Dėl dalyvavimo Sveikatos centro kūrime laukiama privačių įstaigų apsisprendimo

Sveikata

Klaipėdoje savivaldybė praneša, jog uostamiestyje startuoja Sveikatos centro kūrimo procesas.

Savivaldybė jau kreipėsi į visas mieste veikiančias privačias gydymo įstaigas ir kviečia dalyvauti centro veikloje. Viena iš būtinų sąlygų – sudaryti galimybę pacientams gauti valstybės laiduojamas nemokamas sveikatos priežiūros paslaugas.

Inicijuoti Sveikatos centro kūrimą Klaipėdos miesto savivaldybės taryba apsisprendė birželio 22 d. posėdyje. Numatoma, kad toks centras Klaipėdoje būtų kuriamas funkcinio bendradarbiavimo būdu. Tai reiškia, kad centro veikloje bendradarbiavimo sutarčių pagrindu gali dalyvauti ir savivaldybės pavaldumo, ir privačios įstaigos. Procesas vykdomas pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintą tvarkos aprašą.

Numatoma, kad dalyvavimas Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotoje reformoje atvers didesnes galimybes sutelkti trūkstamų specializacijų medikus, medicinos įrangos resursus, užtikrinti gyventojams reikiamų paslaugų prieinamumą ir skubią pagalbą. Sveikatos centras apjungs pirminę ir antrinę sveikatos priežiūrą per gydymo įstaigų bendradarbiavimą.

Privačių įstaigų apsisprendimo laukiama iki liepos 28 d.

Taip pat atliekama savivaldybės pirminio lygio paslaugas teikiančių įstaigų veiklos analizė, vertinamos jų galimybės teikti paslaugas pagal Sveikatos centrui keliamus reikalavimus, infrastruktūra, įranga, žmogiškieji ištekliai atsižvelgiant į ilgalaikes prognozes dėl specialistų skaičiaus pokyčio, kiti aspektai.

3 Comments

  1. Pagarba

    klaipėdiečiams dirbančiai miesto tarybai ! Pagarba merui Vaitkui ir jo komandai. _____Inicijuoti Sveikatos centro kūrimą Klaipėdos miesto savivaldybės taryba apsisprendė birželio 22 d. posėdyje. 

    Reply
    • to pagarbai

      Tai gal galite argumentuoti kokia iš to nauda miestiečiui bus?

    • Galiu argumentuoti :)

      Pradėkite nuo teksto skaitymo 🙂 Sudėlioti visi naudingi argumentai 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This