Plano, kaip įrengti 10 000 vietų automobiliams, valdžia dar neturi

Miestas, Svarbu

„Nereikėtų svaigti ar svaigintis”, – šaldė kolegas buvęs meras Vytautas Grubliauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu svarstant klausimą dėl savivaldybės 2023–2027 metų veiklos prioritetų patvirtinimo. Pasak jo, niekas per 2-3 mėnesius nei 200 nei 500 naujų parkavimo vietų neįrengs.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Atsakinėdama į klausimą, kaip bus įgyvendintas prioritetas „Automobilių stovėjimo vietų plėtra daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose”, Indrė Butenienė, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja, teigė, kad tikslas įrengti 10 000 parkavimo vietų yra „ypatingai didelė ambicija”.

Ji atskleidė, kad realaus plano, kaip šį tikslą pasiekti per ketverius metus, nėra. Neatsakė ji ir į klausimą, ar yra suskaičiuota, kiek toks užmojis gali kainuoti. 

Vedėja aiškino, kad „tai nėra vien tik naujos vietos”, nes sumanymas apima ir esamų parkavimo vietų atnaujinimą, ir susitarimus su įmonėmis, prekybos centrais „ieškant alternatyvos, kur gyventojai naktimis galėtų palikti automobilius”. 

Patys politikai pripažino, kad parkavimo vietų plėtra buvo vykdoma ir anksčiau, o dabar naujos vietos automobiliams bus įrenginėjamos ir pagal per ankstesnes kadencijas parengtus projektus.

Politikams taip pat buvo pateikta statistika, kad Klaipėdoje yra registruota apie 63 tūkst. automobilių, kurių per 4 pastaruosius metus jų padaugėjo beveik 8 tūkstančiais.

„Poreikis yra, gyventojai tai jaučia. Darant apklausas tai – pirmasis nusiskundimas, pirmas poreikis”, – sakė ” I. Butenienė.

Už savivaldybės 2023–2027 metų veiklos prioritetus nustatantį sprendimą vieningai balsavo ir valdantieji, ir opozicija. Pastaroji pasižadėjo rugsėjį pateikti savo pasiūlymus, kaip patobulinti šį dokumentą. Jame yra 13 prioritetų, kurie išskaidyti į veiklos kryptis ir priemones. Dokumente kartojami per rinkimų kampaniją vartoti šūkiai ir savivaldybės strateginiuose dokumentuose seniai numatytų projektų siekiai. Konkrečiau surašytos valdžios 4 metams nustatytų prioritetų įgyvendinimo priemonės.

Rašoma, kad senamiestyje bus sutvarkyta ne mažiau kaip 50 pastatų. Numatoma, jog bus parengtas renginių senamiestyje organizavimo priemonių planas, kompleksiškai sutvarkytos dvi erdvės. Taip pat žadama atnaujinti dvi miesto centro erdves, užbaigti jau vykstančias pilies bokšto statybas. 

Nauja priemonė – „Pietinio pocentrio Stariškių rajone išvystymo dokumentacijos paketo parengimas”. Dangės upės krantines iki pat Liepų gatvės tilto planuojama pritaikyti jachtoms švartuotis. Žadama, kad bus parengtas ir „miesto žalinimo planas”.

INFORMACIJA

Naujai išrinkta savivaldybės Taryba kadencijos laikotarpiui patvirtina Savivaldybės veiklos prioritetus.

Savivaldybės veiklos prioritetų projektas rengiamas remiantis savivaldybės Tarybos daugumos veiklos programa.

Savivaldybės veiklos prioritetų projektą rengia savivaldybės Strateginio planavimo skyrius.

Savivaldybės veiklos prioritetai peržiūrimi ir keičiami išrinkus naują savivaldybės Tarybą, pasikeitus Tarybos daugumai ar esant kitoms svarbioms aplinkybėms.

8 Comments

  1. Bliaat

    Uždarykit ta prakeikta Jaku aerodroma,jokio gyvenimo nera aplinkui…..net savaitgaliais..¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  2. Diletantė.

    Aš nesu jau tokia žinovė apie tai, kaip turi vykti tokie projektai. Manau, kad vietoj Norfos, Statybininkų prospekte, geriau daugiaaukštį garažą pastatytu. Kodėl būtent aikštelės? Kodėl ne daugiagaražą? Bet tik ne žaliųjų zonų naikinimo dėka.. Juk suranda žemę prekybos centrams…
    Aišku, aš tokiose reikaluose esu diletantė… Bet manau, kad vietas kiemuose gelima būtų nuomoti, o netoliese įrengti daugiavietį garažą su mažesniu nuomos kainomis. Logika paprasta-nori komfortiškiau gyventi ir laikyti mašiną po langais? Puiku, mokėk daugiau.
    Būtų gerai, jei projekto kūrėjai atkreiptų dėmesį ne tik į aikštelės kiemuose, o į gyventojų poreikius, saugiai palikti mašiną nakčiai netolyj namų, ir apskaičiuotų prieinamą ir patogią vietą daugiaviecių, kelių aukštų mašinų stovėjimo aikštelių. Laikui bėgant atsipirks ir neš pelną. Galima gi ir požeminių garažų ten įrengti ir parduoti.
    P. Š. Gal aš perdaug naivi ir parašiau kvailystę, bet taip norėtųsi, kad mūsų miestiečiai būtų patenkinti, linksmi ir laimingi. Ir kad projekto vadovai pirmiausiai pagalvotų apie gyventojų patogumą, o ne žiūrėtų, kas dar čia gali „netyčia“ prilipti prie rankos ir, aišku taip pat „netyčia“ nukristi kišenę, ir dar kad be nemalonių pasekmių.
    Pas mus nuostabi, graži, įdomi, su savo kultūrą, kokios daugiau pasaulyje ne pamatysi,ŠALIS,bet kaip valstybė – jau beveik žluguųsį. Mūsų vyriausybėje trūksta tikrų savo Tėvynės PATRIOTŲ. Tokių, kaip A.Smetona, A.Stulginskis, K.Grinius,E.Galvanauskas, J. Vileišis, G. Petkevičaitė-Bitė, F. Bortkevičienė… Mylejųsių savo Tėvyškę, pilnai jai atsidavųsių. Jie žinojo kas yra žodis GARBĖ, DRAGYSTĖ, DARBAS! Tai buvo TIKRIEJI VALSTYBĖS PATRIOTAI.
    Ir aš žinau, kad jeigu JIE dabar vadovautų, LITAS BŪTŲ VIENĄ IŠ KIEČIAUSIŲ VALIUTŲ!
    Eh… Svajonės… Lietuva būtų vieną iš turtingiausių šalių… Ir pačių nuostabiausių!!!
    Ne būtų to komunistinių įpročių palikimų… Viskas per pažįnti, viskas „po blatų“, ir tik sau, sau, sau, kuo daugiau…Man visos Lietuvos tautos gaila, nes mes ktentam į bedugnę… Mus reikia gelbėti savo planetą, o ne kariauti ir neapkęsti vieni kitus, o stabdyti karą ir draugiškai visi kartu, be įšimties, draugiškai susikibti rankomis ir pradėti galvoti, kaip gelbeti mūsų Žemė. Ne džiaugtis, kad kažkur, tenais, kažkas neteko gyvybės, ne galvoti, kaip ginkluoti, o galvoti, kaip sutaikyti greičiau, nes greit nieko nebeliks!!! Klimato kaita prasidėjo greičiau, nei buvo apskaičiuota, vadinasi gauna pagreitį. Eh, žmonės, žmonės…
    P.S. Lietuvių kalba nėra mano gimtoji, todėl atsiprašau už klaidas.

    Reply
  3. chi...chi

    Kam tas planas???? Rinkimai jau baigesi !

    Reply
  4. Opa

    Tegul nors vieną aikštelės projektą parengia valstybinėje žemėje. Tegul pasiskaičiuoja infrastruktūros, NŽT mokesčius. Ir tada sužinos, kad tie mokesčiai bus kartais didesni už aikštelės sąmatą. O čia svaigsta apie tūkstančius vietų.

    Reply
  5. T

    Jie buvo parengti,bet įvyko taip,kad Baltijos pr viename iš kiemų, atsirado šiukšlių konteineriai o ne vietos mašinoms!

    Reply
  6. Petras

    Koks apgailėtinas populizmas.Yra parengtas ilgalaikis planas , eilė kiemų tvarkymo projektų, ką su jais darysite? Tai vieniems klaipėdiečiams kiemai buvo sutvarkyti puikiai, o kitiems gal pažvyruosite? Tiesiog skirkite daugiau lėšų parengtų projektų įgyvendinimui.

    Reply
    • O

      kur tų lėšų gauti?

    • O

      Mažiau reikia vogti ,tada ir lėšu viskam užteks.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Nerandi vietos automobiliui? Kreipkis ir gausi špygą*

Senolis Jonas iš Budelkiemio gatvės tapo savivaldybės reklamos auka. Žmogus kankinasi dėl to, kad daugiabučio kieme nėra vietos dviem jo ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This