Klaipėdos uoste vyks vandens formulių pasaulio čempionatas

Sportas

Rugpjūčio 12–13 dienomis Klaipėdos uosto laivybos kanale rengiamas vandens formulių pasaulio čempionato etapas. Tokios varžybos uoste vyks pirmąkart, tad tiek ketinančių renginį stebėti gyvai Kruizinių laivų terminale arba Smiltynėje, tiek turinčių savo laivus prašoma susipažinti su varžybų schema ir laivybos uosto akvatorijoje reguliavimais.

„Nežinau, kiek tai matoma plika akimi, bet Klaipėdos uostas keičiasi, turi ambicijų tapti ne tik kokybišku, efektyviu, saugiu, tausojančiu aplinką, bet ir tarnaujančiu visuomenei per įvairias socialines veiklas. Vienas iš naujausių projektų, kuris dar prieš kelis metus atrodė neįmanomas – F2 vandens formulių pasaulio čempionato etapas uosto akvatorijoje. Vaikštome ant palaikymo ir pasmerkimo briaunos, bet nuoširdžiai tikime, kad šis naujas potyris suteiks galimybę krovos statistikoje įsirašyti žmonių pasitenkinimo eilutę, o laimėjus Lietuvos atstovui pasiekimą – ne tik pakrautu didžiausiu laivu, bet ir čempiono medaliu. Labai prašome visų palaikymo, supratimo, įdėmaus susipažinimo su galimybėmis vykdyti laivybą varžybų metu. Emocijos ir Klaipėdos uosto žinomumas pasaulyje garantuotas“, – pranešime cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Ties Danės upės žiotimis Šiauriniame rage, Pilies uostu Kruizinių laivų terminale ir iš abiejų trasos pusių uosto laivybos kanale rugpjūčio 12–13 dienomis patruliuos policijos ir pasieniečių laivai, kurie draus pašalinių laivų patekimą į trasos zoną. Rugpjūčio 12 dieną turintys savo laivus pateikti į uosto akvatoriją ir judėti ja galės iki 11 val., nuo 14 iki 16 val. ir nuo 20 val. iki rugpjūčio 13 dienos 11 val. Sekmadienį judėjimas bus galimas kaip ir dieną prieš tai: iki 11 val., nuo 14 iki 16 val. ir nuo 20 val. Laivų švartuoti ir jų inkaruoti uosto akvatorijoje trasos zonoje galimybės taip pat nebus sportininkų treniruočių ir varžybų metu.

Varžybas stebėti ir sportininkus palaikyti bus galima keliais būdais: žiūrint transliaciją lrt.lt portale arba per LRT televiziją, nusipirkus bilietą ir sėdint tribūnoje ar VIP zonoje bei nemokamai tam tikrose zonose Kruizinių laivų terminale ir Smiltynėje. Žiūrovų taip pat prašoma įvertinti pasirinktą vietą stebėti varžybas ir, esant poreikiui, laiko sąnaudas, kurių prireiks nusprendus persikelti keltu į vieną ar kitą pusę.

Dėl planuojamo didelio bei momentinio keleivių srauto rugpjūčio 12–13 dienomis Šiauriniame rage (Senoji perkėla, Danės g. 1) „Smiltynės perkėla“ organizuos dviejų keltų darbą: į pagalbą keltui „Nida“ atvyks keltas „Baltija“. Keltai kursuos pagal įprastą grafiką kas 30 minučių. Esant būtinybei AB Smiltynės perkėla planuoja dirbti be grafiko: kursuos dažniau nei numatyta tvarkaraštyje.

Kvalifikacinių varžybų ir varžybų metu rugpjūčio 12–13 dienomis nuo 17 iki 19 val. keltų laivyba bus sustabdyta.

Informaciją apie kelto judėjimo tvarkaraščio pasikeitimus galima matyti „Smiltynės perkėla“ puslapio ar mobiliosios programėlės geltonoje eilutėje. Naujojoje perkėloje (Nemuno g. 8) keltai dirbs įprastai, renginys keltų darbui įtakos neturės.

Rugpjūčio 12–13 dienomis nuo 17 iki 19 val. Uosto direkcijos Laivų eismo tarnyba ribos krovai skirtų laivų judėjimą uosto akvatorija.

4 Comments

  1. Laiko klausimas kada Rusija prades pist rusafobus

    Ar solidaruma Nigerijos valstybei ne norit išreikst palakstyt su ju veliava juk okupantai prancuzai tiek metu okupave Nigeria ka rusafobai neidomu geriau su ukranacistu veliava palakstysim ,Putino struke tiek kainuija ,meilužes ,sergavežiu,ekspertai paskaičiavo kiek Rusijiai kainuoja karas ,raketas skaičiavo baiges jau ar nebeskaičuojat toke ožu tauta naikit panaudot masinio naikinimo ginkla žmonijos brokas nei su kaimynais nei tarpusavy sugivena daunu tauta dar išuki mete kinijiai karliku valstybe be savo ekonomikos gaudama dotacijas iš europis kaip ubaga paminklu vartytojiai kaip ir zelenckis nacistas prieš savo tauta kariauja

    Reply
  2. O debilu tauta pribaltu

    Urodai be ukranacistu veliavos neapsieinat tas ukraina nacistas pardaves amerikai če pirmas požimis silpnaprotystes su išgalvotos ukrainos nacistines veliava lakstyt

    Reply
  3. Buriuotojas

    Ačiū už savalaikę, išsamią informaciją. Tokio renginio Klaipėdoje tur būt dar nebuvo. Belieka užsakytį gerą orą!

    Reply
    • bigcatwar

      …labai malonu…Klausimas: ar nepakels antrojo pasaulinio „dovanu” dugne ???

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Italijos ambasadorius susipažino su uostu

Nuo sausio pabaigos Italijos ambasadoriaus pareigas Lietuvoje einantis Emanuele de Maigret atvyko susipažinti su Klaipėdos uostu. Per pastaruosius 20 metų ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This