Daugiausiai nepilnamečių vasarą įdarbinama pajūryje

ELTA
ELTA
2023-07-24

Užimtumo tarnybos specialistai pastebi, kad sėkmingam nepilnamečių įsitraukimui į darbo rinką trukdo kompleksinės problemos. Jauniausiems trūksta žinių, sąmoningumo ir motyvacijos. Darbdaviams – informacijos apie jaunuolių įdarbinimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Geresnė situacija su nepilnamečių įdarbinimu, lyginant su visa Lietuva, yra Palangoje ir kituose pajūrio kurortiniuose miestuose.

Palangoje nepilnamečiai dažniausiai dirba ledų pardavėjais. Palmiros Mart nuotr.

Birželio pradžioje Klaipėdoje buvo organizuotas renginys moksleiviams ir darbdaviams. Visgi, anot Klaipėdos regioninio karjeros centro veiklinimo koordinatorės Anos Kuzminovos, šiame renginyje darbdaviai darbą siūlė tik 16–18 metų jaunuoliams.

„Dėl baimių, nežinojimo, o gal nenoro sužinoti jauniausiems renginio dalyviams darbo pasiūlymų neatsirado. Tačiau jie galėjo konsultuotis su Valstybinės darbo inspekcijos bei Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovais“, – sako A. Kuziminova.

Pajūryje nepilnamečiai dirba ledų pardavėjais, drabužių parduotuvių konsultantais, padavėjais, padavėjų padėjėjais, kambarinėmis, valytojais, vaikų stovyklų padėjėjais.

Palangoje „Circle K“ degalinių tinklas siūlo ne tik įprastą darbo užmokestį, bet ir priedus, taip tikėdamiesi išlaikyti jaunus darbuotojus ir mokslo metų metu, rašoma pranešime.

Užimtumo tarnybos specialistai įsitikinę: pirmiausia reikia paruošti mokinius darbui, o darbdavius supažindinti su teisiniu nepilnamečių įdarbinimo reglamentavimu. Svarbu ir tai, kad profesinis orientavimas – ne tik asmenybės testai, konsultacijos, ateities profesijų pažinimas, bet ir susipažinimas su darbu.   

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga - sergamumo COVID-19 viršūnėje

Lietuvoje jau trečią dieną iš eilės fiksuojama daugiau nei šimtas naujų susirgimų COVID-19, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Trečiadienį 83 žmonės ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Aurum" lenktynes - į Basanavičiaus gatvę!

Ar tikrai Palangai reikalingos „1006 kilometrų lenktynės“ vidurvasarį? Nesu priešininkas lenktynių ar kitų masinių renginių – kuo daugiau įvairių pramogų, ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Beveik pusė Palangoje surenkamų atliekų – šiltuoju metų laiku

Tendencijos rodo, jog vis daugiau žmonių elgiasi atsakingai ir rūšiuoja atliekas, jei tik turi tam galimybę. Visgi atostogaujant atliekomis neretai ...
2024-07-18
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This