Prasideda balsavimas Klaipėdos seniūnaičių rinkimuose

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad prasidėjo balsavimas už ankstesniame seniūnaičių rinkimų etape pasiūlytas seniūnaičių kandidatūras. Balsavimas truks iki rugpjūčio 11 d. Atiduoti savo balsą galima savivaldybės interneto svetainėje elektroniniu būdu, taip pat raštu seniūnaitijose, kur kandidatai į
seniūnaičius arba juos palaikantys gyventojai kvies pasirašyti apklausos lapuose.

Klaipėdiečiai buvo kviečiami siūlyti kandidatus į seniūnaičius iki birželio 30 d. Kandidatu į seniūnaičius galėjo būti siūlomi pilnamečiai gyventojai, deklaravę gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jų kandidatūra siūloma.

Savivaldybė sulaukė 40 pasiūlymų, kandidatai pasiūlyti 32 seniūnaitijose. Į šešias seniūnaitijas yra po du kandidatus, o į vieną – trys. Su kandidatų naujai 2023-2027 m. kadencijai sąrašu galite susipažinti čia.

Šiemet siūlant seniūnaičių kandidatūras klaipėdiečiai buvo aktyvesni (2019 m. I etape sulaukta 29 kandidatų, išrinkta 20 seniūnaičių).

Liepos 18 d. įvyko seniūnaičių rinkimų komisijos posėdis, kuriame buvo patvirtintas galutinis kandidatų sąrašas. Dabar iš pasiūlytų kandidatūrų klaipėdiečiai kviečiami išrinkti seniūnaičius, kurie ir eis pareigas visą ketverius metus truksiančią kadenciją. Balsuoti galima tik už savo gyvenamosios vietos kandidatą į seniūnaičius.

Jei seniūnaičiai bus išrinkti ne visose seniūnaitijose, į laisvas likusias vietas bus organizuojami pakartotiniai rinkimai.

Iš viso Klaipėdos mieste yra 55 seniūnaitijos, o netrukus atsiras ir dar viena – Rimkų seniūnaitija. Ši iniciatyva kilo iš pačių gyventojų, siekiant geriau atstovauti teritorijos gyventojų interesus.

Naujai išrinktų seniūnaičių sąrašą planuojama paskelbti rugpjūčio 31 d.

1 Comment

  1. Apgaulė ir apribojimas

    Labai gaila, kad partijos siūlo savo kandidatus, o ne gyventojai, kaip ir tūrėtų būti.. Ar pensininkai, kiti gyventojai, kurie nesinaudoja internetu -gali sužinoti apie kandidatus? Ar iš vis normalu, jei kandidatas tame rajone negyvena, gyvena užmiestyje, bet labai veržiasi į kandidatus? Perkam katę maišę, o dar blogiau, kad …”politinę katę,” kurios gyventojai nepažįsta, veiklos nežino. Parašus susirinki internetu paprasta, deja.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Seniūnaičių rinkimai Klaipėdoje – mokyklinio teatro lygio spektaklis

Klaipėdos seniūnaičių rinkimai – demokratinis rinkimų procesas bei savotiškas mokyklinio teatro lygio spektaklis. Savivaldybės administracija entuziastingai rinkimų procese keičia ir ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Politika

Seniūnaičiams įteikti pažymėjimai

Darbą Klaipėdoje pradėjo 19 naujai išrinktų seniūnaičių. Bendruomenės labui pasiryžusius dirbti klaipėdiečius pasveikino ir seniūnaičių pažymėjimus trečiadienį, rugsėjo 13 d., ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

Miestas

I ture Klaipėdoje išrinkta 19 seniūnaičių: skelbiamos pavardės

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog I ture uostamiestyje išrinkta 19 seniūnaičių. Iš viso savivaldybė buvo sulaukusi 40 kandidatų į seniūnaičius pasiūlymų, ...
2023-08-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This