Kišeninės mero kultūros nebus?*

Spyglys

Spyglys
2023-07-12

Komentarų: 10

„Reikės nuliūdinti merą, kad mes iš jo tą kompetenciją norim atimti”, – tarstelėjo Rimantas Taraškevičius, trečiadienį jo vadovaujamam Finansų ir ekonomikos komitetui nepritarus mero Arvydo Vaitkaus norui pačiam tvirtinti Kultūros ir meno tarybos personalinę sudėtį.

Mat komiteto narys Saulius Budinas pastebėjo, kad tiek šios, tiek kitų tarybų prie savivaldybės sudėčių tvirtinimas yra ne mero, o miesto Tarybos kompetencija.

Akivaizdžiai nesuprato šie politikai mero užgaidos pačiam pasirinkti sau palankius menininkus ir kultūrtrėgerius.

Kita vertus, Spyglys mano, kad ir kas į tą tarybą būtų paskirti, menininkų pjautynės dėl mokesčių mokėtojų pinigų buvo, yra ir bus amžinos. 

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

10 Comments

  1. I am

    LR Konstituciją keisti, ne meras, ne taryba, o bendruomenės sprendžia visus klausimus. Kokia dar atgyvena XXI amžiuje….

    Reply
  2. Anonimas

    *Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu. – Ne rubrika yra humoras, o meras -klounas ?

    Reply
  3. Mere, nereikia šios klaidos

    Meras daro klaidą siūlydamas V. Čepą garbės piliečio vardui gauti. Čepas daug žmonių yra labai įskaudinęs, labai nuskriaudęs, labai įžeidęs. Todėl labai daug kas nusivils meru.

    Reply
    • Jūs likote nežinantis ?

      Ne meras siūlo ! Yra gautas piliečių siūlymas , o svarstys miesto taryba ! Viešai ! ir balsuos miesto taryba , o ne meras ….Kodėl taip nieko nežinote ? Nors aš – klaipėdietis esu UŽ .

  4. Liberalus cinizmas ...

    Simonoms ______Birželio posėdyje Klaipėdos miesto taryba pritarė mero pasiūlymui, kad miesto garbės piliečio vardas jo vienasmeniu teikimu būtų viešai svarstomas jos posėdžio metu. Siekiant išvengti viešųjų politikų rietenų iki šiol Tarybą pasiekdavo tik tie pasiūlymai suteikti miesto garbės piliečio vardą, kuriems iš anksto pritardavo visos frakcijos.

    Reply
  5. Nežinantiems

    Šiap Visi sprendimo projektai pagal istatyma ir reglamenta privalo būti svarstomi bent viename komitete

    Reply
    • Žinantis ? ?

      Birželio posėdyje Klaipėdos miesto taryba pritarė mero pasiūlymui, kad miesto garbės piliečio vardas jo vienasmeniu teikimu būtų viešai svarstomas jos posėdžio metu. Siekiant išvengti viešųjų politikų rietenų iki šiol Tarybą pasiekdavo tik tie pasiūlymai suteikti miesto garbės piliečio vardą, kuriems iš anksto pritardavo visos frakcijos.

  6. Simona

    Meras yra tik vykdytojas. Sprendimus dėl tvarkų, pagal kurias parenkami įvairių tatybų nariai , tvirtina Taryba. Kažkam labai norėtųsi visas galias atiduoti merui. O kur dingo valdžių atskyrimo principai?

    Reply
    • Liberalus cinizmas ...

      Meras buvo nukreipęs į komitetą svarstyti ? Komitetas ” atsisakė ” .

  7. Liberalus cinizmas ...ir kiršinimas ?

    Finansų ir ekonomikos komiteto, į kurį meras svarstyti buvo nukreipęs šį projektą, pirmininkas Rimantas Taraškevičius trečiadienį vykusio posėdžio pradžioje pranešė, kad „šitą projektą rengėjai atsiima, nes jis iš tikro komitete neturėtų būti svarstomas”. Pasak jo, tai yra savivaldybės Tarybos kompetencijos klausimas ir ji tą klausimą „spręs iš esmės”

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This