„Meridiano“ burės primins Klaipėdai ir Lietuvai svarbią datą

Miestas

Šį savaitgalį vyksiančios Jūros šventės išvakarėse uostamiesčio simboliu laikomas burlaivis „Meridianas“ pasipuoš naujomis burėmis, skirtomis dar kartą atkreipti dėmesį į Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metį, Bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto savivaldybe Jūros šventės išvakarėse ant barkentinos fokstiebio bus išskleistos penkios burės, dedikuotos šiai sukakčiai.

Šiomis dienomis įprastos „Meridiano“ priekinės burės bus keičiamos naujomis. Eglės Sabaliauskaitės nuotr.

„Meridianas“ yra svarbi Klaipėdos istorijos dalis ir vienas pirmųjų Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, simbolių. Po šios legendinės Suomijoje po karo pastatytos barkentinos burėmis praktiką atliko kelios kartos uostamiesčio jūrininkų, kurie mokėsi tuometinėje Klaipėdos jūreivystės mokykloje. Virš krantinėje švartuojamo istorinio „Meridiano“ plazdančios burės liudija apie Klaipėdą, kaip uostamiestį, ir primena pirmuosius Klaipėdos žingsnius į tarptautinės jūrų bendruomenės pripažinimą. Burės – tai pagarbos, draugystės ir dėkingumo gestas čia gyvenantiems, besimokantiems, dirbantiems ar užsukusiems tik pasisvečiuoti, todėl miesto savivalda didžiuojasi galėdama prisidėti, kad į taikų dangų besistiebiančios burės ne tik primintų svarbiausius miesto istorinius akcentus, bet ir toliau skatintų telkiančią bendrystę“, – pranešime cituojamas  Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

„Jau trapo tradicija, kad kasmet „Meridiano“ burių pakėlimu Klaipėdoje yra pradedamas vasaros sezonas. Šiemet papildomai tai taps dar ir simboliniu Jūros šventės pradžios akcentu. Nesuklysime sakydami, kad „Meridianas“ yra vienas labiausiai lankomų bei fotografuojamų Klaipėdos traukos objektų. Tad, išskleidęs šimtmečio simbolika dekoruotas bures, jis taip pat prisidės prie to, kad žinia apie Klaipėdos krašto, jūros, jūrinės ekonomikos, kultūros, paveldo svarbą ir reikšmę mūsų valstybei pasklistų kaip įmanoma plačiau“, – sako burlaivį „Meridianas“ atstatęs ir toliau jo išsaugojimu bei išlaikymu besirūpinantis Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ vadovas Aloyzas Kuzmarskis.

Šimtmečio burės Klaipėdą puoš ne tik per Jūros šventę, bet iki pat sezono pabaigos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This