Festivalis „1000 saulių“ šiemet kvies labiau rūpintis ir emocine, ir fizine sveikata

Regionas

Nemokamas sveikatingumo, sporto ir meno festivalis „1000 saulių“ rugpjūčio 11-13 dienomis jau aštuntą kartą įsilies į aktyvų pajūrio gyvenimą Palangoje ir Šventojoje bei kvies į daugiau nei penkiasdešimt edukacinių ir praktinių sveikatingumo, sporto ir kūrybiškumo veiklų skirtingose erdvėse.

Šiemet festivalis keičiasi, plečia savo ribas ir erdves. Prie „1000 saulių“ jungiasi Europos šalių kino forumas „Scanorama“ ir sveikatingumo srityje veikiančios Palangos organizacijos, kurios įvairiose vietose pristatys savo veiklas, ves sporto treniruotes, kūno pažinimo praktikas bei sąmoningumo seminarus, kvies leisti laisvalaikį aktyviai ir rūpintis savo sveikata bei dvasine harmonija.

Specialistai sutaria dėl stiprios meno įtakos ir poveikio žmonių savijautai, todėl „1000 saulių“ kasmet vis labiau atsigręžia į dvasinę, emocinę ir fizinę sveikatą. Festivalis prasidės rugpjūčio 11 d., kuomet 19 val. Šventosios viešbutyje „Auksinės kopos“ bus atidaryta tapybos paroda „Spalvingas individualistų trisdešimtmetis”. Parodoje dominuos skirtingos faktūros, su kiekvienam menininkui būdingais potėpiais, atspindinčiais jų meistriškumą, skirtingas kartas, mokyklas ir menines tradicijas.

Antroje vakaro dalyje 21.30 val. Šventosios pėsčiųjų aikštėje vyks artroko grupės „Joyboy“ (Gabija Urniežiūtė, Artūras Jelinas, Ainis Storpirštis) audiovizualinis performanas „Post Fak‘tum“.

Šventės metu bus rengiamos ir IMPRO KAUNAS teatro improvizacijos dirbtuvės, o šeštadienio vakarą 21 val. Jūratės ir Kastyčio skvere klaipėdiečiais rodys gatvės teatro spektaklį „Box out of the box“.

Tradiciškai festivalio metu įsikurs atskiros skirtingų veiklų zonos. Šeštadienį nuo 13 iki 21 val. Jūratės ir Kastyčio skvere Palangoje bei netoliese esančiame miškelyje bus galima dalyvauti sporto treniruotėse, vaikai turės savo veiklų zoną, taip pat vyks ir kūno pažinimo praktikos bei sąmoningumo seminarai. Čia bus galima išbandyti funkcines, in zumbos treniruotes, įvairias jogos rūšis, šokio, atpalaidavimo, akupersūrinės kūno terapijos užsiėmimus, išgirsti apie ajurvedą, gyvų bakterijų naudą, sveikų desertų gamybą.

Sekmadienį ši erdvė nuo 9 iki 15 val. įsikurs prie pagrindinės Šventosios gelbėjimo stoties, kur 12 val. Šventosios pajūryje festivalis pakvies į jau tradiciniu tapusį „1000 saulių” pasveikinimą su Lora Adore.

Šiemet didelis dėmesys bus skiriamas aktyviai sportinei veiklai. Šeštadienį 15 val. organizatoriai kvies į Zumba Paplūdimio fiestą Šventojoje, Jūros g. 28. Dar kartą įsitraukti į Zumbos Vasaros fiestą bus galima 20 val. Jūratės ir Kastyčio skvere, Basanavičiaus g. 56.

Palangos sporto centras rugpjūčio 13 dieną 14 val. Šventojoje, netoli pagrindinės gelbėtojų stoties, Jūros g. 28, kvies visus norinčius dalyvauti paplūdimio tinklinio varžybose. Registraciją vykdys Palangos sporto centras, likus pusei valandos iki renginio dar bus galima užsiregistruoti ir vietoje.

Festivalio dalyviai rugpjūčio 12 dieną, subūrę 2–4 žmonių komandą ir nuo 12 iki 14 val. su dviračiais atvykę prie viešbučio „Gabija“, galės dalyvauti orientacinėse varžybose. Taip pat šiemet prie „1000 saulių“ jungiasi ir Lietuvos dviračių sporto federacija bei rugpjūčio 13 dieną 17 val. organizuoja dviračių žygį maršrutu Palanga–Šventoji–Palanga. Pasak federacijos prezidento Dariaus Levickio, dviračių sportui Palangoje skiriama per mažai dėmesio, nors čia sudarytos tokios puikios sąlygos.

Po žygio dalyvių laukia festivalio uždarymo koncertas su Karolio Rupkaus ir Kazimiero Likšos muzikiniais pasirodymais, o po koncerto bus galima pamatyti ir Arūno Matelio dokumentinį filmą apie varžybų metu didžiausius iššūkius patiriančius ir lyderių užnugaryje liekančius sportininkus.

Festivalio metu tris dienas veiks itin didelio dėmesio sulaukiantis sveikatingumo turgelis. Jis šiemet įsikurs Palangos vasaros parko teritorijoje ir kvies daugiau sužinoti apie sveikatingumo bei dvasinės harmonijos kūrimo produktus, įsigyti sapnų gaudyklių, rankų darbo sveikuoliškų skanumynų, dvasinio augimo priemonių, visi norintieji taip pat galės įsigyti indiškų dalykėlių, papuošalų, įvairių teminių grožybių. Toje pačioje erdvėje rugpjūčio 12 d. 12 val. bus galima išbandyti šokinėjimą ant batutų, o nuo 14 iki 18 val. susipažinti su netoliese esančio mini golfo pradmenimis.

Išsamią renginio programą ir veiklų pristatymus galėsima rasti „1000 saulių“ Facebook paskyroje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This