Vytauto Čepo nuopelnų svarstyti komitetuose neišdrįso

Miestas

Meras Arvydas Vaitkus atšaukė į komitetus svarstyti nukreiptą miesto Tarybos sprendimo projektą dėl Klaipėdos miesto garbės piliečio vardo suteikimo politikui, rašytojui Vytautui Čepui.

Vytautas Čepas. Robertos Reliugaitės nuotr.

Finansų ir ekonomikos komiteto, į kurį meras svarstyti buvo nukreipęs šį projektą, pirmininkas Rimantas Taraškevičius trečiadienį vykusio posėdžio pradžioje pranešė, kad „šitą projektą rengėjai atsiima, nes jis iš tikro komitete neturėtų būti svarstomas”. Pasak jo, tai yra savivaldybės Tarybos kompetencijos klausimas ir ji tą klausimą „spręs iš esmės”. 

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad pasitvirtino vieši spėliojimai, jog Klaipėdos miesto garbės piliečio vardo suteikimo tvarkos pakeitimai buvo inicijuoti siekiant taip pagerbti pirmosios nepriklausomos miesto Tarybos pirmininką, buvusį Seimo ir miesto Tarybos narį Vytautą Čepą – meras Arvydas Vaitkus pateikė savivaldybės Tarybai svarstyti atitinkamą sprendimo projektą.

Birželio posėdyje Klaipėdos miesto taryba pritarė mero pasiūlymui, kad miesto garbės piliečio vardas jo vienasmeniu teikimu būtų viešai svarstomas jos posėdžio metu. Siekiant išvengti viešųjų politikų rietenų iki šiol Tarybą pasiekdavo tik tie pasiūlymai suteikti miesto garbės piliečio vardą, kuriems iš anksto pritardavo visos frakcijos.

Formaliai teikimą dėl V. Čepo liepos 3 d. raštu inicijavo jo buvę bendražygiai Jonas Sąlyga, Nijolė Požarskienė ir Audrius Pauža. 

Mero A. Vaitkaus pateiktame sprendimo projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad Klaipėdos miesto garbės piliečio vardas yra suteikiamas už ypatingus nuopelnus miestui, įvertinus asmeninį indėlį bei miesto vardo propagavimą pasaulyje. Šiuo metu Klaipėdos garbės piliečio vardas yra suteiktas 21 asmeniui. Garbės piliečio vardas per metus suteikiamas ne daugiau kaip vienam asmeniui. 2022 m. apdovanojimas suteiktas Benediktui Sigitui Jurčiui.

1 Comment

  1. Rimantas

    Per 4 dienas nė vieno komentaro? Tik dabar gavau info. Kai buvau jaunas, neužsiimau politiką. Mepamenu kokia partija išrinko Čepą į seimą. Tada aš supratau, kad galima bėgti iš vienos partijos ir į kitą, kad daugiau duos… Ar tą pačią kartą išėjo į sceną ir pasiūlė seimo nariams likti algas iki gyvos galvos. Niekas nesutiko ir jis išėjo iš politikos. Tapo rašytoju… Džiaugiuosiu, kad p. Arvydas žino daugiau info.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This