Pelningiausi restoranai ir viešbučiai – pajūryje

ELTA

ELTA
2023-08-02

Komentarų: 1

Pernai pajūrio viešbučiai ir restoranai augino apyvartą 35 proc. iki 132 mln. Eur ir uždirbo 8,7 mln. Eur pelno – 46 proc. daugiau nei 2021 m. Tačiau jų augimas buvo menkesnis palyginti su bendru sektoriaus rezultatu Lietuvoje, rodo duomenų analitikos bendrovės „Scorify“ Lietuvos kurortų viešbučių ir restoranų apžvalga.

Tuo metu darbuotojų skaičius pajūrio viešbučiuose ir restoranuose per metus nepasikeitė – Klaipėdos, Palangos, Neringos maitinimo ir apgyvendinimo įmonėse dirba 6800 darbuotojų, o jų atlyginimai padidėjo 15 proc. iki 1079 Eur iki mokesčių.

Aukštos rizikos įmonių šiame sektoriuje per metus sumažėjo nuo 12 proc. iki 10 proc., o per tą laiką bankrutuojančiomis buvo paskelbta 20 įmonių.

„Apgyvendinimo ir maitinimo įstaigos pasižymi ypač žemu darbo užmokesčiu, tačiau palyginti su sektoriaus vidurkiu pajūrio viešbučiai ir restoranai moka darbuotojams apie 10 proc. daugiau, – sakė „Scorify“ verslo sprendimų vadovė Jurga Tamašauskaitė. – Palyginti su visu apgyvendinimo ir maitinimo verslu Lietuvoje, šio kurortinio regiono įmonių apyvartos ir pelningumo augimas buvo mažesnis. Bendrai maitinimo ir apgyvendinimo sektorius pernai gavo 56 proc. daugiau pajamų ir uždirbo 60 proc. daugiau pelno“.

Pietų Lietuvos kurortuose verslininkai moka didesnį nei 1200 Eur atlyginimą, kuris yra bent 10 proc. didesnis nei pajūryje.

                                                                                                                 Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

1 Comment

  1. viešbutininkas

    Labai netikslu. Klaipėda nėra kurortas, nereikėtų jos maišyti su Palanga ar Nida.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Talkininkai nepabūgo smarkaus vėjo

Trečius metus rengiama didžiausia kopų tvarkymo talka „Kopoms reikia tavęs“ nepaisant audringo vėjo šeštadienį sutraukė per du šimtus savanorių. Bendros ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Pačiame miesto centre – be kanalizacijos ir vandentiekio

1950-ųjų rudenį ir žiemą Klaipėdos valdžios akiratyje buvo atsidūrę viešbučiai. Ir esą pavyzdingai veikęs „Baltijos“ vardą gavęs buvęs „Hotel zur ...
2023-09-09
Skaityti daugiau

Verslas

Renginių organizavimo agentūra giria pajūrį ir Klaipėdą

Renginių organizavimo agentūros „A Management“ vadovė Aušra Virkietytė tvirtina, jog Lietuvos pajūris kiekvienam renginiui suteikia atostogų skonį, net jei jis ...
2023-07-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This