Pasirašyta „Memelio miesto“ generalinės statybos rangos sutartis

Verslas

Bendrovė „Stemma Group“ pranešė šį antradienį pasirašiusi su UAB „Conres LT“ generalinės statybos rangos sutartį dėl projekto „Memelio miestas“ pirmojo etapo statybų. Teigiama, kad „Conres LT“ intensyvius statybos darbus pradės rugpjūčio pradžioje – iki šiol čia jau atlikta nemažai paruošiamųjų darbų.

Verslo centras „Hanza“ bus „Memelio miestas“ kvartalo akcentinis pastatas, formuojantis pagrindinį įėjimą į kvartalo vidų. . Projektuotojų vizualizacija

„Šis sandoris mums simbolizuoja ne vienerius metus trukusio kryptingo darbo, rengiant detalųjį planą, formuojant viso kvartalo funkcijų ir viešųjų erdvių koncepciją, projektuojant aukščiausio lygio tarptautinius standartus atitinkantį verslo centrą ir premium klasės daugiabučius, realizaciją“, – pranešime cituojamas Nerijus Tilindis, „Stemma Group“ atstovas.

5 ha teritorijos konversijos projektas „Memelio miestas“ Klaipėdoje kuria naują daugiafunkcinę miesto centro teritoriją prie Dangės upės ir Kuršių marių.

„Pasaulis keičiasi, visuomenės poreikiai plečiasi, siekiamo komforto lygis darbe ir biure auga, kinta požiūris į mus supančią aplinką, želdinius ir socialines erdves. Ieškojome sprendimų, kaip visą tai apjungti „Memelio miesto“ koncepcijoje ir sukurti šiuolaikinio žmogaus ir verslo standartus atitinkantį kvartalą – miestą mieste” – sako Nerijus Tilindis.

„Memelio mieste“ iš viso planuojama pastatyti apie 100 tūkst. kv. m. įvairios paskirties pastatų. Vystymas suplanuotas etapais. I etapu statomas 6 aukštų A klasės verslo centras „Hanza“ ir 105 prestižinės klasės butai, sujungti bendra požemine parkavimo aikštele. Bendras abiejų projektų plotas sieks beveik 30 tūkst. kv. m., iš jų 10.000 kv. m. sudarys požeminė dalis. Statybų pabaiga numatoma 2025 m. IV ketvirtyje.

Čia suplanuotos ir poilsio bei viešosios erdvės,visos gatvelės numatytos išimtinai tik pėstiesiems, dviratininkams ir specialiam aptarnaujančiam transportui, o automobilių aikštelės ir transporto judėjimas suplanuotas tik po žeme. Teigiama, kad jau I etapo metu bus sukurtas pilnavertis „vaikštomas“ kvartalas, į kurį patekimas numatytas per aikštę. Kvartalo viduje taip pat suplanuota aikštė su gausiu želdynų kiekiu, integruotomis poilsio vietomis, papildomu apšvietimu, atnaujintais kultūros paveldo pastatais. Administracinio ir daugiabučio pastato pirmuosiuose aukštuose kursis restoranai, gastro barai, gourmet parduotuvės, vaistinė, prekybos mini marketai, grožio kabinetai.

Verslo centras „Hanza“ bus „Memelio miestas“ kvartalo akcentinis pastatas, formuojantis pagrindinį įėjimą į kvartalo vidų. Teigiama, kad tai bus pirmasis pagal tarptautinius pastatų tvarumo sertifikavimo reikalavimus BREEAM „Excellent“ suprojektuotas ir pastatytas biurų pastatas Klaipėdoje.

„Tikime, kad verslo centras „Hanza“ taps ryškiu „Memelio miesto“ projekto akcentu ir geriausiu biurų projektu Klaipėdoje. Šis verslo centras suteiks galimybę šiuolaikiškus biurus turėti ne tik vietos įmonėms, bet ir atvers duris kurtis tarptautinių kompanijų filialams, kurie šiai dienai Klaipėdos mieste neranda jų standartus atitinkančių biurų patalpų“, – sako N. Tilindis.

Statomą daugiabutį sudarys 3 korpusai, kurių dydžiai suskaidyti pagal istorinių pastatų mastelius bei proporcijas. Korpusai bus 5-6 aukštų, išsiskirs fasado spalviniais ir medžiagiškumo sprendimais. Korpusų vidinių kiemelių apželdinimui bus naudojami ne tik krūmai ir žolė, bet sodinami ir medžiai, aplink gyventojų terasas įrengiami želdynai. Taip siekta atvaizduoti seniau teritorijoje buvusių Memelio sodų motyvą.

9 Comments

  1. Anonimas

    Architektūra.nedera prie Klaipėdos senamiesčio.

    Reply
  2. T

    Man įdomu ar niekam neužkliuvo vis labiau brukamas okupantu miesto pavadinimas ,,Memel”.

    Reply
  3. Simona

    Tik sėkmės. Tikimės, kad dar pamatysime šio kvartalo vizijų įgyvendinimą.

    Reply
  4. Anonimas

    Oat seni pastatai tebemerdėja ten irgi givena žmonės Lietuvos piliečei

    Reply
  5. Nepaliginsi

    Ką Neniškis su Grubliausku padarė su Rumpiškės kvartalu už 7,3mln. Eur.
    Padarė mašinų stovėjimo aikštės nuo durų iki durų. Dabar Neniškis uždarbiauja milijonus renka už auto stovėjimą. Per šventės tragedija. Gyventi neįmanoma. Vien betonas. Medžiai nudžiuvo. Neniškis iškirto 500 sveikų medžių. 10 000m 2 krūmų. Tas projektas tai įvykdytas nusikaltimas prieš gamta ir gyventojus

    Reply
  6. Jonas kapitonas

    Linkim sėkmės. Patrauklus, Klaipėdą atliepiantis projektas, ko nepasakytum apie Bastionų namų chruščiovkes netoliese. Va ten tai gėda.

    Reply
  7. Labai laukiame

    Labai laukiame šio kvartalo. Klaipėda vietoj baisių šabakštynų turės naujas šiuolaikines erdves. Sėkmės.

    Reply
  8. Ekspertas

    Super naujienos!!!

    Reply
  9. Mindaugas

    Linkim sėkmės

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

„Memelio mieste“ - medinio burinio laivyno angaras

Klaipėdoje duris atveria unikali, nors ir laikina, edukacinė erdvė – Lietuvos medinio burinio laivyno angaras. Ji veiks „Memelio miesto“ dalyje, ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kelio į Šiaurės ragą projektiniams pasiūlymams - ne patys maloniausi epitetai

Ketvirtadienio vakarą surengto viešo į Šiaurės ragą vedančios Danės gatvės atkarpos projektinių pasiūlymų pristatymo metu jo autoriai turėjo išgirsti nemažai ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This