Pabrango Danės ir Artojo gatvių jungties projektavimas (4)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-07-14

Danės ir Artojų gatvės jungties projektavimo darbų kaina išaugo – pasiekė beveik 100 tūkst. eurų sumą.

Danės ir Artojo gatvių jungtis – ir po Mokyklos g. tiltu per Dangę. Artūro Šulco nuotr.

Praėjusių metų liepos 14 d. Klaipėdos miesto savivaldybė su UAB „Plentprojektas” buvo pasirašiusi 78 tūkst. eurų vertės sutartį dėl šio objekto projektavimo, o šio birželio pabaigoje papildomai sutarta, kad projektavimui bus skirta dar beveik 18 tūkst. eurų.

Papildomas susitarimas pagrįstas „papildomų paslaugų komerciniu pasiūlymu”, kurio turinys viešai nepaskelbtas. Taip pat sutarta projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros darbų terminą pratęsti keturiais mėnesiais. Pirminėje sutartyje numatytas terminas – 2025 m. liepos 20 d.

Praėjusiais metais paskelbtame viešojo pirkimo konkurse savivaldybė buvo nustačiusiu pasiūlymo kainų ribą: tiekėjų pasiūlymų kainos šiam pirkimui negalėjo viršyti 78 tūkst. Eur su PVM. UAB „Plentprojektas” pateikė 77 996,6 Eur vertės pasiūlymą. Kito konkurso dalyvio – UAB „SRP Projektas“ – pasiūlymas buvo atmestas, nes viršijo skelbime apie pirkimą nurodytą maksimalią sumą.

Danės gatvė baigiasi į rytus nuo PC „Gulbė“. Artūro Šulco nuotr.

Projektinių sprendinių ribos apima apie 910 m ilgio gatvės ruožą, tarp Laivų skersgatvio ir Artojo g. sankryžos. Šiuo metu nuo prekybos centro „Gulbė“ iki Artojo gatvės sankryžos nėra jokios gatvės, tik nebenaudojamas geležinkelis.

Planuojama C kategorijos gatvė, šalia jos – dviračių takas, o taip pat ir jų jungtys su Liepų gatve bei Skulptūrų parko dviračių takais.

„Plentprojektas” yra ne naujokai dirbant su tokiais Klaipėdos savivaldybės užsakymais.

Tarp didesnių šios įmonės darbų yra Statybininkų prospekto tęsinio projektas, Šilutės plento atkarpos nuo Paryžiaus komunos gatvės iki geležinkelio rekonstrukcijos projektas, skvero ties prekybos centru „Maxima“ (Šilutės pl. 40A) ir pėsčiųjų tako tarp Taikos pr. ir Šilutės pl. atnaujinimo projektavimas ir Jaunystės gatvės rekonstrukcija.

Žymos: | | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Pabrango Danės ir Artojo gatvių jungties projektavimas”: 4

  1. Pelnas garantuotas parašė:

    Labai jau daug sutapimu, atitinkamos tarnybos turėtų užsidėti akinius. Pieštukai gal ir pabrango, bet tikrai ne tiek.

  2. Laima parašė:

    Įdomu kas tai per papildomas pasiūlymas ir kodėl visuomenei tai nebūtina žinoti. Tai gal savivaldybė moka 18000 iš savo asmeninių santaupų?

  3. Anonimas parašė:

    Kad neturejo brangi? Juk protinis darbas

  4. Pabrango projektavimas parašė:

    Klausimas dešimtukui: kodėl pabrango projektavimas? Klausimas devintukui: ar tik ne dėl infliacijos pabrango projektavimas? Klausimas aštuntukui: ar tik ne dėl metinės infliacijos 12-18 procentų pabrango projektavimas?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This