Lietuvos, JAV ir Slovakijos artileristai vykdo kovinius šaudymus į taikinius Baltijos jūroje

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Liepos 24-28 dienomis vyksta tarptautinės pratybos „Barboros ryžtas 23-II“ (angl. Barabara‘s Resolve 23-II), kurių metu vykdomi koviniai šaudymai į Baltijos jūroje esančius taikinius iš Klaipėdos rajone, Kairiuose, esančio Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligono.

Šių pratybų tikslas – stiprinti sąveiką tarp skirtingų artilerijos sistemų, išbandyti savo veiksmus įvairiomis sąlygomis, taip pat sukurti kariams galimybę treniruotis bei keistis patirtimi su sąjungininkais.

„Sausumos pajėgos kryptingai plėtojamos pagal NATO standartus nuosekliai didinant operacinius pajėgumus ir stiprinant gebėjimus veikti kartu su sąjungininkų pajėgomis. Kariai nuolatos tobulina įgūdžius, procedūras ir kitus gebėjimus kariniuose mokymuose bei pratybose, kokius ir turime galimybę stebėti šiandien – bendram tikslui veikia trys skirtingos artilerijos sistemos”, – pranešime cituojamas Sausumos pajėgų štabo viršininkas, vykdantis Sausumo pajėgų vado funkcijas, plk. Viktoras Bagdonas.

Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai ir batalione aktyvųjį karinį rengimą vykdantys rezervo kariai, kurie šiuo metu atnaujina žinias ir praktinius gebėjimus artilerijos srityje, šūvius į jūrą atlieka iš 105 mm haubicų „M50“. Pratybose dalyvauja Brigados generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje dislokuoti sąjungininkai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kurie koviniuose šaudymuose naudoja „M109A6 Paladin“ artilerijos sistemas, ir Slovakijos, naudojantys savaeiges 155 mm haubicas „Zuzana 2“. Lietuvos kariuomenės haubicos „M50“ ir JAV „M109A6 Paladin“ artilerijos sistemos naikino taikinius, esančius iki 10 km, o Slovakijos haubicos „Zuzana 2“ – iki 40 km.

Ugnies uždaviniai buvo vykdomi iš dviejų skirtingų pozicijų, sviediniai skriejo virš Kuršių marių ir Kuršių nerijos, maždaug 2 kilometrų aukštyje ir krito į Baltijos jūrą keleto kilometrų atstumu nuo kranto linijos.

Saugumą jūroje pratybų metu užtikrina Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas P11 „Žemaitis“ ir „Hunt“ klasės priešmininis laivas M53 „Skalvis“, o sausumoje – Karo policija.

Srž. sp. Ievos Budzeikaitės nuotr.

Antrosios artilerijos padalinių mokymosi ciklo pratybos „Barboros ryžtas“ sukuria galimybę išbandyti skirtingas artilerijos sistemas kitomis sąlygomis. 

2 Comments

  1. Kokia daroma žala gamtai

    Išsaudė visus stirnas, pauksčius ir ruoniukus
    Tai tikrai ,,nauda”gamtai.” IR žiūrovai spokso.
    Ką išgazdinat?Kuo bijote?
    Kiek pri šikt…ą kad tiek šaudyti iš baimės????

    Reply
    • Žalos gamtai ekspertas

      Jei nemoki rašyti lietuviškai, tai varyk gimtąja kalba, kam čia apsimetinėji?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Klaipėdietė aviacijos mokslų studijas tęsia JAV

Kelionės po pasaulį ir raketų paleidimo stebėjimas tiek gyvai iš savo kiemo, tiek iš Kennedy Space centro jau tapo Augustės ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This