Klaipėdos valdžia žada 10 000 parkavimo vietų

Politika, Svarbu

Praėjus beveik trims mėnesiams po to, kai prie Klaipėdos šturvalo stojo nauja valdžia su meru Arvydu Vaitkumi priešakyje, pastarasis miesto Tarybai pateikė svarstyti sprendimo projektą dėl savivaldybės 2023–2027 metų veiklos prioritetų patvirtinimo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pateiktame projekte – 13 prioritetų, kurie išskaidyti į veiklos kryptis ir priemones. Dokumente kartojami per rinkimų kampaniją vartoti šūkiai ir savivaldybės strateginiuose dokumentuose seniai numatytų projektų siekiai. Konkrečiau surašytos valdžios 4 metams nustatytų prioritetų įgyvendinimo priemonės.

Rašoma, kad senamiestyje bus sutvarkyta ne mažiau kaip 50 pastatų. Numatoma, jog bus parengtas renginių senamiestyje organizavimo priemonių planas, kompleksiškai sutvarkytos dvi erdvės. Taip pat žadama atnaujinti dvi miesto centro erdves, užbaigti jau vykstančias pilies bokšto statybas. 

Nauja priemonė – „Pietinio pocentrio Stariškių rajone išvystymo dokumentacijos paketo parengimas”. Dangės upės krantines iki pat Liepų gatvės tilto planuojama pritaikyti jachtoms švartuotis. 

Žadama, kad bus parengtas „miesto žalinimo planas” taip pat ir 10 tūkst. vietų automobiliams, įskaitant laikino sustojimo erdves.

Be to, bus vykdomi ne mažiau kaip penki įvažiavimų į miestą rekonstravimo projektai. Numatoma, kad visi UAB „Klaipėdos paslaugos“ autobusai 2027 metais turi būti netaršūs.

INFORMACIJA

Naujai išrinkta savivaldybės Taryba kadencijos laikotarpiui patvirtina Savivaldybės veiklos prioritetus.

Savivaldybės veiklos prioritetų projektas rengiamas remiantis savivaldybės Tarybos daugumos veiklos programa.

Savivaldybės veiklos prioritetų projektą rengia savivaldybės Strateginio planavimo skyrius.

Savivaldybės veiklos prioritetai peržiūrimi ir keičiami išrinkus naują savivaldybės Tarybą, pasikeitus Tarybos daugumai ar esant kitoms svarbioms aplinkybėms.

23 Comments

  1. Lozung

    Visas civilizuotas pasaulis senokai jau siaurina gatves, mažina automobilių stovėjimo vietų skaičių miestuose. Klaipėda atvirkščiai. Bile tik rinkėjams patinka.
    Realybė yra kiek kitokia – atsirado infrastruktūros, NŽT mokesčiai. Pabandykit susiprojektuoti aikštelės praplėtimą valstybinėje žemėje – nustebsite kokio dydžio mokesčius teks susimokėti.

    Reply
  2. Th

    Kol kas jokių darbų tik lozungai.

    Reply
    • petrošinis beviltiškasis ?

      tekstas neįveikiamas ? 🙂 vargetos jūs vargetos …..____miesto Tarybai pateikė svarstyti sprendimo projektą dėl savivaldybės 2023–2027 metų veiklos prioritetų patvirtinimo

  3. Grubliauskas ir neniškis

    Per kadencijos tik kirto medžius . Jono kalnelis 400 medžių, Rumpiškės kvartaliukas 500medžių ir 10 000m2alyvų ir kt.
    Debreceno g. apie 1000 medžių ir kt.. . TŪKSTANČIAIS KIRTO IR KIRTO.
    LAUK GRUBLIAUSKAS IŠ TARYBOS
    PASIIMK KARTU NENIŠKIIŠ KKT , POCIUKUS IR KTŠ

    Reply
  4. Marijus

    Kiek lozungų…. ?
    O Mockus tai čia tas amžinas transporto vadas? Kurs po antro kurso KTU statybos specialybės studijavimo pabėgo į vadybos studentavimą – nes ten galvot nereik?..

    Reply
  5. Algimantas

    Per mažai, turėtų būti planuojama bent jau apie 75 000 parkavimo vietų, daugmaž dalinant esamą gyventojų skaičių per pusę.
    Plius dabar nuolatiniai kamščiai mieste, kodėl nėra planuojami viadukai per Baltijos, Statybininkų žiedus?? Juk Taikos prospektas yra pagrindinė transporto ašis

    Reply
    • Tada važiok gyventi

      Į Maximos auto stovėjimo aikštelę

  6. Vingis

    Gal Vaitkaus komanda gražins kairį posūkį į Vingio g.iš Smiltelės? Bukagalviai iš muzikanto komandos keikiami kasdien to rajono gyventojų

    Reply
    • O man parūpo

      kas tas šaunuolis kuris pasirūpino šviesoforais ? Šiandien per Jūrininkų prospektą , per Minijos gatvę važiavau nestodamas per ” žalius ” 🙂 Negalėjau patikėti , nes būdavo kaip šviesoforas taip stovi ir lauki , eilės , eilės , kamščiai …

  7. Raima

    Nepavyks,jau dabar yra mažinamos automobilių stovėjimo vietos,norit pavyzdzio-prasau,toks liūdnai pagarsėjęs Mockus,paėmė ir panaikino apie 40 stovėjimo vietų,nes užtvėrė
    tvora ir užblokavo privažiavima i aikštele,ale ten jo privati nuosavybė,kas čia per valdžia jei leidžia tokius veiksmus,kažkokie kenkėjai kokių reta…

    Reply
    • ?

      Manau ne ši , tik prieš 3 mėn . pradėjusi dirbti ” valdžia ” išdavė leidimą Mockui . O Mockus tai tas liberalusis seniūnaitis – keliautojas – statytojas ?

    • Konkrečiai

      Peržiūrėkite sąrašą Mockų savivaldybėje. Kad galėtų elgtis kaip nori mažiau skambant, tai Mockus išėjo dokumentaliai iš liberalų, o juos remia visur ir visada, kaip ir jie jį.
      Mieste nevienas sklypas ypač intensyviose daugiabučių vietose prichvatizuojamas neaiškiomis sąlygomis, stipriai pabloginantis esamų gyventojų gyvenimą, bet kuriantis prabangą prichvatizuotojams ir jiems padedantiems valdininkams.

  8. T

    Kol savivaldybės dešimtmečiais užsisedėjusių valdininkų nepakeis,tol mieste nieko nevyks. Tai jie didžiausi stabdžiai,nes ramiai,nieko nedaryti ir laukt pensijos.

    Reply
    • Manau

      jei meras tik puikus muzikantas ir tiek…savivaldybės klerkai gali būti stabdžiai 🙂 Dabar meras – puikus strategas ir suvokiantis realiai ” kaip kas po kiek ir kur ” . Klerkams ” stabdžiams ” manau ateis liūdnos dienos , nes arba dirbi arba sakai atia . Norėčiau , kad būtų taip , to ir linkiu . Visi dirbantys klaipėdiečiams – verti pagarbos . Sėkmės . Man šie rinkimai buvo kaip ” naujieji metai ” . Atsirado viltis 🙂

    • Anonimas

      Per anksti sakyti kad Vaitkus geras strategas, jis dar nieko nepadarė. Tokio pasipūtelio Klaipėda dar nematė ?

    • Nevykėliui ,

      Vaitkus buvo puikus Valstybinio uosto direkcijos vadovas ! Ne kartą apdovanotas ir skatintas ! Uostas buvo Lietuvos pasididžiavimas ir vienas iš geriausiųjų ! Vaitkus tuo metu dirbo uosto direkcijos vadovu – strategu . Pavyduoliai nevykėliai po Vaitkaus išrinkimo meru iki šiol aimanuoja ? Linkiu nusipavydėti 🙂

    • Anonimas

      Nevykeliai ir apsėstieji Vaitkaus pakalikai, tai tik ir garbina Vaitku komemtaruose už pinigus.

    • Jožikas

      O kur reikia kreiptis, kad ir man mokėtų pinigus už komentarus? Girčiau belekaip, kad tik mokėtų $

    • Vau, Jožik!

      Ir aš noriu. Einam abu, tik pasakyk, kur.

  9. Pilietė

    Kaip bus taip bus.Blogiau nei buvo jau nebeįmanoma.O dabar yra vilties,kad keičiasi į gerą.Reikia tiesiog laiko iškuopti šitiek metų kauptą brudą.

    Reply
  10. Smulkmena

    bet, Grubliauskas taip pat kalnus planų ir strategijų turėjo. Tokioms politinėms ambicijoms ir planams įgyvendinti reikalingi ir nauji žmonės su nauju požiūriu, ambicija išmanymu ir pasišventimu dirbti miestui. . Taip pat ir skaidri finansinė sistema skatinanti juos ir visus dirbančius užsidirbti. Kur tai? Ar toliau imituosime projektavimus, statybas už pigiausią kainą? Ar tiek dešimtmečių vegetavę administracijos įnoringi biurokratiniai apsnūdėliai jau kitą savaitę atsibus ir jau ims inovatyviai per galvą verstis? Planai gražūs. Paštas vėl „pamirštas”?

    Reply
    • Anonimas

      Paskaitykite tuos prioritetus, ten yra pašto survarkymas įtrauktas.

  11. Malonu skaityti

    Linkiu sėkmės mero Vaitkaus komandai . Pagaliau gal ir Klaipėdai pavyks atsigauti po liberaliųjų „valdymo ” .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This