VMG grupė ieško 400 darbuotojų

Verslas

Tarptautinė investicinė VMG grupė, besirengianti atverti dar dvi modernias gamyklas Naujojoje Akmenėje ir didžiausiu Baltijos šalyse vadinamą pramonės inovacijų parką Klaipėdos rajone, skelbia, jog čia dar šiemet sukurs apie 400 darbo pozicijų.

Pasak vienintelio VMG grupės akcininko ir investuotojo Sigito Paulausko, tiek pajūryje, tiek Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) vystoma pramonės infrastruktūra yra orientuota į aukštą pridėtinę vertę, tad čia įsidarbinsiantys specialistai betarpiškai prisidės prie šalies ūkio augimo.

„Suprantame iššūkį, kurį sprendžiame – sukonkuruoti su didmiesčiais turime taip, kad geriausi specialistai vyktų dirbti į regionus. Tai kompleksinis uždavinys, nes turime pasiūlyti daugiau nei konkurencingos darbo sąlygos, tarptautinės augimo galimybės ar prasmingi projektai. Todėl glaudžiai dirbame su miestu, skirtingomis įstaigomis ir institucijomis, kad šiems specialistams ir jų šeimoms sukurtume lūkesčius atitinkančią darbo ir gyvenimo kokybę“, – pranešime cituojamas S. Paulauskas.

Šiuo metu daugiausia specialistų ieškoma duris netrukus atversiančiose gamyklose Akmenės LEZ. Vien šiais metais, planuojama, korpusinių baldų gamykloje „VMG Akmenės baldai“ sukurti 200 darbo pozicijų, konstrukcinės medienos gamykloje „VMG Lignum construction“ – dar apie 100. Šioms gamykloms aktyviausiai dairomasi operatorių, pamainos meistrų, laborantų, gamybos planavimo inžinierių, pakavimo meistrų, technologų, elektrikų.

Tuo metu Klaipėdos rajone, kur vasaros pabaigoje duris atvers strateginio valstybės projekto statusą turintis pramonės inovacijų parkas „VMG Technics R&D Park“, veiks robotizacijos, automatizacijos, dirbtinio intelekto sprendimų kūrimo ir gamybos padaliniai, o sukurtų darbo vietų skaičius šiemet pasieks 100. Naujajame inovacijų parke jau šiuo metu siūlomas darbas CNC staklių technologams, šaltkalviams-
suvirintojams, smėliuotojams-dažytojams.

Specialistų aktyviai dairomasi ir kitose VMG grupės įmonėse Naujoje Akmenėje, Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone. Išsamus laisvų darbo vietų sąrašas skelbiamas VMG grupės tinklalapyje www.vmg.eu.

Šiuo metu VMG grupė Akmenės LEZ vysto tris investicinius projektus, kurių bendra investicijų suma siekia daugiau nei pusę milijardo eurų. Planuojama, kad iki 2025 m. čia bus sukurta per 1000 laisvų darbo vietų. Rugsėjį numatyta oficialiai atverti tvarių statybos ir pastatų renovacijos konstrukcijų gamyklą, kurią išvystyti planuojama iki 2025 metų. Pirmajame etape investicijų vertė į šį projektą turėtų siekti iki 100 mln. eurų. Iki 2025 m. pilnai išvysčius gamybos pajėgumus ir įgyvendinus visus planuojamus projekto etapus, VMG grupės investicijos kartu su partneriais „Hanner“ ir „Baltic Industrial Fund II“ turėtų pasiekti 170 mln. eurų, o naujų darbo vietų skaičius nuo 200 išaugti iki 350.

Toje pačioje vietoje artimiausiu metu turėtų būti oficialiai atverta ir nauja VMG grupės korpusinių baldų gamykla – „VMG Akmenės baldai“. Planuojama, kad ateityje gamykloje bus sukurta iki 500 naujų darbo vietų.

Tuo metu Klaipėdos rajone, greta automagistralės Vilnius-Klaipėda, vystomame Inovacijų parke „VMG Technics R&D Park“ per šiuos ir ateinančius metus bus sukurta virš 150 naujų darbo vietų, o bendrą investicijų suma į projektą viršys 30 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This