Klaipėdoje montuojami maisto atliekų surinkimo konteineriai

Miestas

Uostamiestis toliau ruošiasi maisto atliekų rūšiavimui – daugiabučių kvartaluose į naująsias konteinerių aikšteles pradėtos montuoti sandarios kapsulės, skirtos maistinėms atliekoms surinkti.

Nors pusiau požeminės aikštelės pastatytos ir pradėtos naudoti dar pernai, konteineriai rudu dangčiu yra užrakinti. Būtent po jais į betonines šachtas dabar įstatomi maždaug 1,5 kub. m talpos metaliniai rezervuarai. Kol kas jie ir liks nenaudojami – maisto atliekų rūšiavimo pradžia Klaipėdoje numatoma kitąmet, tačiau jau šiemet atliekami pasiruošimo darbai.

Metaliniai rezervuarai yra pagaminti Belgijoje, analogiška maisto atliekų surinkimo sistema plačiai naudojama ES šalyse. Rezervuarai visiškai sandarūs, kapsulės apačioje yra skysčių surinkimo talpa, kuri bus ištuštinama atskirai nuo maisto atliekų.

„Dažnai vasarą eidami pro atliekų konteinerius jaučiame nemalonų tvaiką. Tai yra ne kas kita, kaip pūvančių, rūgstančių maisto atliekų kvapas. Kai pradėsime maisto atliekas atskirai rūšiuoti į joms skirtus konteinerius, į sandarias metalines talpas, nemalonių kvapų turėtų būti mažiau, nes šios kapsulės yra sandarios, sukonstruotos būtent tokių atliekų surinkimui“, – sako Ramunė Šličienė, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro direktorės pavaduotoja.

Klaipėdos mieste yra 266 pusiau požeminės konteinerių aikštelės, į kurias ir bus sumontuotos metalinės maisto atliekų surinkimo kapsulės. Kur tokių aikštelių nėra, bus įrengti stacionarūs antžeminiai konteineriai, o uostamiesčio individualių namų savininkams maisto rūšiavimui bus išdalinti specialūs nedideli, 120 litrų talpos, konteineriai ir virtuviniai kibirėliai.

1 Comment

  1. Plaunami tik bendrų nerūšiuotų atliekų konteineriai,todėl

    Kadangi tikėtina,kad tie konteineriai irgi nebus plaunami ,tai man jų nereikia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Maisto atliekų kol kas prašo nerūšiuoti: prasidės tik balandį ar dar vėliau

Nors dalyje daugiabučių kiemų jau atsirado maisto atliekoms skirti konteineriai rudu dangčiu, ji kol kas yra užrakinti, nes kaip praneša ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iki maisto rūšiavimo pradžios Klaipėdoje ir Neringoje liko keli mėnesiai

Airija, Čekija, Portugalija, Slovakija, Suomija, Švedija, Vokietija, Estija, Latvija, Lenkija – šių šalių gyventojai jau rūšiuoja maisto atliekas. Lietuvoje šis ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This