Politikai kritikuoja Girulių paplūdimio prieigų sutvarkymo projektą

Miestas

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai trečiadienį vykusiame posėdyje negailėjo kritikos sustabdytam Girulių paplūdimio prieigų rekonstrukcijos projektui. Žinia, tai buvo padaryta nepraėjus nė porai mėnesių nuo sutarties rangovo iniciatyva. Esą todėl, kad prasideda maudymosi sezonas.

Projektuotojų vizualizacija

Savivaldybės administracijos atstovai politikus patikino, kad darbai bus atnaujinti nuo rugsėjo.

Komiteto narius stebino tai, kad ne visų paplūdimių Klaipėdos miesto teritorijoje įėjimai projektuojami ir atnaujinami kartu ir panašiu stiliumi. Be Girulių yra suprojektuotas tik centrinis įėjimas į Smiltynės paplūdimį. Tačiau projektuotojai tvirtina, kad abu šie projektai yra derantys tarpusavyje.

Politikus piktino, kad ir atnaujinus Girulių paplūdimio prieigas nebus užkirstas kelias automobiliais įvažiuoti prie pat jūros, niokoti aplinką, inventorių, kad takai nėra tinkamai sujungti. O pats projektas, esą, „atspindi grožį, dizainą, o ne patogumą, poilsį”. 

Į tai jiems buvo atsakyta, kad būtent toks apšvietimas yra tinkamas takams gamtoje. O privažiavimus automobiliais reikalavo palikti paplūdimius aptarnaujančios tarybos.

„Kopų perkasinėti, stulpų statyti neleista”, – teigė projektuotojai.

Posėdžio pabaigoje liberalas Saulius Liekis ragino nestabdyti darbų, o jo kolegos pripažino, kad „projektas – gražus”.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad sutartis su UAB „Ecomas”, laimėjusia Klaipėdos savivaldybės paskelbtą viešųjų pirkimų konkursą, buvo pasirašyta šių metų kovo 30 dieną. Jau po mėnesio UAB „Ecomas”, kuri buvo pagarsėjusi savo sandoriais su savivaldybės įmone „Gatvių apšvietimas”, inicijavo šios sutarties sustabdymą.

Pirminėje sutartyje buvo numatyta, kad darbus reikia baigti per 14 mėnesių su galimybe šį terminą pratęsti dar 5 mėnesiams. O naujai pasirašytame susitarime neminimas galimas sutarties įvykdymo termino atidėjimas dėl jos sustabdymo.

Pagal 470 tūkst. eurų vertės sutartį numatoma atlikti pėsčiųjų bei dviračių tako, jo priklausinių – atraminių betoninių sienučių – remonto ir aplinkos tvarkymo darbus. Jie bus atliekami pagal UAB „Uostamiesčio projektas“ dar 2019 metais parengtą remonto ir aplinkos tvarkymo projektą.

Girulių centrinio paplūdimio prieigų atraminės sienutės yra apie 280 m ilgio ir 0,5-1 m aukščio betoninės konstrukcijos. Jos yra deformuotos, vietomis ištrupėjusios, prasidėjusi erozija. Ką bekalbėti apie estetinę būklę. Esamas tako asfalto dangos – „pavargusios”. Pėsčiųjų tako ruožas nuo atraminių sienučių iki jūros nėra apšviestas. Remontuojamo pėsčiųjų ir dviračių tako ilgis siekia 126,4 m.

Nauja tako danga bus iš granito trinkelių. Take bus atskirtos pėsčiųjų ir dviračių juostos, padidės tako plotas. Numatytos ir dvi poilsio aikštelės (22 ir 31 kv. m) su atitinkama atributika. Dabartinės atraminės sienutės „išaugs” iki 1,6 metro. Pažeisti betono blokai bus pakeisti, o visos atraminės sienelės – dekoruotos medžiu. Takas ir suoliukai bus apšviesti, apšvietimas bus sumontuotas ir atraminėse sienelėse.

3 Comments

  1. Petras

    O kokia jų kompetencija? Panašu, kad nelabai. Pažiūrėkite , kas liko iš Skulptūrų parko projekto…pakeitė takus( ką reikėjo daryti), pastatė suolų, pakeite apšvietimo atramas.Neliko krepšinio, parkavimo a, nes rėmėjas papraše.Gerai, kad liko vaikų žaidimoa, bet želdynai, gėlynai – šiukšlinėlis…

    Reply
    • Miestietis nuo gimimo

      Buvau vakar Skulptūrų parke ir manau kad po metų suaugus žolei ir gelynams bus geras vaizdas.O tai vieta miesto vidury bent kiek pabūti tyloj ..

  2. Anonimas

    Pažeisti betoniniai blokai bus pakeisti.
    O tai kurie nepažeisti?
    Dekoruoti medžiu.Po metų bus priraižyta autografų.Čia buvo Vasia,ir pan.Granito plytelės pajūry?Po metų kampai bus nuskilinėje.
    Labai praktiškas projektas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This