A. Vaitkus iš V. Matijošaičio dovanų gavo tris projektus*

Spyglys

Spyglys
2023-07-26

Komentarų: 13

Antradienį Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus buvo išvykęs į Kauną susitikti su meru Visvaldu Matijošaičiu. Kokiu reikalu – nepasisakė. Jo didelė spaudos tarnyba irgi nepranešė nė žodžio apie vizito rezultatus. Tačiau Spyglys sužinojo, kad mūsų meras iš kauniškio dovanų gavo net tris projektus ir todėl Klaipėdoje sparčiai pradės kilti nauji infrastruktūros objektai. 

Deja, tarp jų nėra tokio, kuris tiktų Atgimimo aikštės požeminiam garažui įrengti. Mero patarėjams bei mecenatams reikalaujant teks jį statyti už miestiečių pinigus.

O dovanai yra gauti labai pigūs naujų Jūrininkų poliklinikos, regioninio futbolo stadiono bei Ledo arenos Paryžiaus komunos gatvėje statybų projektai. Pagal juos statant šiuos objektus visai lėšų nereikės: finansuos Kauno meras iš pelnų, gaunamų parduodant Putinui krabus.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

13 Comments

  1. Aleksas

    Nepavydekite saziningui,gabiam merui. Spygli užsiimkite naudingais visuomenei darbais.

    Reply
  2. cipolinas

    Koks skirtumas kas valdzioje, svarbu ,kad paprastam žmogui būtų nauda , o ne tik dūdų du ir bla bla bla 😉

    Reply
  3. Gal

    Ach, Spygly, kad Tu taip uoliai būtum puldinėję Dūdorių… Būk truputį objektyvesni, nenori, kad per kelis mėnesius būtų padaryti visi geri darbai, ko Džiazo tėvukas nepadarė per visus12 metelių

    Reply
    • Viktoras

      Palaikau visu 100 % tikrai taip !

    • To Gal

      Neįsitempkite taip stipriai, pasak Jūsų ponas “dūdorius” juk šiandien išvien dirba su dabartiniu meru valdančiojoje koalicijoje, čia tarp kitko jei jau tikrai trokštate objektyvumo. O šiaip, jei stokojate humoro jausmo ir kritiško mąstymo ir vis dar tikite rinkiminiais politiniais lozungais, matyt patiriate nuolatinį stresą. Kviečiu atsipalaiduoti ir mėgautis “spygliu”, nežiūrint politinių pažiūrų, jį skaityti bent jau man visada smagu.

  4. Psichas

    Kaip su pirštu į akį. Tik kalniuko gali neužtekti. 🙂

    Reply
  5. Joris

    Vaitkus iš Matijošaičio galėtų išgirsti kaip Vienybės aikštė buvo sutvarkyta. Vokiečių architektus jai suprojektuoti ir požeminį parkingą SBA koncernas, kurio pastatai aplink, finansavo, va aikštės danga Savivaldybei teko. Ar negražus pavyzdys Klaipėdai būtų? Tuma galėtų prisidėti prie projekto, nes didele dalimi tas parkingas Viktorijos viešbučiui reikalingas, mažiausiai- Muzikiniam teatrui, o miestiečiams jis išvis nereikalingas.

    Reply
    • Kaip nusibodo..." žinantys " susitarimus ...

      Bus kalbama ir apie požeminės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimą po Atgimimo aikšte. N. Stanciko teigimu, su Klaipėdos savivaldybe toks susitarimas yra, bet šis projektas taip pat reikalaus nemažai laiko, tad turės atsirasti laikinų sprendinių_____2023-01-07 KLAIPĖDOS MUZIKINIO TEATRO REKONSTRUKCIJA: KOKIE DARBAI ATLIKTI?

    • Joris

      Kažkodėl jokia kita kultūros įstaiga nereikalauja iš savivaldybių jiems įrengti parkingų- nei renovuojamas Vilniaus operhauzas, nei atnaujintas Kauno muzikinis, nei dramteatriai, o čia, mat, Klaipėdoje susitarimas toks- ministerija teatrą atnaujina, o savivaldybė parkingą įrengia. Jums viskas čia švaru?

    • Joriui , nežinau ar švaru , tik susitarimas įvykęs :)

      Atvira Klaipėda 2019-05-29. Požeminė aikštelė po Atgimimo aikšte – neišvengiama___Žinia, praėjusios kadencijos miesto Tarybos palaimino bendradarbiavimo sutartį su teatru, pagal kurią Savivaldybė įsipareigojo šiam objektui reikalingas 116 automobilių stovėjimo vietų įrengti po Atgimimo aikšte. Taip buvo pašalinta esminė kliūtis, dėl kurios vis nebuvo išduodamas leidimas teatro pastato rekonstrukcijai.

    • Joris

      Be požeminio parkingo nerekonstruotų teatro? 😀 Baikit, tokį idiotišką „reikalavimą” galėjo tik suinteresuoti sugalvoti 🙂 Aš tramvajaus linijos pareikalavęs būčiau 😀

    • Pilietė

      Labai teisingas pastebėjimas

  6. Tam spygliui

    Spygly pasitikrink sveikatą ant kalniuko.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ar savivaldybė paseks teatro pavydžiu?*

Spyglys, jau aprašęs, kaip Klaipėdos muzikinis teatro pastatas anksčiau laiko buvo atidarytas tam, kad gražiai poniutės ir ponuliai galėtų demonstruotis, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This