Projektas „Klaipėdos krašto kompozitorių dialogai“ kviečia į garso ekspediciją laiku

Kultūra

Liepos 25-26 d. nuo 18.30 val. Klaipėdoje ir 27-28 d. nuo 20 val. Nidoje nuskambės Klaipėdos krašte kūrusių ar tebekuriančių kompozitorių kūriniai originalioje ir/ar dekonstruotoje formoje.

Projektas „Klaipėdos krašto kompozitorių dialogai“ konstruojamas kaip garsinė ekspedicija, kviečianti klausytoją mobilių ausinių pagalba keliauti laikmečiais ir pažinti šimtmetyje kitusį Klaipėdos krašto profesionalų muzikos garsyną. Po atviru dangumi skambės vienų žinomiausių Klaipėdoje ar jos krašte kūrusių ar tebekuriančių kompozitorių – Juozo Karoso, Stasio Šimkaus, Eduardo Balsio, Loretos Narvilaitės, Zigmo Virkšo, Mato Drukteinio kūriniai. Šiuolaikinėmis muzikos technologijų priemonėmis dekonstrukciją ir/ar papildymą šiandienos garsovaizdžių kontekstais atliks taip pat Klaipėdoje kuriantys muzikai Kristijonas Lučinskas ir Donatas Bielkauskas.

Fizine prasme ekspedicija Klaipėdoje aprėps tris šio krašto ir miesto istorijai bei kultūrai aktualius taškus. Ekspedicijos pradžiai pasirinkta K. Donelaičio aikštė, priminsianti išskirtinę mūsų krašto kultūros ir raštijos pradininko asmenybę. Laikrodžių muziejus taps laiko tėkmės liudininku. Čia it atviroje koncertų salėje nuskambės didžioji ekspedicijos programa. Galiausiai, ekspedicija baigsis Dangės krantinėje.

Nidoje lokacija taip pat pasirinkta neatsitiktinai – vieno žymiausių XX a. vokiečių rašytojų, Nobelio literatūros premijos laureato namai, dabar Thomo Manno memorialinis muziejus. Klausytojai bus pakviesti pabirti po rašytojo namų prieigas ir pajusti istorijos ir gamtos vienovę.

Šiuo projektu asociacija „Menininkų grupė Žuvies akis“ norima pakviesti šiandieninį klausytoją, ypač jaunąją kartą, iš naujo pažinti ir atrasti klasikų ir šiuolaikinę muziką kuriančių kompozitorių kūrybą, priartinti akademinę muziką prie klausytojo ir pabrėžti dialogo su muzikos istorija ir šiandiena svarbą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Auksiniu scenos kryžiumi įvertintas spektaklis – ir festivalyje „Theatrium“

Garso ir judesio spektaklio „Out of the Box“ kūrybinė komanda keliauja po Lietuvą. Balandžio-gegužės mėnesiais jos laukia ir susitikimai su ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje - vaizdo ir garso instaliacija

Iki sausio 5 d. Kuršių nerijos istorijos muziejuje (Pamario g. 53, Neringa) galima aplankyti Donato Bielkausko instaliaciją „Kai žemė atėjo ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This