100 pirmųjų dienų: Klaipėdos mero „išpažintis“

Politika, Svarbu

„Šimtas dienų prabėgo labai greitai, bet kartu buvo ilgas ir sudėtingas periodas. <…> Didesnis iššūkis yra nauja teisinė bazė, Vietos savivaldos įstatymas. Meras būtų sudėtingoje situacijoje jei neturėtų daugumos palaikymo. <…> Nėra tų nusivylimų, jei jais vadovausiesi nesukursi ateities“, – apie šį simbolinį laikotarpį pirmadienį ryte surengtos spaudos konferencijos metu sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pertvarkys administraciją

Vienu didžiausių iššūkių jis vadino ir susitarimą su Savivaldybės administracijos kolektyvu, kad baigtųsi nuotolinis darbas. Tokiomis sąlygomis ir toliau leista dirbti kalbos tvarkytojams, teisininkams bei kitiems specialistams, kurie savo darbus gali sėkmingai dirbti ir namų.

„Tai sukėlė tam tikrą nepasitenkinimą kolektyve, bet aš stengiausi įrodyti argumentais. Buvusioje kadencijoje girdėjau žmonių nepasitenkinimą, kad dažnu atveju neranda darbo vietoje pareigūnų. Darbuotojai suprato pokyčio esmę“, – tikino meras, pagal naują teisinį reglamentavimą dabar esantis ir Savivaldybės administracijos vadovu.

Kartu jis pripažino, kad administracijos ir toliau laukia pertvarkos – mero nuomone, horizontali valdymo sistemą, kurią įdiegė praėjusios kadencijos valdžia sukurdama vyriausiųjų patarėjų etatus ir panaikindama departamentus bei jų direktorių pareigybes, viešajame sektoriuje neveikia.

„Jau su kolektyvu ne kartą svarstėme struktūrą. Tai vienas iš prioritetinių darbų. Rugsėjį gal jau galutinai aptarsime ir spalį eisime į Tarybą“, – teigė A. Vaitkus.

Kalbėjosi ir rašė ministrams

Dar vienu dideliu iššūkiu jis vadino biudžeto, strateginio plano peržiūrėjimą, nes norimiems darbams trūksta apie 2,5 mln. Eurų.

Meras tikino, kad buvo sukurta gera komunikacinė aplinka su mokytojais ir kalbamasi apie tai, kaip palengvinti biurokratinę švietimo įstaigų naštą, ypač buhalterinėje srityje.

A. Vaitkus informavo, kad buvo susitikęs su sveikatos ir susisiekimo ministrais, įteikė jiems kelioliką raštų dėl kuruojamuose srityse Klaipėdoje esančių problemų.

„Su sveikatos apsaugos ministru kalbėjome apie rimtą augančią problemą – ligoninės, buvusios su teigiamu balansu, šiandien toliau eina į minusą. Aš asmeniškai jaučiuosi apgautas, nes priimant sprendimus dėl turto perdavimo buvome tikinami, kad gausime šimtus milijonų eurų. Ministras dabar aiškina, kad niekada nebuvo kalbų apie tokias sumas. Nėra pradėti jokie projektai dėl naujo priėmimo skyriaus, ligoninės neteko apie 50 daktarų, nekalbu apie kitą personalą. Ministras žadėjo liepos gale atvykti su komanda, bet neatvyko. Trūksta ir nuolatinio vadovo, kad būtų galima priimti sprendimus dėl ligoninių sutvarkymo. Neduok dieve nebus pinigų ne tik įsigyti įrangai, bet ir algoms“, – kalbėjo meras.

Jis sakė susisiekimo ministro prašęs pagaliau atkreipti dėmesį į dar prieš porą metų savivaldybės parengtą Vyriausybės projektą, kad traukiniai į miesto pietus važiuotų iš pietų, o į šiaurę iš šiaurės ir taip centre liktų tik keleivių stotis. Anot mero, buvo iškeltas ir Lypkių gatvės rekonstrukcijos klausimas įrengiant dviejų lygių sankryža ties plentu į Šilutę.

Pasak A. Vaitkaus, šiems metams Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų sankryžos rekonstrukcijai trūksta apie 1,5 mln. eurų. Susisiekimo ministras esą pakvietė dėl to atvykti rugsėjį, kai jau būna aišku, kas nesugebės panaudoti paskirtų lėšų ir bus galima jas perskirstyti.

Tuo metu vicemeras Algirdas Kamarauskas informavo, jog šiame objekte jau iškilo kita problema – nors buvo sutarta, kad sankryžos rekonstrukciją vykdanti bendrovė „Kauno keliai“ dar liepos 17 d. perduos ruožą Lietuvos automobilių kelių direkcijai ties geležinkelio viaduku, kurį turi rekonstruoti Latvijos kompanija „LNK Industries“, tai neįvyko, nes direkcija dar neturi susitarimų su šiuo rangovu.

„Viadukai turėtų būti rekonstruoti per aštuonis mėnesius, tai reiškia, kad kiekviena diena, kai uždelsiamas perėmimas, atitolina galutinį viso mazgo atidavimą eksploatacijai“, – sakė vicemeras.

Meras taip pat minėjo, kad kreipėsi raštu ir į aplinkos ministrą dėl atliekas Dumpiuose atviru būdu kompostuojančios bendrovės „Branda“.

„Reikalausiu, kad arba būtų įdiegta uždara technologija arba tos įmonės neliktų“, – sakė A. Vaitkus, kartu pripažinęs, jog dėl apie milijoną eurų galinčios pareikalauti investicijos turi mažai vilčių, nes įmonės pelningumas kasmet siekia tik apie 100 000 eurų.

Nurodymai įstaigoms ir įmonėms

Kaip pasiekimą meras įvardino tai, jog pavyko sutarti, kad didžioji dalis rekonstruojamų senamiesčio gatvių būtų atvertos birželį, o ne rugsėjį. Taip pat jis pasidžiaugė parengta nauja senamiesčio fasadų sutvarkymo programa.

„Tikimės, kad po naujų metų jau gausime pirmuosius signalus, kiek žmonių nori susitvarkyti. Didžiausias prioritetas yra Teatro aikštėje, ten yra trys fasadai, kuriems reikėtų gero teptuko“, – sakė miesto vadovas.

Anot jo, jau geriau tvarkomis ir miesto erdvės bei gatvės. Esą Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė geranoriškai priėmė pastabas ir darbai jau organizuojami kitaip.

Jis teigė turįs priekaištų, kad iki šiol nenaudojamas miesto perimtas ir „Klaipėdos energijai“ perduotas bankrutavusios „Geotermos“ turtas. Naujajam „Klaipėdos energijos“ vadovui jau duotas uždavinys ir dėl įmonės teritorijos Danės g. konversijos.

„Tikslas yra paversti ją gražia teritorija su gražiais namais, ofisais“, – sakė meras, pagal naują teisinį reglamentavimą esantis ir savivaldai priklausančių įmonių akcijų valdytoju.

A. Vaitkus taip pat teigė reikalausiantis strategijos iš įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“, kad Dangės upė ištisus metus būtų tokia, kaip per Jūros šventę.

„Reikia tik sukurti tinkamą infrastruktūrą. Jos išvystymas yra didelis prioritetas“, – sakė miesto vadovas.

Nors mieste ir prie naujosios valdžios toliau daugėja šviesoforų, A. Vaitkus tikino, jog imamasi priemonių, kad „šviesoforizacija nebūtų masinis reiškinys“. Anot jo, tie šviesoforai, kurie dabar įrenginėjami, yra senųjų susitarimų objektai. Esą bus peržiūrėti šių įrenginių veikimo prioritetai, kad pagrindinėmis gatvėmis važiuojančiam srautui būtų taikoma pirmenybė.

Atgimimo aikštės konkursą paskelbė, dėl poliklinikos pozicijos nekeičia

Pasak mero, jau yra paskelbtas Atgimimo aikštės sutvarkymo įrengiant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę konkursas. Prieš tai projektas esą dar kartą buvo peržiūrėtas ir pateikta kai kurių esminių pasiūlymų.

Vicemeras A. Kamarauskas detalizavo, jog prieš tai aikštės kampas tarp Herkaus Manto ir Danės gatvių buvo uždaromas pylimo, kuris simbolizuos čia buvusių pastatų stogus, o tai esą trukdė suformuoti sąsają su renginių dalyviais, tad ta vieta dabar bus laiptuota, iš kitokios struktūros.

„Konkrečią technologiją pasirinks rangovas, bet bus reikalavimai dėl triukšmo, vibracijos bus. Siūlomas įspaudimas polių, kurie atribos požeminės dalies perimetrą nuo gruntinių vandenų“, – teigė vicemeras.

Tuo metu dėl naujo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro statybų meras tebesilaiko pozicijos, kad toks projektas turi būti atidėtas ateičiai.

„Jų nepradėjo ir buvusi valdžia, nes brangu. Dabar pasiūlyta 5000 eurų už kvadratinį metrą kaina. Tai labai didelė kaina. Bet ne kaina esmė, o eilė mieste užleistų objektų tiek sporto, tiek medicinos srityje. Ką daryti su ledo arena Šilutės plente? Su dviračių treku? Ne vienas medikas jau sako, kad pasirinkimas pirmiau sutvarkyti vadinamąją III polikliniką yra teisingas. Kovą jau reikės atiduoti valstybei patalpas buvusioje Stomatologinėje poliklinikoje, ką daryti su ten dabar dirbančiais medikais? Nuomotis patalpas brangiai? Nepasiruošta tam. Manau, kad reikia tvarkyti polikliniką koncentruojant visas jėgas, o Jūrininkų poliklinikos niekas neužmirš, ateityje radus lėšų galima sugrįžti. O dabar dar ir pinigai yra tik oriniai, neaišku, ar kitąmet gautume tam europinę paramą“, – sakė A. Vaitkus.

Visgi, pasak A. Kamarausko, galutinis sprendimas dėl naujosios poliklinikos statybų dar nėra priimtas – viešųjų pirkimų procedūra dar neužbaigta.

Padavė ieškinį, gali būti ir kitų

Paklaustas, ar tiki, kad naujoji mokykla Senvagės bus užbaigta statyti pagal paskutiniame susitarime nurodytą terminą – lapkričio 15-ąją – meras teigė, jog tai parodys laikas. Anot jo, vis pratęsiami terminai yra signalas rangovui, kad bus daugiau klausimų.

„Įžiūriu ne tik nekompetenciją, bet ir blogesnius dalykus. Klausimų yra begalės. Tai viena iš priežasčių peržiūrėti visus projektus. Peržiūrėsime visus, kurie atrodo neskaidrūs ir nekompetentingi“, – kalbėjo meras, pabrėžęs, jog neatmetama galimybė dėl mokyklos projekto kreiptis ir į teisėsaugą.

Kartu jis informavo, jog yra nutrauktas detalusis sklypo M. Jankaus g. 10 planavimas, pagal kurį UAB „Simonsita“ norėjo pakeisti paskirtį iš visuomeninės į jiems palankesnę. Atitinkamas ieškinys dėl sutarties nutraukimo yra pateiktas apylinkės teismui.

24 Comments

  1. I am

    Kažkas juokėsi, kad meras to paties stiliaus kostiumu ir batais. Taip ir turi būti darbe. Darbinė ofiso apranga, darbo kortelės su pavarde ir pareigomis visiems. Tai ne naktinis klubas galų gale. O jeigu taip, prašome skirti auditą ir patikrinti, kiek realiai kam kur reikia etatų ir kur nereikia, kur trūksta, kur, perteklius yra. Kam jų tiek? Vietoje to žemiau skurdo ribos esantiems žmonėms padėti ar neįgaliems bei pensininkams. Jaunoms šeimoms, kadneemigruotų, būstus ar kažką suteikti. O ne tuntą parazituojančių laikyti. Vieša paslaptis, kiek jų ten priviso. Vienas dirba, o penki durnių volioja už kokius 3000 Eur su visais priedais ir priemokom už nieką kapsi jiems… Tokiems ne reikalingiems. Japonai, paskaičiuotų greitai tokius perteklius.

    Reply
  2. Dėl Jūrininkų poliklinikos

    Jeigu nebus statoma nauja jūrininkų poliklinika, tai esamoje prašome neįgaliems įrengti liftą, nes gydytojai turi nusileisti į pirmą aukštą, kad tokius ligonius galėtų priimti ir apžiūrėti, kadangi net laiptais niekas jų neužneš į kabinetą esantį ne pirmame aukšte.
    Jūrininkų poliklinika galėtų būti statoma prie jūrininkų ligoninės, nes patogus susisiekimas ir reikalui esant šalia yra aukštesnio lygio medicinos įstaigos. Operatyvi pagalba vietoje. Taip pat didesnė orientacija į reabilitacijos procedūras, ypač vandens, kurios gelbsti kenčiančius nuo skausmų, po vandens procedūrų pacientams nebereikia vartoti cheminių vaistų. Tai didžiulė neįkainojama nauda žmonėms. Vandens procedūros galėtų būti ir mokamos už simbolinį mokestį ir sveikiems žmonėms, profilaktiškai, kurie kuo ilgiau išsaugotų sveikatą, būtų darbingi ir kurtų pridėtinę vertę valstybei. Tokios turėtų būti naujos poliklinikos, su orientacija į sveiko gyvenimo būdą. Taip pat turėtų būti didesnės galimybės įsitraukti į darbo rinką neįgaliems, jiems patogiu metu. Būtent neįgalūs ir galėtų dirbti nuotoliniu, o ne sveiki asmenys, bet neįgaliems tai kol kas nepritaikyta. Kitose šalyse tokios galimybės yra, nors uždarbis nedidelis, nes dažniausiai mažai darbo valandų, pagal ligas žmogui juk, bet yra dar primokama iš valstybės skirtumas jiems, pagal nustatytą pragyvenimo normą. Ne mažiau kaip 1000 Eur. Taip išsaugomas žmonių orumas ir reali pagalba neįgaliems. Lietuvoje per neįgalius yra kuriamas pelnas tarpinėms VŠĮ, kurios pasiima didžiules pinigų sumas „sau”, įsisavina, bet realiai iš to jokios naudos neįgaliems. Fikcija. Geriau būtų kuriamos darbo vietos atitinkamai negalią turintiems, pagal tai, ką jie galėtų atlikti ir tiesiogiai sau užsidirbti, o ne per juos kad gautų kiti, minimos Všį ir niekiniai projektai su darbo imitacijom… Daug dar nonsensų Lietuvoje, bet ačiū Dievui, gal reikalai ir pajudės, su orientacija į Žmogų. O ne prieš Žmogų, kaip yra dabar. Sėkmės siekiantiems tikros realios visuotinės gerovės. Lauksime rezultatų. (:

    Reply
    • Priedo, dėl sveikatos oro tarša mieste dėl transporto pertekliaus

      Mažinti teršiantį transportą mieste, nesudaryti tam sąlygų, nes jis praktiškai nereikalingas. Sukurti tobulą ekologišką nemokamą viešąjį transportą. Nes: „?Oro tarša Lietuvoje turi skaudžių pasekmių – kasmet dėl jos miršta apie 2800 žmonių.
      ?Kvėpavimo užterštu oru poveikis pasireiškia kvėpavimo takų ir širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis.
      ?Pripažįstant švaraus oro svarbą, jis turi būti pripažintas pagrindine žmogaus teise, kuri turėtų būti prieinama visiems.”

    • Algis

      Yra miesto sav.pol.,tenai tegu perkrausto jur.pol.Toks monstras stovi tuscias .Nueikite paz.koridoriuose keli pacientai.Visi med.centrai turintys baseinus su siuntimaisgali 5 proceduras atlikti nemokamai,cia reikia mok.Jeigu nepertvarkyt ja,tada uzdaryti.Kam svaistomi jiems pin.

  3. Kodėl savivaldybės stiklo durys užrakintos? Nuo ko saugo?

    Kodėl darbuotojai be darbo kortelių, su pavarde ir pareigomis? Kodėl įstaigoje apranga ne ofiso? Kai kurios darbuotojos ateina kaip iš naktinio klubo, net nesuvokia ką čia veikia? Reikalinga rimta reforma. Auditas, kiek kokių etatų reikia ir kokių nereikia. Per daug patarėjų, kurių atlygis mokesčių mokėtojams kainuoja keturias minimalias algas su priemokomis, premijomis ir t.t. Tam būtinas auditas, ar yra žmogiškųjų išteklių grįžtamasis ryšys, nauda, ar mokesčių mokėtojams atsiperka savivaldybės darbuotojų išlaikymas?

    Reply
  4. Su pagarba mere . Pažadai klaipėdiečiams privalo būti vykdomi .

    Vaitkaus rinkiminė programa: „Aktyviai dalyvausime naujos Universitetinės klinikos, atsiradusios po 3 ligoninių sujungimo, organizacinių klausimų sprendime, nepriklausomai nuo to, kad ji pavaldi Sveikatos ministerijai. Mums labai svarbu, kad atsirastų vieningas ir modernus priėmimo skyrius (klinika), gelbėjantis žmonių gyvybes ir suteikiantis neatidėliotiną medicininę pagalbą, KAD Sveikatos ministerijos ir atskirų POLITIKŲ PAŽADAI ŠIAM NAUJAM JUNGINIUI SKIRTI ŠIMTUS MILIJONŲ , PAGALIAU TAPTŲ NE TUŠČIAIS PAŽADAIS , O KONKREČIU FAKTU ;”

    Reply
    • Jooo....

      Pažadėjo,- patiešijo, netęsėjo,- negriešijo, čia dar smetonos laikų politika.

    • I am

      Universitetinė ligoninė, ambulatorinis skyrius kažkodėl nebeturi echoskopiją darančių gydytojų? Gal finansavimas ir PSD nukreiptas į privačias klinikas, bet pacientai ten dar papildomai moka. O kainų kontrolės nėra, užsideda kiek nori tiek įkainius. Nors ima valstybės lėšas ir PSD.

  5. Foto

    Oi ,kas atsitiko ,veidai liudni….Kažko greitai dinges dźiaugsmas ,susidure su realybe,ar nusileido ant žemes , nes sedi visi kaip laidotuvese….???

    Reply
    • I am

      Tai liaudis turi paskatinti geriems darbams, kitaip lobistai viršų ims (:

  6. Marijus

    Juokinga skaityti, tuščias burbulas. Senamiesčio tvarkymo programa buvo visada. Pažiūrėsime kas bus toliau, pone mere -pasakotojau. Tamsta ,turbūt, iki šiol nesuprato kur dirba.

    Reply
    • Marijui ,

      gal galite sukonkretinti kiek % sumos buvę liberalieji ir konservatoriai buvo pasiruošę padėti gyventojams ? Tuščias burbulas panašu visi buvę miesto valdyme ir jų koalicijos . Liberalieji Grubliausko labai tiko į koalicijos daugumą norintiems konservatoriams 🙂

  7. Klaipėda

    Mūsų meras meluoja,net neraudonuoja,skiedžia nesamones apie ligonines ir karpo juosteles. Galėtų užsiimti rimtesniais darbais,bet matomai nelabai sugeba.

    Reply
    • Jums tekstas per sunkus ?

      Ar kritinis mąstymas neegzistuoja ? Melą galėtumėte ir teisėsaugai įrodyti ?

  8. Klaipiedietis

    Atsakymas merui .Laikas parodys , kad mokykla šiais metais nebus pastatyta ,o dėl III poliklinikos pritariu ją reikėjo jau seniai tvarkyti ,o naują statyti vėliau .Sėkmės merui darbuose.

    Reply
  9. Liberalus cinizmas ...

    Manau ” petrošiniusnevykėlius „klaipėdiečiai pacientai greit prakeiks . Situacija apverktina , o konservatorių buvęs kandidatas į merus Petrošius ką kalbės , jei visas džiugesys dėl ligoninių sujungimo ir pažadai gali būti tik eilinis ” burbulas ” ? Apie kokią aukščiausią kokybę galima kalbėti be eurų , pone konservatoriau Petrošiau ? __turime realią trečio universitetinio centro kūrimo galimybę, poreikį sveikatos apsaugos sistemos reformai bei šiam tikslui įgyvendinti numatytus beveik 800 mln. eurų per Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą bei kitus Europos Sąjungos investicijų šaltinius. ______ O Sveikatos ministras Dulkys iš vis rankas ” nusiplovė ” ? Konservatorius Petrošius ” žada ” įvairius eurų šaltinius , o ministras nuo konservatorių apie sumas ” nieko nesakė ” ? Ir net neatvyko į Klaipėdą ? Jokie projektai net nepradėti , medikai bėga !!!! Išrinktojo vadovo dar nėra darbe !!!!! Ar tik nebus eilinė liberalių reforma dėl reformos , o realiai „sugriovimas ” dar veikiančios sistemos …Apgailėtini politikieriai ______Su sveikatos apsaugos ministru kalbėjome apie rimtą augančią problemą – ligoninės, buvusios su teigiamu balansu, šiandien toliau eina į minusą. Aš asmeniškai jaučiuosi apgautas, nes priimant sprendimus dėl turto perdavimo buvome tikinami, kad gausime šimtus milijonų eurų. Ministras dabar aiškina, kad niekada nebuvo kalbų apie tokias sumas. Nėra pradėti jokie projektai dėl naujo priėmimo skyriaus, ligoninės neteko apie 50 daktarų, nekalbu apie kitą personalą. Ministras žadėjo liepos gale atvykti su komanda, bet neatvyko. Trūksta ir nuolatinio vadovo, kad būtų galima priimti sprendimus dėl ligonių sutvarkymo. Neduok dieve nebus pinigų ne tik įsigyti įrangai, bet ir algoms“, – kalbėjo meras.

    Reply
    • Buvęs kandidatas į merus,

      dvejų „maršrutkių” savininkas, keliaujantis per politinius darinius susireikšmino iki dievybės. Apgailėtinas narcizas.

    • Eglė

      Gal baikite svaigti apie ligoninės problemas? Ligoninė nebepriklauso savivaldybei. Kiek galima apie janušonio nusivylimą šnekėt?

    • Eglei , jūs rimtai nesuvokiate ?

      Šneka konservatorių APIE PAŽADĖTAS MILIJONINES INVESTICIJAS KLAIPĖDAI, jei klaipėdiečiai , miesto tarybos vardu , SAM perleis klaipėdiečių TURTĄ KUL ! Ir SKUBIAI . Nieko nežinote ? Kodėl ministras Dulkys neatvyko liepos pabaigoje į Klaipėdą ? Reorganizacija įvyko 2023 sausio 1 , šiandien rugpjūčio 1 ! Ir niekas nevyksta , jokių investicijų ir net pažadų , anot ministro iš ministerijos nebuvo , ir jokių projektų ! Tai apie kokius eurų šaltinius ir kokį „būsimą ” gėrį klaipėdiečiams prieš rinkimus kalbėjo konservatorių buvęs kandidatas į merus Petrošius ? Apie kokia investicijas tarybos nariams kalbėjo Sveikatos komiteto pirmininkas konservatorius Matulas ? Pasigooglinkite . Internetas ” atsimena ” , jei užmiršote . Merui pagarba už rūpestį klaipėdiečiais .

  10. Vincas

    Džiugu matyti, kad nesimato ten tų grybų liberalų, konservatorių ir „socialdemokratų” Dudoriaus ir jo artimų draugelių.

    Reply
    • Vandenėlis

      Vincai, prasiplauk biškį akis. Nuotraukoje nėra, bet valdančiojoje koalicijoje yra du tokie – Vycka Grubliauskų ir jo buvęs pavaduotojas Cesiulis.

    • Anonimas

      Na ir kas , kad yra tie 2 ” socialdemokratai ” , jie daugumos neturi . Svarbiausia , kad nėra liberalių tipo konservatorių ir liberalų . Konservatoriai puikiai dirbo su liberaliu Grubliausko komitetu ir net , praėjusią kadenciją , turėjo daugumą ? Dabar konservatorius , buvęs kandidatu į merus Petrošius , taip pat į miesto tarybą įšoko su liberaliu Grubliaisko komitetu . Vertybės sutapo 🙂

  11. Sėkmės ponui merui

    ir jo komandai . Džiaugiuosi balsavus už Jus . Man patinka Jūsų ” išpažintis ” ir būsimi prioritetai . Su pagarba .

    Reply
    • Pagarba

      Labai ženklios permainos, dirbama visuose baruose, reaguojama į gyventojų problemas. Negaliu atsidžiaugti, KAIP PASIKEITĖ požiūris į pačius miestiečius, dingo ta pasipūtėlio buvusio mero arogancija, visai kitas , pagarbus bendravimas. Neimkit į galvą dėl tų „dviejų senių, pasivadinusių socialdemokratais- Grubliausko ir Cesiulio,. Sėdi du iškamšos su kitais kailiukais… Socialdemokratas tik vienas- padorus , ilgametis gydytojas Romaldas Sakalauskas/

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This