Teismas patvirtino, kad Rusnėje 652 medžiai buvo iškristi neteisėtai

Regionas

Tauragės apylinkės teisme Šilutės rūmuose priimta nutartis, kuria teismas patvirtino Aplinkos apsaugos departamento (AAD) nutarimai dėl Šilutėje neteisėtai nupjautų 652 saugotinų medžių yra pagrįsti.

Atlikęs tyrimą AAD nustatė, kad valstybinėje žemėje ir privačiuose sklypuose, esančiuose Nemuno deltos regioniniame parke, upės Atmatos pakrantės apsaugos juostoje ir zonoje, esančioje lygiagrečiai regioninio kelio Rusnė – Uostadvaris – Švyturys, 6 kilometrų ilgio ruože Rusnės saloje, neturint išduoto leidimo buvo neteisėtai nupjauti 652 saugotini medžiai.

Byloje esantys duomenys patvirtino, kad iš 5168 nupjautų įvairių medžių ir krūmų, 652 nupjauti medžiai vadovaujantis Vyriausybės nutarimu bei nustatytais kriterijais, atitiko 1,3 cm aukštyje saugotiniems medžiams nustatytus parametrus.

Rusnės seniūnijos seniūnė buvo patraukta administracinėn atsakomybėn už tai, kad neteisėtai organizavo šių medžių nupjovimo darbus. Įmonės „Bioauga“ direktorius buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn už tai, kad organizavo ir išpjovė medžius. Tokius sprendimus tiek Rusnės seniūnijos seniūnė, tiek įmonės vadovas skundė teismui.

Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmai, konstatavo, kad asmenys patraukti atsakomybėn pagrįstai, jiems paliktos ir paskirtos baudos. Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Dėl padarytos žalos aplinkai, kuri gali siekti virš 70 tūkst. eurų, AAD žada teikti ieškinį Civilinio proceso tvarka.

2 Comments

  1. Labai mažos baudos

    Iki gyvos galvos privalo nuteisti,

    Reply
    • Rita

      Pagaliau šiek tiek TEISMO teisingumo. Dėkui.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Leido iškirsti 45 medžius

„Želdiniai trukdys saulės elektrinės modulių pastatymui, taip pat mes šešėlį saulės elektrinės moduliams, kas ženkliai sumažins elektros gamybos pajėgumus, – ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Vyks medžioklės egzaminai

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) gegužės mėn. įvairiuose šalies regionuose organizuos medžioklės egzaminus. Klaipėdoje egzaminai bus organizuojami gegužės 8 d. Teorijos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Už degusias atliekas – beveik 20 tūkst. eurų sąskaita

Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad aplinkosaugininkai pagrįstai paskyrė beveik poros dešimčių tūkstančių baudą atliekas Klaipėdos rajone, Aukštkiemių kaime, tvarkančiai bendrovei ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This