Vienpusis eismas bus ir dar vienoje Danės gatvės atkarpoje

Svarbu, Transportas

Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisija antradienį vienbalsiai pritarė siūlymui pakeisti eismo tvarką šalia rekonstruojamo Muzikinio teatro pastato esančioje Danės gatvės atkarpoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuspręsta nuo sankryžos su Herkaus Manto gatve iki sankryžos su J. Karoso gatve padaryti vienpusį eismą rytų kryptimi ir leisti čia automobilius statyti įstrižai, kad atsirastų daugiau parkavimo vietų (kiek konkrečiai dėl to bus papildomu vietų, komisijos posėdžio metu pagarsinta nebuvo).

„Tai yra tik laikinas sprendimas“, – akcentavo Eismo saugumo komisijai pirmininkaujantis vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Žinia, dar 2018-aisiais miesto Taryba pritarė sutarčiai su teatru, pagal kurią įsipareigojo po Atgimimo aikšte įrengti reikiamas 116 automobilių stovėjimo vietų, tačiau šis projektas vis dar yra popierinėje stadijoje. Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus „Atvirai Klaipėdai“ praėjusią savaitę sakė, kad artimiausiu metu ketinama paskelbti rangos darbų konkursą.

Seimas priėmus 2023-iųjų valstybės biudžetą teatro direktorė Laima Vilimienė teigė, kad jau yra aiški teatro rekonstrukcijos užbaigimo data – 2023 metų gruodis.

Kartu Eismo saugumo komisija pritarė siūlymui vakarais, kai vyks teatro pasirodymai, leisti statyti automobilius aikštelėje, esančioje ties rotušės pastatu.

Vienpusis eismas Danės gatve rytų kryptimi jau yra ir atkarpoje nuo sankryžos su Pilies gatve iki sankryžos su Herkaus Manto gatve.

17 Comments

  1. Marijus

    Nugis juk naudingiau keliskart perdaryti, kaskart pasiimant pinigus, nei vienu ypu viską teisingai iki galo padaryt. Tik biznis. Miestiečių sąskaita. O nieks nepasiindomaus – arvtik nekyšo kai kurių savivaldos veikėjų ausys is po viso šito begalę laiko trunkančio „bordako” su eismo perdarymu?..

    Reply
  2. Impotencija

    Lipkiu pervažoje senai panaikintas STOP ženklas,tačiau Tilžes pervažoje ta patį atlikti nebera jegų ..

    Reply
    • Užkarda

      Ten dar šlagbaumą automatinį pastatyti reikėtų. Tada STOP ženklus laisvai galima nuimti. O kad atsiras gudruolių, norinčių prašokti užkardus – tokių visur ir visada buvo ir bus, tiktai klausimas, kodėl dėl kelių durnių turi vargintis visi kiti, normalūs žmonės.

  3. Liberalus cinizmas ...

    Visi sprendimai ir susitarimai seniai priimti , buvusiųjų miesto valdyme . Naujai išrinkti turi tik vykdyti . __Pastato rekonstrukcijos techninis projektas buvo parengtas dar 2016 m. pabaigoje. Ne vieną mėnesį užtruko rangos darbų pirkimai. Galiausiai išaiškintas konkurso nugalėtojas, kuriuo tapo rangovas UAB „Infes“.

    Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija pradėta 2018 m. rugsėjo 14_____
    Iki mašinų stovėjimo aikštelės atsiradimo teatro lankytojai savo automobilius galės palikti netoli teatro esančiose teritorijose____
    Bus kalbama ir apie požeminės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimą po Atgimimo aikšte. N. Stanciko teigimu, su Klaipėdos savivaldybe toks susitarimas yra, bet šis projektas taip pat reikalaus nemažai laiko, tad turės atsirasti laikinų sprendinių______KLAIPĖDOS MUZIKINIO TEATRO REKONSTRUKCIJA: KOKIE DARBAI ATLIKTI? 2023-01-07 

    Reply
  4. Pavarde

    O tai gal jau laikas kokius santuokos rumus raukti lauk ir vietoje ju kokiu 5 aukstu stovejimo aikstele ykalti?
    Dabar skatina judruma ir zalia miesta, o kita ranka didina parkavimo vietu skaiciu miesto centre.
    Pagalvojote apie eismo apkrovas nepritaikytom sankryzom, ciuu, kad nelabai?

    Reply
  5. Liudvika

    Mane stebina tokie laikini sprendimai. Visuomeninės organizacijos jau seniai aiškino, priešratavo muzikinio teatro nelogiškam statymui tarp namų. Tai dabar blaškomasi ieškant sprendimų. Eismo komisija tegul Manto gatvės juostas priverčia sužymėti kaip prašiau, nes ten kaktomuša tarp paspirtukininkų ir pėsčiųjų. Man kaip žmogui projektavusiai daug metų , kelia nuostabą tokio lygio projektai ir laikini sprendimai. Ką reiškia „laikinas sprendimas”. Bus sukišti pinigai ir vėl ardys, nes gatvę platins? Ar Dangės bendruomenės kas klausė? Dangės skveras visas apskabytas ir dar laikinai apkapos brandžių želdinių šaknis.

    Reply
  6. Aras

    Jei Dangės gatvėje padarys vienpusį judėjimą, iš Karoso gatvės sunku bus kirsti Liepų gatvę ir sukti į kairę.

    Reply
  7. Rulis

    Stebina tokie valdininkų sprendimai, jokio strateginio matymo, jokios atsakomybės už priimamus sprendimus. Vieną problemą sprendžia, o sukuria dvi. Dabar atsiras problema Liepų / Karoso gatvių sankryžoje. Jei jau muzikinis teatras statomas netinkamoje vietoje, tai jau per 7 metus galėjo ir požeminį parkavimo aikštelę pastatyti ir įgyvendinti tą visai nelogišką projektą, nes kito varianto kaip ir nėra. Dabar tas 20-30 papildomo parkavimo vietų problemos išvis nesprendžia.

    Reply
    • Negalima požemini statyti garaža

      Iškertant visus medžius. Lauk su kledarais ir garažai. Yra d ir ačiū taku, važinėkit

  8. Anonimas

    O tereikėjo muzikinį teatrą irengti prie upes ir visos šitos problemos būti kaip nebuvę, ps pozemini garaža miesto centro aikštėje vistik bus statomas?

    Reply
  9. Kriulis

    Reikia rašyti Dangės gatvė!!!

    Reply
    • Anonimas

      Gatvė yra DANĖS. Kai pakeis savivaldybė pavadinimą, tada ir bus galima rašyti Dangės.

  10. Dainius

    Danės g. jau rekonstruojant parką buvo galima iškart platinti šaligatvį ir įrengt įstrižas stovėjimo vietas, dabar iki pat Laivų skersg. ten kosmosas, nei pravažiuot, nei praeit- automobiliai numesti sankryžose, perėjose, prie ištisinių linijų…

    Reply
    • Klaipėdietis

      Kai dundukai projektuoja ir nežiųri keliais žingsniais į prieki tai viskas šitoj šalį taip ir gaunasi šikna.

    • Anonimas

      Šioje vietoje derėtų prisiminti, kad toks jau planas buvo, tačiau aktyvistai „medžių mylėtojai” stojo piestu, gulė kryžium prieš, nes būtų reikėję iškirsti dalį skvero krūmų.

    • Anonimui

      Gal dar nesergi ar jau sergi ?kvėpavimo taku lygomis, vežių?
      Greitai sirgsi, jai toks entuziastas kirsti medžius. Gal kledaru garbintojas esi a anonim???
      ???

  11. Gyventojas

    Ar pastatys šviesoforą sankryžoje Liepų ir Karoso gatvių? Ten amžina rizika, avarijos. Jei bus vienpusis Danės gatve, kaip išvažiuot saugiai?
    Nedrįskit daryr vienpusio, kol nebus saugi sankryža į Liepų gatvę,sukant į kairę!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This