Mieste sumažėjo žvyrkelių

Miestas

Klaipėdoje išasfaltuotos 6 buvusios žvyro danga dengtos gatvės. Asfalto danga įrengta Nidos, Gilijos gatvių ruožuose, taip pat Tauro 1, Tauro 10, Vikingų bei Dailės gatvėse. Daugelyje ruožų taip pat įrengti šaligatviai bei apšvietimas.

„Klaipėdoje būtina spartinti žvyrkelių asfaltavimo darbus. Tai ne tik patogumo, bet ir aplinkosaugos klausimas: žvyrkeliai – vienas iš galimų taršos kietosiomis dalelėmis šaltinių. Atnaujiname asfaltavimo priemonių planą ir numatome spartinti darbų vykdymą. Miestas ir žvyrkeliai – sunkiai dera tarpusavyje“, – pranešime pažymi Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Nidos (ruožas nuo Nidos g. 13 iki 17), Gilijos (ruožas nuo Nidos iki Rambyno g.) ir Dailės gatvės sutvarkytos savivaldybės lėšomis darbams skirta 332 tūkst. eurų. Prie likusių gatvių rekonstrukcijos lėšomis prisidėjo ir gyventojai. Savivaldybės dalis  –  977 tūkst. eurų, gyventojų – 187 tūkst. eurų. Žvyruotose gatvėse darbai vykdomi pagal patvirtintą eiliškumą, o rekonstrukcija prisidedant gyventojams – galimybė greičiau sulaukti darbų savo gyvenamajame rajone, tokiu atveju teikiamas didesnis prioritetas.

Savivaldybė netrukus pradės rekonstrukcijos darbus ir Karlskronos g. skersgatvyje bei Jachtų gatvėje. Karlskronos g. bus remontuojamas 317 metrų ruožas, Jachtų – 200 metrų. Šiuo metu abu ruožai taip pat yra su žvyro danga. Vykdant darbus bus įrengtas asfaltas, pėsčiųjų takai, apšvietimas. Abu projektai bus įgyvendinami su gyvenamųjų namų savininkų bendrijos „Kuršių namai“  prisidėjimu. Rangos darbų sutartys pasirašytos birželio pabaigoje, darbus numatoma pradėti rugpjūčio mėnesį ir baigti 2024 m. vasarą.

Pagal šiuo metu patvirtintą darbų planą, iš viso per 2023-2025 metus numatomas 28 gatvių ar gatvių ruožų, kuriuose dar tebėra žvyro danga, išasfaltavimas, dar 24 gatvėms rengiami projektai. Pavykus sukaupti lėšų, žvyrkelių asfaltavimo apimtys gali didėti.

3 Comments

  1. Vava

    Labai jau užmige nuo vasaros karščio dirba kai kurios kelių tiesimo įmonės.

    Reply
  2. Anonimas

    Kada bus tvarkoma žardupės gatvė? Gėda miestui’ nei apšvietimo nėra

    Reply
  3. Joris

    O kaži kaip merui dera žvyrkelis šalia būsimosios šv. Jono bažnyčios- pačioje miesto širdyje? Jei lauksime bažnyčios statybų pabaigos, daugel kartų užaugti dar gali. Žvejų gatvė nauju grindiniu grįsta, nors Salamander statybos tik prasidėjusios. Tad ir čia nedelsiant grįstu bruku ar dar kokia danga būtina.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This