Knechtas primins apie drąsų „Laisvės” buriuotojų žygį

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Roberta Reliugaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2023-07-22

Komentarų: 1

Tarp daugybės renginių, vykstančių Jūros šventės metu, dar vienas jūrinis akcentas šeštadienio pavakare iškilo Dangės upės buriuotojų krantinėje. Joje atidengtas knechtas, skirtas jachtos „Laisvė“ atminimui. Ši jachta, vedama kapitono Igno Minioto, 1993 metais leidosi aplink pasaulį, pirmąkart su lietuviška trispalve apiplaukdama tarp buriuotojų Everestu vadinamą Horno kyšulį.

Robertos Reliugiatės nuotr.

„Tikrai gražus įvykis jūrinių švenčių šurmuly. Labai džiaugiuosi, kad Danės krantinės pasipuošia vis nauju akcentu“, – sveikino susirinkusius Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, išreiškęs viltį, jog naujasis knechtas taps paskata jaunesniesiems buriuotojams garsinti tiek Klaipėdą, tiek Lietuvą.

„Noriu padėkoti visiems, parėmusiems mūsų žygį. Daugiausiai rėmė žinote kas? Moterys, kurios laiko tris namų kampus, o kai mes atsiduriame jūroje – laiko ir ketvirtąjį. Ir kurios mums leidžia plaukti, kurios mums leidžia išvykti į jūrą, kurias prisimename būdami jūroje ir pas kurias grįžtame. O svarbiausia – žinome, kad jos mūsų laukia“, – kalbėjo I. Miniotas, sulaukęs daugybės plojimų.

„Aš manau, kad jūrinę valstybę kuria žmonės. Kuria žmonės, kurie yra išėję į jūrą ir sugrįžę iš jūros užgrūdinti. Kai reikia žemėje priimti tuos sprendimus, tu juos priimi lygiai taip pat, kaip jūroje – atsargiai, greitai ir atsakingai. Tad tikrai ačiū „Laisvės“ įgulos kapitonui ir pačiai įgulai už tą jūreivišką pasaulėžiūrą. Būtent jūs pačios nepriklausomybės pradžioje įkvėpėte ir kitus lietuvius siekti daugiau“, – sakė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Raimundas Daubaras, teigęs, jog jūrine valstybe netampama tik turint priėjimą prie jūros ar vandenyno.

Ceremonijos metu už Lietuvos valstybės vardo garsinimą buriuotojo Broniaus Rožinsko medaliais buvo apdovanoti keturi kapitonai – Gintaras Žukauskas, Simonas Steponavičius, Naglis Nasvytis ir Saulius Budrevičius.

„Ačiū jums, gerbiami kapitonai, už tuos žygius, kuriuose augote jūs patys, kuriuose tobulėjo mūsų bendruomenės, mūsų valstybės žmonės, kurių dėka Lietuvos vėliava labiau pažįstama ir gerbiama pasaulyje“, – kapitonams dėkojo buriuotojas Arūnas Burkšas.

1 Comment

  1. a

    nu jau fonas didingo įvykio tai jau, neduodie…..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This