Oficialiai atidarytas rekonstruotas dviračių takas Kuršių nerijoje

Transportas

Penktadienį oficialiai atidaryta rekonstruoto dviračių ir pėsčiųjų tako Kuršių nerijoje atkarpa nuo Smiltynės beveik iki Juodrantės.

Pasak Prezidentūros, taką atidarė Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda kartu su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu.

Prezidentūros nuotr.

„Esu tikras, kad rekonstruotas, modernus Kuršių nerijos dviračių ir pėsčiųjų takas padės savo tikslų drauge siekti ir Neringos kurortui, ir Kuršių nerijos nacionaliniam parkui. Žinau, kad už rekonstrukcijos projektą atsakingoms institucijoms ir savivaldybėms teko ir tenka gerokai padirbėti siekiant sutarimo ir dėl dėmesio aplinkai, ir dėl saugaus, patogaus keliavimo. Tegu ši patirtis tampa pavyzdžiu ir kitoms nuostabioms Lietuvos vietovėms, ir kitoms institucijoms kuriant aplinkai jautrią susisiekimo infrastruktūrą“, – atidarymo ceremonijoje sakė valstybės vadovas.

Prezidentas pasveikino visus, kas prisidėjo prie pirmojo Kuršių nerijos dviračių ir pėsčiųjų tako rekonstrukcijos etapo įgyvendinimo, ir teigė nekantriai laukiantis galutinio trasos rekonstrukcijos užbaigimo.

Prezidentūros nuotr.

Anot aplinkos ministro Simono Gentvilo, tikimasi, kad  atvėrus taką po Kuršių neriją keliaujančių Lietuvos ir užsienio turistų bei vietos gyventojų kelionės nuo šiol bus saugesnės.

„Kadangi čia yra kopagūbris, tai keitėme reglamentus, kad dviračių takas būtų su kalneliais, išsaugant kopagūbrius. Stengsimės, kad ir rezervatas būtų išsaugotas, ir suoliukai pastatyti žmonėms prisėsti pailsėti. Nepaprastai džiaugiuosi, kad Neringos svečiai pagaliau čia galės važinėtis dviračiais saugiai“, – ministrą cituoja ELTA.

Šių metų pradžioje pradėti rekonstrukcijos darbai sėkmingai užbaigti dviejuose pradiniuose tako Smiltynė-Nida ruožuose tarp 2,104 km ir 15,567 km.

Pasak susisiekimo ministro M. Skuodžio, jau šį rudenį bus pradėti tolimesnės 22 km dviračių tako atkarpos nuo Juodkrantės iki Preilos rekonstrukcijos darbai.

INFORMACIJA

Dviračių tako nuo Smiltynės iki Juodkrantės rekonstravimo darbus vykdė Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) pasamdytas rangovas- UAB „YIT Lietuva”. Darbų vertė – 5,8 mln. eurų.

Rekonstruojami tako ruožai sutampa su tarptautinių dviračių trasų „EuroVelo 10“ (Baltijos jūros trasa) ir „EuroVelo 13“ (Geležinės uždangos takas) atkarpomis.

Po oficialaus tako atidarymo jo atitinkamas dalis valdyti nuosavybės teise pagal bendradarbiavimo sutartis perims Klaipėdos miesto ir Neringos savivaldybės.

Pirmasis šio tako ruožas nuo Pervalkos gyvenvietės iki Pervalkos paplūdimio įrengtas dar 1978 m. Vėliau atskiri tako ruožai buvo tiesiami skirtingu metu. Šiuo metu bendras tako Smiltynė-Nida ilgis yra apie 50 km.


3 Comments

  1. Sim

    Kažkodėl mažai tiesia dviračių takų, o jei padarė 14km tai giriasi lyg autostrada būtu nutiese. Ir kaina kaip greitkelio išsirašė. Idomu ką ten paklojo kad medžių šaknys nekilnotu

    Reply
  2. Artūras

    Būtų smagu, jei Neringoje atsirastų daugiau kempingų dviračių turizmui plėtoti, nes vienintelis Nidos kempingas šiltų orų metu būna perpildytas.

    Reply
    • DVIRATININKAS

      Būtų smagu,kad po nebaigtų darbų atidarimo, neužmirštu viska pabaigti iki galo ir suoliukus įrengti ir asfalta pratęsti per Juodkrante nes kaip visada nusigriebe grietinėle,viskas sustoja.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This