„Drakonų“ valčių lenktynių nugalėtojams – Uosto direkcijos taurės

Fotoreportažai, Sportas

Jau 13-tą kartą Jūros šventės metu Dangės upėje jėgas ir ištvermę bandė komandos „Drakonų“ valčių lenktynėse. Šiemet pirmąją vietą iškovojo komanda „Tumpai ir aiškiai“, kuriai įteikta lenktynių organizatoriaus – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nugalėtojų taurė.

Trumpai ir aiškiai. Organizatorių nuotr.

Šį kartą jėgas Dangės upėje bandė 40 „Drakonų“ valčių komandų. Šiemet prie lenktynių senbuvių prisijungė kone dešimt naujų komandų arba jos grįžo po kelerių metų pertraukos. Prie starto linijos stojo irkluoti ir vien moterų įgula. Kiekviena komanda savo ištvermę demonstravo įveikdama 500 m atstumo distanciją. O finale susirungusiems teko ir lietaus patirti.

Organizatorių nuotr.

Šį kartą nepralenkiama buvo komanda „Tumpai ir aiškiai“, kuri iškovojo pirmąją vietą. Vos akimirkos pritrūko iki aukščiausio įvertinimo komandai „Atsipūtę“, kuri užėmė antrąją vietą, o trečiąją vietą iškovojo „Vakarų laivų gamyklos“ komanda.

Greičiausieji apdovanoti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurėmis.

Organizatorių nuotr.

„Komandos narsiai ir ištvermingai irklavo, siekdamos savo tikslo – įveikti atstumą greičiausiai, o kai kurios pirmą kartą išbandyti savo jėgas ir suprasti, kas gi yra tos „Drakonų“ valčių lenktynės. Azartas, emocijos, greitis ir komandų bendrystė  – visa tai yra apie „drakonų“ valčių lenktynes. Sveikinu nugalėtojas, kurie iškovojo Uosto direkcijos taures bei visus šių lenktynių dalyvius, kurie čia dalyvaudami, irkluodami, demonstruodami savo ištvermę taip pat yra nugalėtojai“, – sveikino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Organizatorių nuotr.

Uosto direkcijos organizuojamose varžybose gali dalyvauti visi norintys, dalyviai nėra skirstomi nei pagal amžių, nei pagal lytį, svarbu būti sulaukus pilnametystės. „Drakonų“ valčių varžybose negali dalyvauti profesionalūs irkluotojai. Komandą sudaro 8 irkluotojai, vairininkas ir būgnininkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This