Jūros šventėje dalyvaus ir prezidentas

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-07-20

Liepos 21-23 d. su šūkiu „Vakarų potyriams!“ Klaipėdoje švartuojasi didžiausias vasaros renginys – Jūros šventė. Joje ir vėl dalyvaus prezidentas Gitanas Nausėda, šįkart – ne tik Žuvusių jūroje pagerbimo, bet ir šventės atidarymo ceremonijoje.

Tomo Donausko nuotr.

Penktadienio vidurdienį simbolinės ceremonijos metu Priešpilio gatvėje į 35 metrų Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba pakels Jūros šventės vėliavą.

G. Nausėda penktadienį, 19 val., didžiajai Jūros šventės eisenai pasiekus Kruizinių laivų terminalą tars sveikinimo žodį ir kartu su gausia jūrine bei miesto bendruomene dalyvaus visoje atidarymo ceremonijoje. Jūrinei kultūrai dedikuotos Jūros šventės atidarymo ceremonijoje bus pagerbti jūrų veteranai – jiems bus įteikti Jūrų veteranų ženklai. 100-metį švenčianti Lietuvos jūrininkų sąjunga įteiks savo garbės ženklus. Po penkerių metų pertraukos atnaujinus „Metų jūrininko“ rinkimus, bus paskelbtas ir šio apdovanojimo laureatas.

Ilgaamžė Jūros šventės ceremonija – negrįžusių iš jūros pagerbimas, kuomet į Baltijos jūros bangas nuleidžiami vainikai, liepos 22-ąją vyks 12 val. Negrįžusius iš jūros pagerbs G. Nausėda, Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ir kiti garbingi svečiai. Šį kartą koloną, kuri plauks į pagerbimo vietą, sudarys 30 laivų. Vilkstinę į jūrą ves Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų „Vidar“ klasės štabo ir aprūpinimo laivas N42 „Jotvingis“.

Kaip ir įprastai visus norinčius sudalyvauti šioje nuoširdžioje tradicijoje šeštadienio rytą plukdys Mažųjų laivų asociacija „Pajūrio laivai“. Tradiciškai nemokamai bus plukdomi visi, su savimi atsinešę gėlių žiedų. „Pajūrio laivai“ norinčius dalyvauti žuvusiųjų pagerbimo ceremonijoje plukdys nuo dešiniosios Dangės krantinės (pakeliui į Šiaurinį ragą). Laivų atsišvartavimas – 11 val.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Prasidėjo 65-oji Jūros šventė

Su šūkiu „Į jūrą visa Lietuva!“, kuris atliepia pirmosios – 1934 metais gimusios šventės siekį – Klaipėdoje prasidėjo Jūros šventė. ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Transportas

Kaip vyks eismas Jūros šventės metu?

Šį savaitgalį, liepos 26-28 dienomis, Klaipėdoje vyks 90-metį skaičiuojanti Jūros šventė, tradiciškai ženkliai pakoreguosianti eismo tvarką mieste. Nuo liepos 25 ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Meras vienasmeniškai turėtų spręsti ir tualetų klausimus*

Kodėl laikinų tualetų virtines Jūros šventei valdžia pastatė tiesiai prieš mūsų langus ir duris? – pasipiktino Sukilėlių gatvės gyventojai ir ...
2024-07-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This