Iš Klaipėdos mero pradeda šaipytis net bendražygiai

Politika, Svarbu

Už Klaipėdos universitetinės ligoninės turtinių ir neturtinių teisių perdavimo dykai valstybės nuosavybėn 2022 m. vasario 17 d. balsavęs miesto meras Arvydas Vaikus dabar retoriškai klausia „Kam darėme ligoninių sujungimą”? Už tokį visų miestiečių turto praradimą tuomet balsavo ir artimiausi mero bendražygiai Vidmantas Dambrauskas, Arūnas Tuma bei kiti buvę ir esami jo politiniai sąjungininkai.

Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Klausimas retorinis: kam darėme ligoninių sujungimą? Žinau, kad jokie projektai ligoninėje nė nepradėti rengti. Šios ligoninės neturi nuolatinio vadovo, tai taip pat apsunkina ligoninių personalo darbą. Ligoninės neteko apie 50 gydytojų, jau nė nekalbu apie kitą personalą. Lietuvoje praktiškai neberuošiami pediatrai. Lietuvos sveikatos sistemą ateityje ištiks rimta krizė” , – tokius A. Vaitkaus žodžius liepos 31 d. paskelbė oficialus savivaldybė interneto portalas klaipeda.lt.

Nors prieš priimant minėtą sprendimą buvo pakankamai daug viešos informacijos, kad būtent tokia situacija laukia Klaipėdos, priėmus šį akivaizdžiai jai nenaudingą sprendimą, meras stebisi: „Ligoninės, kurios visada buvo su teigiamu finansiniu balansu, šiandien toliau eina į minusą. Šitaip palikti situacijos tikrai negalima. Asmeniškai aš tikrai jaučiuosi apgautas, nes, priimant sprendimus 2022 m. vasario 17 d. dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės perdavimo Sveikatos apsaugos ministerijai (Klaipėdos universiteto ligoninė įsteigta sujungus tris gydymo įstaigas: Klaipėdos universitetinė, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines), buvome tikinami, kad gausime šimtus milijonų eurų”. 

Į tai žaibiškai sureagavo Vytautas Grubliauskas, buvęs meras, dabartinės valdančiosios koalicijos miesto Taryboje narys: „Keista, kad balsavę „už“ ligoninių jungimą pasijuto „apgautais“… Pats V. Grubliauskas priimant minėtą sprendimą balsuojant susilaikė. Kaip ir kitas eksmeras, dabartinis A. Vaitkaus bendražygis Rimantas Taraškevičius.

„Šiandien miesto vadovai „jaučiasi apgauti” ir kalba apie ministerijos netesėtus pažadus ligoninių reformai skirti 200-250 milijonų eurų. Tačiau istorija prasidėjo dar 2022 m. vasario 17-ąją. Tą dieną aš nepritariau tokiam sprendimui, tačiau balsavimo rezultatai buvo kitokie: už – 21, prieš – 2, susilaiko – 6”, – primena V. Grubliauskas.

Ir priduria: „Tikiuosi pamenate, kad aš jau tada sakiau, kad milijonai nerealūs ir Klaipėdos tikrai nepasieks, nors pertvarkai ir reorganizacijai pritariau ir tuo neabejojau. Žinoma, tik ne tokia forma, tokiu greičiu ir tokiam spaudimui iš „jungimo šalininkų“ junginio esant…”

To lemtingo Tarybos posėdžio protokole užfiksuota ir dabartinio mero pozicija: „A. Vaitkus sako, kad siūlomą reorganizaciją galima vertinti iš teigiamos pusės, kadangi žadama daryti bendrą priėmimo skyrių Klaipėdos universitetinės ir Jūrininkų ligoninės. Toks priėmimo centras turėtų pagelbėti atvežamiems pacientams greičiau pateikti į ligoninę ir gauti tinkamą savalaikę pagalbą. Nenorėtų nuneigti, kad šiandienis Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos politinis sprendimas turi prasmę dėl galimybės turėti universiteto klinikas Klaipėdoje ir tuo pačiu regione. Šis statusas leidžia iš dalies dėlioti biudžeto lėšas ir tikėtis, kad Klaipėdos ligoninės neliks pamestinuko vietoje. Atsiradus universitetinei klinikai bus galimybė ir pakelti Klaipėdos universiteto lygį”.

Šiandien jis jau kalba kitaip : „Sveikatos apsaugos ministrui pateikėme 7 raštus, kalbėjome apie rimtą problemą, kuri yra auganti (turiu pakankamai patikimus duomenis)”. 

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, politiniuose savivaldybės užkulisiuose šie ir kiti vos 100 dienų dirbančio mero viražai kelia kai kurių Tarybos senbuvių nepasitenkinimą. Net gana atvirai iš jų juokiamasi. Tikimasi, kad situaciją gali stabilizuoti racionaliaisiais laikomi seni A. Vaitkaus bendražygiai vicemeras Algirdas Kamarauskas ir Tarybos narys Arūnas Tuma. Kartu labiausiai būgštaujama, kad vieša ministerijų kritika gali į aklavietę įstumti Klaipėdai svarbių projektų realizavimą.

Beje, politiniuose užkulisiuose pastaruoju metu sklando ir toks juokelis: „Jeigu Kamarauskas nebūtų atostogavęs, viskas būtų buvę kitaip”.

INFORMACIJA

Už Klaipėdos universitetinės ligoninės turtinių ir neturtinių teisių perdavimo dykai valstybės nuosavybėn 2022 m. vasario 17 d. balsuoti  registravosi 29 Tarybos nariai.

Už balsavo 21, prieš 2, susilaikė 6 tarybos nariai: 

Ela ANDREJEVA — Susilaikau

Arūnas ANDZIULIS — Už

Kazys BAGDONAS — Už

Arūnas BARBŠYS — Už

Saulius BUDINAS — Už

Arvydas CESIULIS — Už

Vidmantas DAMBRAUSKAS — Už

Rimantas DIDŽIOKAS — Už

Vytautas GRUBLIAUSKAS — Susilaikau

Romaldas IDZELEVIČIUS — Už

Laima JUKNIENĖ — Susilaikau

Aidas KAVECKIS — Už

Antanas KONTAUTAS — Už

Edmundas KVEDERIS — Už

Elida MANTULOVA — Už

Andrius PETRAITIS — Už

Vidmantas PLEČKAITIS — Prieš

Nina PUTEIKIENĖ — Už

Vytis RADVILA — Už

Artūras RAZBADAUSKAS — Už

Viktor SENČILA — Už

Judita SIMONAVIČIŪTĖ — Susilaikau

Lina SKRUPSKELIENĖ — Už

Justina SUNGAILIENĖ — Už

Jurij ŠERŠNIOV — Prieš

Alvidas ŠIMKUS — Susilaikau

Rimantas TARAŠKEVIČIUS — Susilaikau

Arūnas TUMA — Už

Arvydas VAITKUS — Už

55 Comments

  1. Skaitytojas

    Šis portalas, panašu, tampa kiršinimo ir manipuliavimo mašina. Kaip netikėta 🙂 tai daro Šulcas. Ar dar yra tikinčių šio portalo padorumu ir kompetencija? Žemiau bet kokio padorumo juostos. GĖDA

    Reply
  2. skaitytojas

    Tai mera s dar ir melagis..pats balsavo UŽ,o tai ko dabar kritikuoja sujungimus ar susijungimus

    Reply
  3. Kažkas nepadoraus

    Berniukai žaidžia ir patys nežino ko nori, gal pyrago, o gal sekso…Situacija darosi tragiška, žmonės liko kvailio vietoje. Manau laikas visų atsiprašyti ir gryžti ten, kur buvome, nes situacija tik blogėja, o nuo to kenčia žmonės. Čia demagogai rimtai įklampino žmones . O gelbėtojo vis nėra, stebuklai nevyksta.

    Reply
  4. Nesvarbus

    Kokie rinkėjai, tokie ir merai. Svarbu, kad tik butų aukštas ir gražus. O daugiau, panašu, klaipėdiečiams nieko nereikia.

    Reply
  5. juokinga

    meras turtingų dėdžių ant virvelių tampoma lėlė, biurokratas eilinis, be vizijos, negalintis niekuom pasigirti varo ant projekto už kurį part balsavo, juokdarys:)))

    Reply
    • Nevykėliui ,

      liberalumas trenkė ? Oi , pletkai ir pažadai liberaliųjų ” protas ” . Nevykėlis , eilinis nevykėlis be kritinio mąstymo , kuris net nesuprato APIE ką kalbama .

    • To IP: 90.131.37.51

      Gal nebevarkit su tokiais komentatoriais ir ta atvira (uždara, bet atvira liberalų sąjūdžiui) klaipėda. Kol gražios dienos, gal geriau pabūti, gamtoje, pasivaikščioti jei yra galimybė. Gal pažvejoti, gal pagrybauti, gal su draugu išlenkti bokalą alaus. Tegul ta AK skęsta savo srutų duobėje. Aš manau, kad Ištikimi Klaipėdai viską puikiai mato, supranta, žino kas čia užsako tokius embriono lygio (ar embrionas turi intelektą?) straipsnius. Manau, kad Ištikimi Klaipėdai patys susitvarkys. Kad tik tokios būtų problemos…. Duokim durniui kelią.

    • To ewer

      ATSARGIAI šis IP 90.131.37.51 skleidžia neapykanta ir perdėtai dievina Vaitku. Komentatorius neadekvatus.

    • Anonimas

      PAŽIŪRĖKITE nevykelis komentatorius IP 90.131.37.51 vos nesprogo iš pykčio. Koks rinkėjas, toks ir meras – tikra tiesa.

  6. Anonimas

    Meras neturi gerų patarėjų, todėl ir daro kliauzes

    Reply
  7. Mero komanda dirba

    Mero komanda aktyvi su komentarais, bet komentarai pasikartojantys, stokojama išradingumo, vis rašoma meras geras…. ir pan. Na o meras sako- buvau apgautas, galvoti reikia balsuojant, o ne po to atgailauti. Čia jau atgailavimas nepadės…

    Reply
    • Liberalus cinizmas ...

      Aš ne mero komandos narys , aš – klaipėdietis rinkėjas . APGAVO MANE , nes ir aš skaičiau bei girdėjau liberalių seimo narių ugningas kalbas koks bus gėris pacientams ir koooookios klaipėdiečių laukia investicijos , bei pasiūlymas kurio negalima atsisakyti , anot konservatoriaus kaip dabar supratau ir pažaduko seimo nario Petrošiaus . O ir liberalas S.Gentvilas , kuris buvo sujungimo iniciatyvinės grupės narys , sakė jog ne kartą su ministru Dulkiu kalbėjo apie būsimas DIDELES INVESTICIJAS . Ir visa liberali seimo dauguma balsavo UŽ , tik pasirodo iš 800 milijonų , Klaipėdai skirta tik 36 milijonai – DIDELĖS INVESTICIJOS kaip 3 aukščiausio lygio Lietuvoje būsimai gydymo įstaigai . Kiek kainuotų naujos Jūrininkų poliklinikos statybos , kurią vėl stumia konservatoriai ? Petrošius net buvusiuose rinkimų planuose įrašė . 40 ? Tyčiojasi ? Aš tai taip suprantu . Panašu gydytis ir toliau reikės Vilniuje , Kaune . 36 milijonai 🙂

    • Klausimas

      Palyginimui būtu idomu sužinoti, kiek skyrė Vilniui ir Kaunui?

  8. Pilietis

    Gal klaipeda gali paaukoti Klaipedos merui pampersams, nes meras apsikakojo iki pat kaklo prieš visą Lietuvą.Man už Klaipėda gieda ,kad išsirinko tokį merą.

    Reply
    • Klaipėdietė

      Aš rinkau ir man ne gėda, aišku? Ko Grubliausko taip nepuolėt? Viskas buvo gerai, kai senelis 12 metų dūdavo? Prieš 4 metus jau nereikėjo pavargėlio rinkti.

    • Pilietis

      Klaipidietei.Tu matomai tokia ir klaipėdietė,kaip Vaitkus , elementarių dalykų nesupranti.

    • Piliečiui

      Pilieti, susirink savo pampersus. Suprantu daugiau, negu apie pampersus ir kitus dalykus sugebantis vemti tipas.

    • Pilietis

      Klaipėdietei,aš manau,kad tu ne klaipiedietė,būsi iš kokio kaimo atsibeldusi i klaipeda,nes visiškai neturi loginio mastymo.

    • to Pilietis

      Ir kuomjums neįtiko naujas meras?

  9. trala

    „Ligoninės, kurios visada buvo su teigiamu finansiniu balansu, šiandien toliau eina į minusą. ” Kas čia sako, kad liberalai prarado valdžia Klaipėdoje? Tik tikras liberalas apie ligoninių pelnus gali kalbėt. Ir jau skuba meluodamas nusimuilinti nuo reformos. Vat toks tas naujasis liberalų meras.

    Reply
  10. Liberalus cinizmas ...

    Objektyvumas Šulco straipsnyje būtų , jei !!! būtų parašyta KOKIE buvo veiksmai ir skubotumas dėl tarybos balsavimo ! Kas buvo atvykę iš seimo t.y. – VALDANTIEJI ! Kokie buvo dalinami pažadai KLAIPĖDIEČIAMS ir ką kalbėjo seime ar mieste iki mero rinkimų politikai ! Manau, girdint VALSTYBĖS VALDANČIŲJŲ PAŽADUS , ministro Dulkio kalbas apie ” istorinį ” įvykį , viceministrų kalbas apie invęsticijas ir projektus į ” priėmimo – skubios pagalbos ” skyriaus statybas , seimo Sveikatos komiteto pirmininko konservatoriaus Matulo kalbas apie klaipėdiečius laukiančias investicijas , girdinti klaipėdiečių seimo narių liberalo Gentvilo , konservatoriaus Petrošiaus ugningas kalbas apie klaipėdiečius laukiantį gėrį . Beje abu buvo iniciatyvinės grupės dėl sujungimo nariai ! S.Gentvilas viešai sakė , kad ne kartą kalbėjo su ministru Dulkiu apie investicijas ir ? Taryba – pritaria ! Negi netikėsi liberaliais valstybės valdytojais ir norėsi klaipėdiečiams ” blogio ” . Meras to ir neneigia , kad balsavo . Meras , kuris atsakingas už klaipėdiečius , o ir savo rinkiminėje programoje sakė – AKTYVIAI dalyvaus ” sujungimo ” procesuose , DABAR KLAUSIA – kas vyksta , kur pažadai ! Klausia dėl ko įvyko ” sujungimas ” , JEI NĖRA JOKIŲ INVESTICIJŲ , NĖRA JOKIŲ PROJEKTŲ ! Kodėl Sveikatos ministras su komanda, žadėję atvykti į Klaipėdą ar ne liepos 27 – 28 , neatvyko ! ? Ar ne todėl meras rašė jau 7 raštus ir staiga , ministeris Dulkys prakalba , kad ministerija lyg ir nežadėjo jokių milijoninių investicijų ? ! O ką rašo AK apžvalgininkas liberalas Šulcas ? Bando sumenkinti , pašiepti Klaipėdos merą , kuriam RŪPI klaipėdiečiai – pacientai ? Grubliausko žodžiai tik patvirtina FAKTĄ apie buvusius pažadus ir iniciatorių spaudimą ! Liberalo Šulco ” objektyvumas ” – pletkai ? Jūs rimtai , klaipėdiečiai , nesuvokiate ? Gali mėgti – nemėgti politikų ar išrinktųjų , tik jei rašai ir nori pagarbos kaip apžvalgininkas , o redaktorius nori paramos eurų , reikėtų elementaraus padorumo , o ne visuomenės kiršinimo . Man liberalumas jau tapo keiksmažodžiu , ypač po ligoninių ” sujungimo ” . Netikiu ir nebetikėsiu , aš rinkėjas tokius politikus niekinu .

    Reply
    • Liberalus cinizmas ...

      Manau MERAS IR KITI tarybos nariai BALSAVO UŽ , nes iš šio seimo liberalios daugumos ir liberalių seimo narių klaipėdiečių BUVO nuolat kartojama APIE BŪSIMAS DIDELES INVESTICIJAS !!!! , – tai nebuvo dykai , pone liberale apžvalgininke Šulcai ! Štai čia ir yra esmė ! Kada miesto taryba norėjo ar ne 12 milijonų skirti KU papildomoms statyboms, gal priėmimo skyriui ! Kokios prasidėjo seimo nario konservatoriaus klaipėdiečio Petrošiaus kalbos ” apie klaipėdiečių pinigų švaistymą ” ! Dar dabar tekstas internete kabo . O tada prasidėjo kalbos apie laukiančias milijonines investicijas iš valstybės ir kitų šaltinių . Tokia trumpa liberalo atmintis apžvalgininke Šulcai ? ” AK ” objektyvumas ” ? Jūs rimtai ?

  11. Pnsininkė

    Komentarai kažkkodėl neįvardija Ligonini ų darbuotojų, atsakingų už sujungtų ligoninių aprūpinimą vaistais, tvarsliavą ir leidžiamų nurodymų vykdymo. Ir tai vyksta nuo sujungimo. Gydytojai ir kitas med.personalas palieka darbą ligoninėje.

    Reply
  12. Jooo...

    AČIŪ Atvirai Klaipėdai ir Jos „Don Kichotams”, gerbiamiems Martynui ir Artūrui . Jei ne AK, tai tikroji Klaipėda virstų uždumblėjusiu liūnų, o dabar yra kas nors iš dalies „tamsumas paryškina”. O visi , kurie pyksta už TEISYBĘ turėtų susimąstyti ir apie Dievą, kuris visus mato ir atlygis kiekvienam pagal nuopelnus.
    Laikykitės Martynai ir Arūnai, ir tegyvuoja SPYGLYS !!!
    P.S Susimeskim, skaitytojai, po 10 eur AK, o tai nežinosim net po kiek reik iš „viršininkų” prašyti, kai dalyvauji Miesto šventėse. Štai Klaipėdos Energijos „bosas” duoda 5 eurus išgėrimui ir dar 10 užkandai (jei turi tris saulėgrąžas, tai gali ir visus 15 pragerti, juk ne pavalgyti susirinkome, o PAGERT)

    Reply
  13. Aha aha

    Nu ir ko galima tikėtis iš Atvira Klaipėda?? Na, žinoma, srutų straipsnių apie Merą. Nu koks nuobodus laikraštukas.Tas pats per tą patį. Juokiasi puodas kad katilas juodas. Būkit pagaliau originalūs: bent retkarčiais parašykit teisybę, nejuodinkit už auksinius.

    Reply
    • Liucija

      Pritariu. Dauguma klaipedieciu mera palaiko.

  14. Stebėtojas

    A.Šulcas pateikė faktus. Interpretuokite juos kaip norite, bet šiandieniniai valdantieji palaikė ligoninių jungimą.

    Reply
    • Hasts

      taip, taip ir buvo

  15. Šulcas atrajoja

    Šulcas atrajoja kaip žalmargė. Kapstosi mėšluose apie tai kas buvo 2022-02-17. Bezda, pasmirdo visa Klaipėda, dvokia net Purmaliuose (Jazminų gatvėje).

    Reply
    • Murkis

      Šulcas patapo tikru liberalinių rujiku. Kai liberalai netenka valdžios, tai pas jų prasidėja srutinė ruja. A ne Schulc? Gaila valdžios, o labiausiai euriukų lobyno?

  16. Pilietei

    Salotė kad darosi kilti skaityti, bet visgi skaitė?? Kokia didvyriška ištvermė? Ir Salotė kad užsakomasis straipsnis? Gal galėtumėte pateikti įrodymų? Jei ne – užsidėkite folinę kepurėlę ir eikite acto pagarbinti – gal palengvės??

    Reply
  17. ziggy

    Viska dar galima pakeisti,taciau tam reikia tureti kabancius ir tvirta stubura. Taciau to nebus,nes Klp miesto ir aplinkiniu kaimu gyv. gyvena iliuziju pasaulyje. Jie tiki mesijais_ gelbetojais. Bet tai ne pasaka,ne Holivudo serialas. Deja

    Reply
  18. Jobana vrot

    Va cia tai saliskas straipsnis. Jauciasi neapykanta. Pasivadinkite atvira politine apzvalga. geda

    Reply
    • Gyventojas

      Nikas atspindi jūsų pomėgius?? Gal galėtumėte parodyti, pro kur tas šališkumas ir neapykantą reiškiasi? Pro jūsų burną???

  19. Pilietė

    Kažkaip darosi koktu skaityti liberalo Šulco užsakomuosius straipsnius.

    Reply
  20. Klausimas

    O ar ligonines buvo pelningos prieš sujungimą? Pagal mane tikrai ne.

    Reply
  21. Gyventojas

    Na, folinėmis kepuraitėmis pasidabinę kolchoznikai, kur jūsų vaitkaus ir co pažadėtas Klaipėdos atgimimas??

    Reply
    • Kulukietis

      Iki siol nesuprantu kaip miestieciai gali balsuoti uz kolchoznikus.

  22. O jeigu taip

    Kud kuda, kud kuda, kud kuda! Kakariekūūūūūū!

    Reply
  23. Palauksim, pažiūrėsim

    Kažkas negerai pakrypo Klaipėdoje. Keisti, bauginantys ženklai: … Tiek to, nevardinsiu.

    Reply
  24. Šulcui

    Ponas Šulcai, kaip žurnalistas šiame straipsnyje Jus nesate neutralus.

    Reply
    • Liberalus cinizmas ...

      Neutralumo niekada nebuvo . Deja , ponas virsta visuomenės kiršintoju ir išrinktojo mero , pasiremiant kažkokiais pletkais , menkintoju ! Tuo pačiu menkinami ir ta visuomenės dalis , kuri balsavo už merą Vaitkų . Taip , yra kritika , bet ir ji turėtų būti konstruktyvi ! O tai kas vyksta su tekstais AK …seniai negaliu vadinti objektyvumu . Man patinka pono Vainoriaus tekstai , bet Šulcas …

    • Anonimas

      Vaitkus PRISIŠI…O. Tuij bus dar įdomuau. Laukiam ….. O jūs palaikantys cinikai greitai nusivilsite.

  25. Pone redaktoriau ,

    Jums dirbančio apžvalgininko viena iš „profesionalumo” sudedamųjų yra pletkai ? ____Iš teksto _…..Net gana atvirai iš jų juokiamasi. …Beje, politiniuose užkulisiuose pastaruoju metu sklando ir toks juokelis: „Jeigu Kamarauskas nebūtų atostogavęs, viskas būtų buvę kitaip”.
    .

    Reply
    • *****

      Kada skaitau apžvalgininko privačią nuomonę, tai yra vieną , bet kada atstovaujama AK ir dedami tekstai su , sakyčiau klaipėdiečius kiršinančia nuomone , pletkus yra visai kita .

    • Nerimsta

      Šulcas be savo „geluonio”, be epitetų, kurie neatspindi realybės, negali. Gal kai kas ir juokinga, bet Šulco kudakavimo, neetiško elgesio būnat miesto Tarybos nariu- tikrai neužmiršome.

    • Kur informacijos šaltiniai?

      Šulcai ir Vainoriau, tai neprofesionalu! Politiniai užkulisiai- tai kas, tai faktai, kuriais remiatės? Ar čia tie, kurie anksčiau su Šulcu rūkė ir dabar nepatenkinti, kad Grubliausko ir Šulco maurais apaugusi ir amžinai mieganti savivaldybė atgijo ir keičiasi? Ponai, kai rašysite su šaltiniais anot ir pasak, tuomet tikėsime teiginiu pavadinime!

    • Vincas

      Artūrai, kiek Jums moka, galimai tikriausiai Jūsų bendražygiai Liberalai, kurie Klaipėdos mieste nustumti nuo valdžios, kad pilat šudą?

  26. Liberalus cinizmas ...

    Na, o apie seimo nario konservatoriaus , klaipėdiečio Petrošiaus džiugesį dėl sujungimo ir investicijų šaltinius į jį , tik niekuo nesidomintys galėjo negirdėti .

    Reply
  27. Liberalus cinizmas ...

    vienas iš šio klausimo inicijavimo grupės narių buvo ir klaipėdietis liberalas , Aplinkos ministras S.Gentvilas . 2021-12-31 . GENTVILAS – APIE 2021 M. AKTUALIJAS, SKELETUS SPINTOJE, BAIMĘ PAPLŪDIMYJE IR KLAIPĖDOS GALIMYBES . __Tikiuosi, kad Klaipėdos miesto savivaldybė pritars ligoninių sujungimui. NE KARTĄ KALBĖJOME SU sveikatos apsaugos MINISTRU A. DULKIU , kad šiam tikslui BŪTŲ NUMATYTI NEMAŽI FINANSINIAI RESURSAI . Tikiuosi, kad pagaliau žengsime ligoninių koncentracijos link. Nėra normalu, kad mūsų mieste yra tiek daug savarankiškų ligoninių – tiek neturi nei Vilnius, nei Kaunas.

    Reply
    • Liberalus cinizmas ...

      2022-04-18 Sveikatos apsaugos viceministrės Danguolės Jankauskienės teigimu, jau baigtas derinti Vyriausybės nutarimo projektas dėl minėtų ligoninių turto ir teisių perėmimo valstybės žinion.

      Jos teigimu, pats reorganizacijos procesas valstybei nieko nekainuos, TAČIAU Į NAUJĄJĄ LIGONINĘ NUMATYTOS INVESTICIJOS . Pirmiausiai ketinama investuoti į skubios pagalbos ir infekcinių ligų padalinių vystymą.

  28. Liberalus cinizmas ...

    Ar šaiposi ? Manau, ponas Grubliauskas patvirtina FAKTĄ , jog buvo ir milijoninių sumų pažadai ir spaudimas !!!! ____„Tikiuosi pamenate, kad aš jau tada sakiau, kad milijonai nerealūs ir Klaipėdos tikrai nepasieks, nors pertvarkai ir reorganizacijai pritariau ir tuo neabejojau. Žinoma, tik ne tokia forma, tokiu greičiu ir tokiam spaudimui iš „jungimo šalininkų“ junginio esant…”

    Reply
    • Taigi , pone liberale Šulcai

      Kas tie pažadų dalintojai ir spaudimo vykdytojai ? ?

  29. Liberalus cinizmas ...

    Manau RAKTINIS – BUVOME TIKINAMI ! Pone liberale Šulcai , pamiršote tekste paanalizuoti KOKIE politikai TIKINO , ką kalbėjo apie būsimas investicijas seimo Sveikatos komiteto pirmininkas Matulas , apie kokį ” gėrį ” klaipėdiečiams kalbėjo seimo narys konservatorius Petrošius . Priminkite, kaip Seime balsavo Klaipėdos liberalai ir konservatoriai dėl ” istorinio ” anot Sveikatos ministro Dulkio ligoninių sujungimo ? ____2022 m. vasario 17 d. dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės perdavimo Sveikatos apsaugos ministerijai (Klaipėdos universiteto ligoninė įsteigta sujungus tris gydymo įstaigas: Klaipėdos universitetinė, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines), BUVOME TIKINAMI , kad gausime šimtus milijonų eurų. Tik paskutiniu metu suderinta investicinė aplinka, kuri liestų infekcinį korpusą, bet apie jokius šimtus milijonų, kaip patikino SAM ministras, iš ministerijos pusės kalba nėjo. Klausimas retorinis: kam darėme ligoninių sujungimą? Žinau, kad jokie projektai ligoninėje nė nepradėti rengti. Šios ligoninės neturi nuolatinio vadovo, tai taip pat apsunkina ligoninių personalo darbą. Ligoninės neteko apie 50 gydytojų, jau nė nekalbu apie kitą personalą. Lietuvoje praktiškai neberuošiami pediatrai. Lietuvos sveikatos sistemą ateityje ištiks rimta krizė – vienas iš mūsų raštų buvo apie tai.

    Reply
    • ....

      Priminsiu SEIME iš klaipėdiečių PRIEŠ sujungimą balsavo TIK LVŽS narė L. Girskienė . Per kandidatų į Klaipėdos mero postą debatus , girdėjau kaip į tai reagavo konservatorių kandidatas ponas Petrošius . Taigi , situaciją gali pavartyti kaip nori …laaabai liberalu .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This