Klaipėdoje prasidėjo 64-oji Jūros šventė

Fotoreportažai, Miestas

Tradiciniu Jūros šventės vėliavos pakėlimu penktadienį 12 val. duotas startas Jūros šventės renginiams. Vėliavą kėlė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda su tam skirta gelbėjimo ir gaisrų gesinimo technika. Vidurdienio ceremonijoje dalyvavo ir Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus, kuris pasveikino su pirmąja Jūros šventės žinia.

Dano Macijausko ir Dainiaus Kažukausko nuotr.

„Pakelsime vėliavą ir tuo pat metu skelbsime Jūros šventės pradžią, kuri įspūdingiausia ir masiškiausia šventė Klaipėdoje. Noriu grįžti ir į istorijos peripetijas, vykusias prieš šimtą metų – jei ne didvyriai, atkovoję Klaipėdos kraštą, kažin, ar Lietuva šiandien būtų jūrinė valstybė, o dar didesnis klausimas, ar apskritai šiandien ji būtų Lietuva. Pervertinti šios šventės turbūt neįmanoma. Kviečiu visus klaipėdiečius ir atvyksiančius svečius šioje šventėje jaustis gerai, didžiuotis, kad esame tikra jūrinė valstybė“, – sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Didžioji eisena jau netrukus

18 val. startuos laukiamiausias Jūros šventės reginys – didžioji Jūros šventės eisena. Jūrinė eisena startuos iš tradicinės vietos – J. Janonio gatvės. Toliau eisenos dalyviai žygiuos Herkaus Manto g., Naujojo Sodo g., Pilies g., į Kruizinių laivų terminalą.

2023-ųjų eisenoje – 70 kolektyvų, įmonių, organizacijų. Jūros šventės eisena šį kartą itin garsi ir triukšminga: 6 orkestrai, 3 muzikinės grupės, 19 važiuojančių muzikinių konstrukcinių platformų. Eisena pagarbą atiduos 100-metį švenčiančiai Lietuvos jūrininkų sąjungai,  o į savo būrį kapitonai priglaus jaunuosius galbūt, būsimus jūrininkus Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos moksleivius. Prie jūrinės eisenos dalies šiais metais jungiasi ir „Baltic Sail” burlaivių įgulos.

19 val., pasiekus Kruizinių laivų terminalą, bus pakelta Jūros šventės vėliava ir paskelbta šventės pradžia, susirinkusius pasveikins miesto meras, vyks Metų jūrininko apdovanojimai.

64-ąją Jūros šventę išskirtiniu savo apsilankymu pagerbs Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, kuris renginyje dalyvaus net dvi dienas. Liepos 21 d., penktadienį, 19 val. didžiajai Jūros šventės eisenai pasiekus Kruizinių laivų terminalą, LR Prezidentas tars sveikinimo žodį ir kartu su gausia jūrine bei miesto bendruomene dalyvaus visoje atidarymo ceremonijoje.

 Vienintelis koncertas Baltijos šalyse – Sam Ryder

Kruizinių laivų terminalo muzikinę programą šįvakar vainikuos laukiamiausias šios vasaros muzikinis akcentas, „Eurovizijos“ antros vietos laimėtojo, britų muzikos ir socialinių tinklų žvaigždės – Sam Ryder koncertas.

Viena ryškiausių pastarojo meto „Eurovizijos“ žvaigždžių Klaipėdos padangėje skambės ilgamečių Jūros šventės partnerių – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dėka.

Šarmingas Didžiosios Britanijos atlikėjas pasirodys pirmąjį Jūros šventės vakarą, kuri šiais metais ir vėl taps pagrindine koncertine aikštele. Tai vienintelis atlikėjo koncertas šiais metais Baltijos šalyse, todėl neabejojama, kad nemokama galimybė pamatyti „Eurovizijos“ žvaigždę suvilios ir tūkstančius užsienio svečių.

Liepos 21-ąją, Kruizinių laivų terminale taip pat pasirodys ir Klaipėdos džiazo orkestras, svečiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų – JAV karinių jūrų pajėgų grupė Europai ir Afrikai bei grupė „Biplan“, po vidurnakčio – Dj Vladas.

 Teatro aikštėje – Aurimas Valujavičius

Vakare Teatro aikštė taps ne tik jaukių muzikos bangų oaze, bet ir intriguojančių pokalbių vieta. 21 val. jūriškam pokalbiui Teatro aikštėje kvies specialus vakaro svečias – keliautojas ir kelionių entuziastas, 2023 m. irkline valtimi įveikęs Atlanto vandenyną – Aurimas Valujavičius. Vakarą ves keliautojas, klaipėdietis Aurimas Mockus. Kiek vėliau prie pokalbio prisijungs F2 vandens formulių pasaulio čempionato pilotas Edgaras Riabko bei visuomenininkas Giedrius Bučas – žygio „Už švarią Lietuvą“ iniciatorius.

Muzikos garsai Teatro aikštėje sklis nuo 18 val. kartu su „Klaipėda Piano Masters“ koncertu – „Išsilaisvinimas / Unchained“. „Projekte skambės virtuoziški, daug ištvermės bei drąsos reikalaujantys kūriniai. 22 val. lauks specialus Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų ir dėstytojų koncertas. Vakarą vainikuos duetas „Tykumos“ (Kristijonas Lučinskas, Donatas Bielkauskas) projektas – „Nemuno Septyni“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This