„Portathon“ telkia pajėgas inovacijų šturmui

Verslas

Spalio 6-8 dienomis Klaipėdoje vyks jau penktasis tarptautinis hakatonas „Portathon“ – pažangių technologinių sprendimų ir būsimų jūrinių startuolių „kalvė“.

Pagrindiniai hakatono organizatoriai – Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) ir Lietuvos jūrinis klasteris. Šiemet „Portathon“ taip pat neš tarptautinio projekto „Blue Supply Chains“ vėliavą bei sieks atliepti ir jam aktualius iššūkius, susijusius su tvarių tiekimo grandinių kūrimu ir plėtra Baltijos jūros šalių regione.

„Portathon“ kasmet sutelkia apie 100 inovatorių iš Lietuvos ir užsienio šalių. Komandos Klaipėdoje ir nuotoliniu būdu prisijungiantys hakeriai sprendimų generavimui dedikuoja 48 valandas. Hakatono dalyvių geografija pranoksta Europos ribas – jų gretose kasmet galima sutikti ir atstovų iš Azijos, Vidurinių Rytų.

Iššūkius hakatono dalyviams tradiciškai teikia uostas ir jūrinis verslas, įsitraukia ir savivaldos, kitų sričių atstovai. Iššūkiai pozicionuojami pagal jau išgrynintas tematines kryptis – logistika, energetika, tvari uostų, uostamiesčių bei ekosistemų aplinka, skaitmeniniai sprendimai jūrinei industrijai.

„Portathon“ formatas uostui ir verslui suteikia galimybę rasti technologinį raktą, kuris atvertų naujų galimybių duris, padėtų patobulinti procesus ar išspręsti konkrečią problemą. Sprendimų kūrėjų gretose kasmet galima išvysti studentų, startuolių ir dėstytojų, IT, laivų statybos, transporto ir logistikos specialistų.

Pernai „Portathon“ metu buvo sugeneruota 16 technologinių sprendimų, nugalėtojai pasidalijo 4 000 Eur prizinį fondą. ​

Šiemet pirmoji paskatinti technologinius talentus nusprendė „Schneider Electric Lietuva“.

Inovacinį „Portathon“ potencialą šiemet sustiprins prie iniciatyvos prisijungęs „Bridgio“ akseleratorius, padedantis Europos startuoliams veržliai žengti į pasaulines rinkas. Hakatono partneriai į Klaipėdą atvyksta su konferencija „HardTech Business in Lithuania and Beyond: Success Stories & Challenges“. „Bridgio“ Klaipėdos mokslo ir technologijų parke planuoja pasidalinti savo patirtimi ir naudingais patarimais su hakeriais apie tai, kaip išlaisvinti kūrybiškumo galias, efektyviai dirbti komandoje ir pasiekti užsibrėžtų tikslų.

„Tikime, kad Klaipėda gali būti toji telkianti ašis Baltijos jūros pakrantėje, kur verslas ir inžineriniai talentai galėtų sujungti savo įgūdžius ir idėjas. Matome Klaipėdą kaip potencialią platformą aukštųjų technologijų ir jomis grįstų produktų kūrimui. Mūsų konferencija skirta sustiprinti bendradarbiavimą technologinės įrangos startuolių srityje, ir, tikimės, prisidės prie visos Baltijos šalių startuolių ekosistemos plėtros. Hakatonas „Portathon“ pirmiausiai susijęs su jūrine industrija, tačiau žvelgiant plačiau – mūsų siekiai yra panašūs, tad dviejų renginių partnerystė išties prasminga ir įgalinanti didesnį poveikį”, – pranešime cituojamas „Bridgio Tech Accelerator“ partneris ir vykdantysis direktorius Leonid Gasan.

Naujas hakatono partneris – „Ocean Industry Forum Oslofjord“. Ši Norvegijoje įsteigta asociacija telkia vietos ir globaliu mastu veikiantį jūrinį verslą, mokslo ir tyrimų centrus, kuriuose koncentruota daug šios srities ekspertų, talentų bei inovacinio potencialo. „Ocean Industry Forum Oslofjord” yra viena iš trijų asociacijų, kurios priklauso aljansui „Maritime Oslofjord Alliance”.

„Klaipėdą ir „Portathon“ organizatorius puikiai pažįstame. Didžiuojamės ir esame laimingi šiemet tapę jūsų hakatono partneriais. Prie šių metų sprendimo prisidėjo ir patirtis atsinešta iš panašios mūsų iniciatyvos, kurią įgyvendinome pernai drauge su trijų universitetų studentais. Norėdami toliau plėtoti hakatono formatą drauge su Klaipėda, tikimės tiek bendradarbiavimo dėka gimsiančių inovatyvių sprendimų, tiek ir šaunios konkurencijos varžantis su kitomis komandomis“, – kalbėjo „Ocean Industry Forum Oslofjord” vykdantysis direktorius Tom O. Kleppestø.

„Ocean Industry Forum Oslofjord“ hakatoną Klaipėdoje praturtins Norvegijos ekspertų ir dalyvių įžvalgomis. Taip pat partneriai pristatys „Portathon” ambasadą Osle, kurioje dirbs į Klaipėdą negalėsiančios atvykti norvegų komandos. Organizatoriai tikisi, kad panašių ambasadų kituose Europos miestuose bus ir daugiau – inovatoriai jas kviečiami steigti universitetuose ir kitose lokacijose.

Hakatono registracijos jau startavo. Dalyvių / komandų registracija: https://bit.ly/Portathon2023Participants. Mentorių registracija: https://bit.ly/Portathon2023Mentors. Iššūkių registracija: https://bit.ly/Portathon2023Challenges

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Verslas

„Ocean hackathon“ finale – Klaipėdoje sugeneruotas inovatyvus sprendimas

Invatoriai iš viso pasaulio jau šį ketvortadienį, vasario 9 d., susitiks Prancūzijoje, Breste, susikauti didžiajame „Ocean Hackathon“ finale. Hakatono išskirtinumas ...
2023-02-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Hakatone „Portathon 2022“ sugeneruota 16 technologinių sprendimų

Į tvarumą, uosto procesų efektyvumą ir saugumą nukreiptas inovacijas Klaipėda jau ketvirtą kartą kvietė kurti hakatone „Portathon“. 48 valandų trukmės ...
2022-10-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This