję verslininkai pinigaujasi leisdami už 5 eurus visą dieną čia laikyti automobilį.

Artūro Šulco nuotr.

Dalis patalpų išnuomota maitinimo ir atsigėrimo reikmėms tenkinti. O pro nemenką kiekį sienas ir langus apraizgiusių komunikacijų praeiviams nosis kutena egzotiški kvapai.

Artūro Šulco nuotr.

Kai lauke šilta, nėra vėjo, galima maloniai pasėdėti surūdijusių Chruščiovo laikus menančių statinių paunksmėje. Ar bent automobilio nosį po ja pakišti.

Artūro Šulco nuotr.

Arba romantiškai parymoti, kurti meną Dangės pakrantėje.

Artūro Šulco nuotr.

Šis sklypas yra išskirtinėje Klaipėdos vietoje, šalia Pilies tilto. Kadaise iš čia būdavo į Smiltynę keliami ir automobiliai, vėliau – tik pėstieji ir dviračiai, tačiau eismą draudžiantis ženklas išliko. Pro jį važiuojančiųjų šiandien niekas nebaudžia.

Artūro Šulco nuotr.

Šie pastatai ir statiniai buvo privatizuojami aukcione prieš 13 metų. Jų pradinė kaina buvo 4,3 mln. litų.

Artūro Šulco nuotr.

Keltams persikrausčius į Šiaurinį ragą čia būta smagios pasilinksminimo vietos, atsirado skelbimų nekilnojamojo turto agentūrų puslapiuose. Pardavimo kaina sukosi apie 1,8 mln. eurų.

Kažkuriuo metu kažkurie naujieji savininkai mynė miesto valdžios vartus, prašydami šio bei to ir pasakojo, žadėjo, kad greitai čia pastatys gražių ir labai reikšmingų dalykų. Šio to išprašė, didelių pažadų negavo, bet ir nieko nepastatė.

Vaizdelis iš kito upės pusės – visai dar neblogas. Artūro Šulco nuotr.

46 arų sklypas, kurio paskirtis – administracinė, prekybos, kita, turi visas reikalingas komunikacijas, miesto valdžios palankumą, užmerktas akis, tik, va, su rimtais šeimininkais…. O kam čia stengtis: šiokios tokios pajamos juk gaunamos.

Artūro Šulco nuotr.

Miesto analuose jau seniai nesimatė, nesigirdėjo jokios žinios apie šitą Dievo ir žemiškos valdžios užmirštą kampelį, jo praeitį, nūdieną ar šviesią ateitį. Ką bekalbėti apie šeimininkus – turto ir miesto…

22 Comments

  1. Šalin tą baisuoklį

    Tikiu ,kad kliūtis savivaldybėje…Kai pažiūri kiek metų ten kai kas karaliauja, kaip aštunkojiai aprėpę visas statybas ir žemės sklypus. Nejaugi ne taip?

    Reply
  2. Baisu

    Nejaugi sago tą baisų sovietinį palikimą…

    Reply
  3. O visa Rumpiškės kvartala

    Neniškis pavirto mokama automobilių stovėjimo aikštel.
    Už 7mln. Dabar sėdi KKT ir renka milijonus.
    Kad uždarbiauti, iškirto be gyventojų pritarimo ,500 medžių ir 10 000 m2 krūmų
    Į ga.ta džin,į gyventojų pablogėjusius gyvenimo sąlygas dzin.

    .

    Reply
  4. Anonimas

    Klaipėda yra užmirštas, laike sustojęs miestas. Taip sako atvykę draugai vilniečiai ar kauniečiai. Centras yra miręs, pilnas apleistų pastatų ar patalpų vaiduoklių : Baltijos kino teatras, Baltijos viešbutis, policijos komisariatas, paštas, Klasco palapinės, senoji prieplauka, griuvėsiai senamiestyje, Baltijos bendrabutis, krūva apleistų nenaudojamų patalpų ir kavinių.

    Reply
    • Pritariu

      Visiškai Jums pritariu. Ir aš girdėjau ne vieną tokią nuomonę iš atvykusių svečių. Ir dar, kad miesto senamiestis ir centras tušti. Kur žmonės? Nekalbant apie vasarą.

  5. DM

    Klaipeda tobuloij strateginei vietoij vystyti versla nesvarbu turizma ar pervezimus o valdzia to nemoka isnaudoti prieigos prie juros.Miestas minetiurinis ypac senamiestis bet nesikeicia niekas desimtmeciais vystosi tik uzmiestis o dirbti reikia visvien mieste sudarant paskui kamscius. Tai kurkit miesta patogu ir patrauklu gyventi toks koks yra pvz Vilnius..

    Reply
  6. DM

    Turi but istatymas 10m begyje jei tokiose strateginese vietose po privatizacijos nevyksta valstybe turi teise perpirkti ar perimti atgal…Miesto centras ar senamiestis turi buti ypatingai priziurimas o ne apleidziamas tam ir renkama valdzia kad tvarkytusi tinkamai mieste o ne atvirksciai….

    Reply
  7. Anonimas

    Kažkoks keistas ystatymas o kur statybos inspekcija pastatas stovi tiek metu nenaudojamas toliau griuna jei yra savininkas privalo tvarkytis jei nešdreba tegu parduoda

    Reply
  8. Liberalus cinizmas ...

    Apie Klaipėdos „konservatorius ” nei vieno gero žodžio ar darbo miestui negaliu pasakyti . Kokį ” naują amžių ” Klaipėdai galėjo žadėti dabar konservatorius kandidatas į merus Petrošius , jei į miesto tarybą išrinktas su liberaliu Grubliausko komitetu ? Vertybės sutapo ? Prisimenu ir konservatorių palaikymą , po pirmo mero rinkimų turo , liberaliam Grubliauskui , tada kada ponas Vaitkus kandidatavo pirmą kartą į merus . Manau konservatorių balsai ir lėmė liberalaus Grubliausko trečią mero kadenciją . Taigi ….miestas, liberalių konservatorių ir liberalių ” valdymo ” metu , ir tapo tuo ką šiandien matome , o tie patys liberalieji aimanuoja ? Sėkmės naujai išrinktam merui Vaitkui ir komandai . Manau praradome 4 metus .

    Reply
    • Nejaugi trūksta logikos suvokti kas yra kas

      Prie ko čia konservatoriai. Mažiau rusų radijos ir laidų klausyk

  9. Liberalus cinizmas ...

    Iš klaipedosliberai . Liberalioji ponia Judita Simonavičiūtė ir su Grubliausko komitetu, ir vėl pas liberalus . ___Nuo nepriklausomybė atkūrimo buvau nuolat išrenkama į miesto tarybą, 2004 – 2007 m. ir NUO 2011 m. VADOVAVAU Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai, o nuo 2015  m. esu Klaipėdos miesto Mero pavaduotoja

    Reply
  10. Liberalus cinizmas ...

    Pastatai privatizuoti 2013 ? ! Liberalas S. Budinas 2015-2019 dirbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriumi.

    Reply
  11. Liberalus cinizmas ...

    2011-2019 Klaipėdos miesto savivaldybės vicemeras A.Šulcas . ___Šie pastatai ir statiniai buvo privatizuojami aukcione prieš 13 metų. Jų pradinė kaina buvo 4,3 mln. litų_______P.S. PRIVATIZUOJAMI PRIEŠ 13 m !? Jokiai buvusiai liberaliai miesto tarybos daugumai ( liberaliems , konservatoriams ) pastatas nekėlė rūpesčių ? Naujai išrinkti dirba tik porą mėnesių ! ! !

    Reply
    • ezys

      prie ko cia valdzia? 🙂 pastatas privatus.

  12. Gyventojas

    Kaime, kuriame like tik keli Vilniaus padaliniai niekas nebeinvestuoja…

    Reply
  13. Joris

    Neskuba Jo Prakilnybė Pinigas į Klaipėdą užsukti, vis pro šalį, pro šalį… Tiek „Baltija”, tiek šita buvusi perkėla vis dar pardavinėjama. Kaip suprantu, ji priklauso Nesės savininkui Paulikui, kuris dar kažkokios pseudo asociacijos už Klaipėdą prezidentu buvo, kuris ir Nesės kazino Teatro aikštėje prieš keliolika metų žadėjo vos ne gražiausiu mieste statiniu paversti. Išsipardavinėja. Va Vilniuj Pramogų banką prieš kelias savaites už kelis mln pardavė, čia pirkėjo ieško. Tik nieks į šitų kongų šulcų nustekentą miestą investuoti neskuba- pinigas randa geresnę terpę daugintis.

    Reply
  14. Ale, kaip greitai

    pamiršo, kad pats neseniai sėdėjo aukštuose kabinetuose

    Reply
  15. Gytis.

    Kai rašytojas Šulcas buvo vicmeris, galėjo rodyti pilną iniciatyvą ir saviraišką, be to ir ekonomika išgyveno aukso amžių. Tačiau tos kadencijos taip ir slinko kaip Maironio poemoje, pelėsiais ir kerpėm apaugę jau viskas, man verkė iš skausmo širdis..

    Reply
    • Pastabiausias

      BŪTENT!

      Turi dabar gi jau laiko – tai ko jau nepaieškoti investicijų ir kreiptis pačiam į šiuos verslininkus, fantastiško sprendimo įgyvendinimui, bendromis jėgomis?

      Karksėti ir varnos sugeba.

  16. T

    Pilni kampai tokių pastatų, čia juk kaimas.

    Reply
  17. Mindaugas

    Visiška skylė dabar

    Reply
    • Baisu

      Jau seniai stebiuosi, kaip tokioje vietoje, stūgso toks savartynas. Matyt laukia kol žemės kaina, toje vietoje, pakils į aukštumas. Galima laukti ir dar 20 metų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos senamiestyje - istorinė diena

Pernai spalį dar 1995-ųjų rugsėjį sudegusį buvusio kino teatro „Baltija” pastatą įsigiję verslininkai jau ėmėsi ir realiai matomų veiksmų – ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This