Stringa Vasaros estrados atnaujinimo projektavimas

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą pratęsė sutarties su UAB „SRP Projektas” dėl Vasaros estrados ir jos teritorijos sutvarkymo techninio projekto parengimo bei projekto vykdymo priežiūros paslaugų terminą. Pagal pernai gegužės 11 d. pasirašytą sutartį projektas turėjo būti užbaigtas per 10 mėnesių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmą kartą sutartinių įsipareigojimų įvykdymo terminas 4 mėnesiams  buvo pratęstas 2022 metų lapkritį. Tuomet sutarta „atlikti papildomas paslaugas“, kurių vertė – 36 058 eurai. Tad sandorio suma padidėjo nuo 103 iki 139,3 tūkst. eurų. Kokie papildomi projektavimo darbai bus atlikti dabar, viešai nepaskelbta.

Pagal pasirašytą naują papildomą susitarimą sutarties įvykdymo terminas nukeltas iki šių metų spalio vidurio. Termino nukėlimo priežastys taip pat nepaskelbtos.

UAB „SRP Projektas” dar yra įsipareigojusi Klaipėdos savivaldybei už 197 tūkst. eurų sukurti Smiltynės gatvės ir kranto tvirtinimo kapitalinio remonto nuo Jūrų muziejaus iki Senosios Smiltynės perkėlos projektą, už 100 tūkstančių eurų – dengto futbolo maniežo, sklype Baltijos pr. 51, statybos projektą. 

164 tūkst. eurų savivaldybė minėtai bendrovei turėjo atseikėti ir už Atgimimo aikštės rekonstravimo techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugas. Beje, sutartis dėl šio objekto buvo keista daug kartų. Be minėtų savivaldybė šiai bendrovei yra užsakiusi atlikti ir dar keletą mažesnių darbų.

INFORMACIJA

1977 m. pradėtoje statyti Vasaros estradoje renginių pastaruosius porą dešimtmečių vis mažėjo, kasmet įvykdavo tik po keletą. Amfiteatro ir jos aplinkos kokybė netenkina nei atlikėjų, nei žiūrovų. Jos teritorija patenka į valstybinės reikšmės miško plotą, kurį valdo Kretingos miškų urėdija, ir yra miesto poilsio parko dalis.

Po daugiau nei dešimtį metų trukusių diskusijų Klaipėdos miesto savivaldybė ryžosi iš esmės atnaujinti Vasaros estradą ir jos aplinką. Per tą laiką buvo svarstyta daugybė šio objekto likimo idėjų – nuo visiško estrados griovimo iki beveik utopinių statybos ar rekonstrukcijos projektų. Politikai ne kartą keitė savo sprendimus, buvo atliekamos studijos, rengti konkursai, diskusijos, išdalyti prizai. Visa tai kainavo, tačiau galų gale pasirinktas, ko gero, mažiausiai įtampų bendruomenėse keliantis variantas – renovuoti esamus statinius.

13 Comments

  1. nenaujiena

    jau seniai šitą estrados vietą nusižiūrėjo gaujos iš liberastu susivienijimo…

    Reply
  2. Praeivis

    Pirmiausia – klausimas ar apskritai šiais laikais Klaipėdai reikalinga ta Vasaros estrada. Kiek ir kokių per sezoną joje vyksta renginių? Viena vienintelė „Aukuro” organizuojama regioninė dainų šventė. Kas ten dar galėtų šalia dūzgiančių kartingų vykti? Turint galvoje nestabilius Lietuvos orus ir su tuo susijusią komercinę riziką, praktiškai daugiau nieko. Tokios apimties regioninę šventę galima be nuostolių padaryti ir bet kokiame stadione. Taigi, visai teisėtas klausimas: ar dėl praktiškai vieno renginio reikia daryti tokias dideles investicijas, kai visą likusį šiltąjį sezoną ten dūzgia vien kartingai ir tik aplinkiniai gyventojai vedžioja savo šunis. Buvo svaičiojimų, kad ten galima padaryti traukos centrą, bet tai labiau panašu į eilinius Vasiukų projektus, nei į realybę. Selas savo koncertinę palapinę gali pasistatyti betkurioje erdvesnėje laukymėje kad ir už miesto. Taigi, klausimas rimtas ir atviras, be šlakelio nihilizmo.

    Reply
    • Praeiviui

      Selas ir tas iš Klaipėdos pabėgo 🙂

    • Nesvarbu

      Pritariu Jums. Nei SELUI , nei kitiems nežmoniškai garsių ” bumčikų” transliuotojams, ten ne vieta. Prie pat TYLOS zonos ir gyvenamų kvartalų neturėtų vykti kankinimas decibelais. Vasaros estrada ir buvo statyta tik Dainų šventėms, o ne roko koncertams

  3. T

    Ne naujiena, sakyčiau net pabodusios žinios.

    Reply
  4. petrošinis beviltiškasis ?

    Skaitom tekstą ar nepavyko suprasti ? ____Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą pratęsė sutarties su UAB „SRP Projektas” dėl Vasaros estrados ir jos teritorijos sutvarkymo techninio projekto parengimo bei projekto vykdymo priežiūros paslaugų terminą. Pagal PERNAI gegužės 11 d. pasirašytą sutartį projektas turėjo būti užbaigtas per 10 mėnesių._______P.S. kaip suprantu , šiuo atveju” stabdis ” yra UAB , kuris nesugeba darbus pagal terminą atlikti . O šiaip , manau , tai eilinis buvusiųjų liberaliųjų nevykėlių ” darbas – užsakymas ” .

    Reply
    • beviltiškam

      Bet tamsta esate toks pat mažaraštis, kaip ir Vaitkus, kuris net ir po Jūros šventės fb vis rašo Juros šventė. Pačiam su skyryba bėdų nemenkų. Prancūzijoje tokie, kaip Vaitkus, mažaraščiai net pretenduoti į politikus negalėtų. O čia nusiperka rudus batus ir prie bet kokio kostiumo tuos pačius avi, nes gali berną iš kaimo išvaryt, bet kaimo iš berno niekada. Nesusitvarko su savim, kaip gali su miesto reikalais susitvarkyt?

    • :)

      Na , apie Prancūziją ir madas , reikėtų patylėti arba pastudijuoti prie ko tinka rudi batai 🙂 Rūpinkitės savo išsilavinimu 🙂 Kokiu beviltiškupetrošiniu su liberaliu 1 vingiu reikia būti , jei nesuvokti elementarių skaičių . PERNAI gegužės mėn ir ŠIEMET gegužės mėn – METAI , o ne 10 mėn per kuriuos UAB turėjo atlikti užsakymą !!!! Savivaldybė pratęsė , o ne sustabdė . Beviltiški jūs mūsų nevykėliai :)))

    • beviltiškam

      Tikėjaus, padiskutuosiu su sau bent kiek vertu, bet esate beviltiškas, deja.

    • petrišiniui beviltiškajam ?

      Kada susitvarkysite su savo ” kaimu ” , tada ir galėsiu diskutuoti ? Dabar esate primityvus pletkininkas . Sėkmės paliekant ” savo kaimą ” ir dėl jūsų ” kaimo stiliaus ” nustokite dergti kitus ?__KAIP DERINTI JUODUS IR RUDUS BATUS PRIE APRANGOS___Kalbant apie kasdienius aprangos derinius, rudos spalvos batai yra tie, kuriuos galite avėti visur ir visada. Jų subtilus kontrastas pagyvins bet kokį ansamblį ir suteiks visai aprangos kombinacijai gyvumo bei žaismingumo.

      Rudos spalvos batus galite avėti beveik prie visų spalvų kelnių, tačiau, ko gero, jų spalva labiausiai atsiskleis, tuomet, kai juos derinsite prie mėlynų, pilkų, baltų ar žemiškų spalvų. Ne be reikalo mėlynų džinsų ar kelnių ir rudų batų kombinacija yra tokia populiari.

    • beviltiškam

      Nepamirškit tai papasakoti tamstą gydančiam gydytojui psichiatrui.

  5. Stabdis

    Vaitkus- Mr. Stabdis

    Reply
  6. Nw

    Nieko naujo, nes dabar viskas stringa arba stabdoma.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This