Naujosios mokyklos statyba pabrango dar 166 tūkstančiais

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė jau 41 papildomą susitarimą dėl naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybos. Mokyklos statybos kaina jau  išaugo iki 18 mln. 764 199 eurų. Nors su rangovu UAB „Versina” 2019 m. birželį pasirašytos rangos sutarties vertė siekė tik 10,9 mln. Eur.

Gegužės 4 d. mokyklos statybvietėje lankęsis meras Arvydas Vaitkus neslėpė, jog ima pyktis matant nemažai jam sunkiai suvokiamų ir itin prabangių sprendimų, bet pripažino, kad to pakeisti jau nebegalima ir svarbiausia dabar kuo greičiau užbaigti darbus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šalys susitarė atlikti papildomus, sutartyje nenumatytus darbus už 247,1 tūkst.eurų. Tačiau atsisakyta vykdyti dalį darbų, kurie buvo įrašyti sutartyje už 80 475 eurus.

Be to, sutarta pratęsti „nurodytą visų darbų, įskaitant darbo projekto parengimą, atlikimo terminą iki 2023 m. lapkričio 15 d.” Iki šiol galiojo sutarties nuostata, kad mokyklos statyba, kuriai šiuo metu jau perkami baldai, bus pastatyta iki šių metų rugsėjo 1 d.

Dabartinis Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus ne kartą kritiškai vertino ankstesnės valdžios veiksmus projektuojant ir statant šį objektą. Tačiau per tris mėnesius po miesto valdžios pasikeitimo naujosios mokyklos statyba pabrango jau antrąjį kartą.

„Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad nors 40-asis susitarimas buvo pasirašytas jau pasikeitus savivaldybės vadovams, paskelbtuose dokumentuose nurodoma, jog juos pasirašė administracijos direktorius Gintaras Neniškis, tuo metu jau grįžęs vadovauti „Klaipėdos keleiviniam transportas”. Paklaustas, ar jis tikrai pasirašė šiuos susitarimus, G. Neniškis nustebo ir sakė, kad tai netiesa – greičiausiai čia esama nesusipratimo.

Be to, tą pačią dieną buvo pasirašytas ir 39-asis papildomas susitarimas dėl šio objekto statybos. Jame rašoma, kad susitarta „atlikti papildomus, sutartyje nenumatytus mokomojo korpuso eksploatuojamo stogo detalių EST-1 ir EST-5 įrengimo darbus”. Viešai abu minėti papildomi susitarimai, sudaryti dar balandžio 24-ąją, buvo paskelbti tik šį trečiadienį, nors pagal įstatymą valstybės ir savivaldybių institucijų sandoriai turi būti paskelbti per 2 savaites po jų sudarymo. Smulkesnius galima skelbti palaukus ne daugiau kaip 6 mėn.

Gegužės 4 d. mokyklos statybvietėje lankęsi meras Arvydas Vaitkus neslėpė, jog ima pyktis matant nemažai jam sunkiai suvokiamų ir itin prabangių sprendimų, bet pripažino, kad to pakeisti jau nebegalima ir svarbiausia dabar kuo greičiau užbaigti darbus.

Tą pačią dieną paskelbtame įraše savo „Facebook” paskyroje meras pareiškė, kad „Senvagės mokykla įeis į istoriją kaip didžiausias Klaipėdoje piktybiškos nekompetencijos ir nusikalstamo klaipėdiečių pinigų švaistymo pavyzdys”.

18 Comments

  1. Anonimas

    Auksinė mokykla, kuriai biurokratai nusprendė, kad nereikalingas moksleiviams stadionas. Beje, baigiantis statyboms dar nėra darbo projekto? Kaip tada apskritai statybos buvo pradėtos legalumo prasme?

    Reply
  2. Prieš statant

    Architektai turėjo paruošti projektus su tinklais ir kt.
    Taip išeina Klaipėdos savi alda prie Grubliausko ir Neniškio neturėjo architektu.

    Reply
  3. Klaipėda

    Panašiai ilgai statė ir valdovų rūmus. Ten taip pat ne kartą brangino. Tai buvo Brazausko noras, čia Grubliausko.
    Parinkta netinkama vieta, netinkamas projektas. Kur stadionas, aikštynai , automobilių parkavimas?

    Reply
  4. Klaipėdiečiui , jums negėda ?

    Tik 2023-04-20 Prisiekė naujasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus! Balandžio 20 d , o jau gegužės 4 lanko mokyklos statybas !!! Kiek kartų statybose buvo liberalusis Grubliauskas ar jo vicemerai , kad ir konservatorius ? ” Rūpestingieji ” jūs mūsų 🙂 ___Anot Arvydo Vaitkaus, siekiama, kad mokykla duris atvertų jau šiais mokslo metais, tačiau statybas vykdančios UAB „Versina“ direktoriaus pavaduotojas Evaldas Jurkonis tvirtina, kad labiausiai dabar reikia reguliarios priežiūros, kontrolės bei kad netrūktų darbo jėgos ir nestotų pradėti darbai. __Šią situaciją paveldėjome iš buvusios valdžios, tačiau dabar kitų išeičių nėra, brangias mokyklos statybas reikia kuo greičiau pabaigti, nes jau nuo rugsėjo 1 d. į šią mokyklą planuojama perkelti Tauralaukio progimnaziją. Atsakyti, ar toks planas yra realus, kol kas sudėtinga, tačiau rangovams padidinus statybos apimtis kelis kartus, galime tikėtis užbaigti ilgai besitęsiančias ir brangias statybas“, – susitikime su rangovais sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

    Reply
    • *****

      Konservatoriai po pirmo rinkimų turo pareiškė palaikantys kandidatą į merus Grubliauską , o konservatorius Barbšys skubiai Grubliauskui spaudė ” palaikymo ranką ” ir …rinkimus laimėjo liberalusis Grubliauskas , tarybos daugumą sudarė Grubliausko liberalieji ir konservatoriai . Konservatorių atstovai tapo vicemerais ir t.t. KURIS iš jų domėjosi mokyklos statybomis , be sumų didinimo ? Aš negirdėjau ….Gėda – visiems buvusiems liberaliems miesto valdantiesiems !
      Šimtmečiui statė mokyklą , tik nepatikslino kuriam šimtmečiui 🙂 laaaaabai liberalu ….

    • Vaidenė

      Čia tam klaipėdiečiui, kuriam ar negėda: Dabartinis meras yra senai Klaipėdos miesto tarybos narys, kuris balsuodavo už sprendimus dėl mokyklos, kiek domejosi ir norėjo, tai stambiausią statomą objektą mieste galėjo lankyti ir siūlyti sprendimus aukščiausiu valdymo lygiu. Klaipėdos miesto savivaldybės administracija nesikeičia ir ko gero nesikeis, o ten sklandžiai veikianti ryšiais pagrįsta sistema. Bus beprotiškai sunku išjudinti labai tampriai giminystėmis ir draugystėmis susietą sistemą. Ar imsis meras kardinalių pokyčių? Čia tik vienas matomas projektas, o tokių mieste daugybė, tik sumos neskamba taip garsiai.

  5. Klaipiedietis

    Čia jau turėtu būti gėda ir p.Vaitkui ,nes kaip matau pravažiuodamas mokykloje reikalai juda kaip ir anksčiau ( labai prastai ) ,nuo mero apsilankymo nuėmė išorinę plėvele . Manyčiau , kad meras dažniau turėtu lankyti tame objekte ,nes kitu atvėju mokykla pabrangs dar 10 000 000 euru .Jei gerai suprantu meras nenori ,kad brangtu mokyklos statyba ,o gal priešingai ?

    Reply
    • Skaitom tekstą , skaitom

      Gegužės 4 d. mokyklos statybvietėje lankęsi meras Arvydas Vaitkus neslėpė, jog ima pyktis matant nemažai jam sunkiai suvokiamų ir itin prabangių sprendimų, bet pripažino, kad to pakeisti jau nebegalima ir svarbiausia dabar kuo greičiau užbaigti darbus.

  6. Liberalus cinizmas ...

    Akivaizdus, buvusiųjų Klaipėdos valdyme , pavyzdys . Trūksta padorių žodžių , ponai liberalieji .

    Reply
    • Klausimas

      O kuo vagys siejasi su liberalumu?

    • Liberalus cinizmas ...

      Kas vagia ? Pritariu mero Vaitkaus žodžiams apie piktybišką nekompetenciją ir nusikalstamą miestiečių pinigų švaistymą . ____ 2015-2019 administracijos direktorius liberalas Budinas ? Meras liberalusis Grubliauskas ? Vicemeras liberalas Šulcas ? Miesto taryba – liberali ? Ir ___ 2016 metų liepą Klaipėdos savivaldybės taryba pritarė siūlymui statyti naują mokyklą Žolynų kvartale – planuota, kad ji turėtų iškilti iki 2019-2020 m. mokslo metų, joje galėtų mokytis apie 750 vaikų. Tuomet skaičiuota, kad statybos galėtų kainuoti apie 6 mln. eurų.____Politikams PRITARUS parinktai vietai, netrūko šiaurinės miesto dalies gyventojų replikų, kad slypas nėra tinkamas dėl stataus šlaito, kurį reikės formuoti, tad statybos gali būti brangios ir ekonomiškai neefektyvios.___!!!!!!!! Ir nieko ? Liberalūs politikai pritaria vietai , nors buvo ir kitų variantų ? ____2019 m. birželį buvo pasirašyta sutartis su UAB „Versina“ dėl naujos mokyklos statybų. Statybos rangos darbų su darbo projekto parengimu sutarties vertė – 10,923 mln. Eur su PVM, numatyta trukmė – 16 mėnesių su galimybe pratęsti 2 mėnesiams_____Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis, koordinuojantis šį projektą, teigė, kad 2019 m. rugsėjį sutarties su „Versina“ vykdymas buvo SUSTABDYTAS , nes iš sklypų, kuriuos suplanuota statyti mokyklą, NEBUVO iškelti šilumos tiekimo inžineriniai tinklai, nebuvo įrengti elektros tinklai. ______ P.S. apie ką kalbame ? Aš apie liberalų cinizmą ….

    • Liberalus cinizmas ...

      Dalis teksto iš VE____Nauja mokykla Klaipėdoje: ilgai, brangiai, bet bus____2017 metais paskelbus architektūrinį mokyklos konkursą, jį laimėjo projektavimo firma „A405“. Projektavimo darbus architektai įsipareigojo pagal sutartį atlikti per 12 mėnesių. Techniniam pastato projektui parengti Klaipėdos savivaldybė skyrė 177 tūkst. eurų.

      Buvo suprojektuota dviejų korpusų, kurie virš gatvės sujungti stikline galerija, mokykla. Viename korpuse numatytos ugdymo erdvės, kitame – sporto centras

    • ....

      2017 vicemere buvo ir liberalioji ponia J.Simonavičiūtė ?

    • Klausimas

      O ką minėti politikai turi bendra su liberalumu? Kad priklausė ar priklauso liberalais pasivadinusiose partijose, sąjūdžiuose ar dar biesas žino kur? Jie apie liberalumą išmano tiek, kiek ir jūs, t.y. visiškai nieko.

  7. Kiek reikia laiko pastatyti mokyklą?

    Žurnalistai geriau paanalizuokite UAB ”Versina” ryšius su buvusia Klaipėdos miesto savivaldybės komanda. Statybų priežiūros skyriumi. Po muštynių kumščiais nemosuojama. Nuo sutarties pasirašymo praėjo keturi metai. Kas konkrečiai pasirašė iš užsakovo pusės? Kas konkrečiai kontroliavo? Pavardėmis prašom. Prašau nekabinti šios dešimtmečio statybos problemų, pabrangimo dabar esantiems savivaldybės vadovams. Atsakingi asmenys už tokį miesto lėšų švaistymą turėtų atsakyti savo asmeniniu turtu. Pasibaigtų visi fokusai su ”pinigų įsisavinimu”.

    Reply
    • Atsakomybė

      Tiesiog į dešimtuką!

  8. Asd

    Į dešimtuką šis Vaitkaus sakinys „Senvagės mokykla įeis į istoriją kaip didžiausias Klaipėdoje piktybiškos nekompetencijos ir nusikalstamo klaipėdiečių pinigų švaistymo pavyzdys”.

    Reply
  9. Makarenko

    Pigiau butu si cirka nugriauti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This